![]() |
Serverčić
Treba stabilan server sa mirroring funkcijom pa sam u obzir stavio ovakav.
RB naziv artikla kol 1 ANTEC 19" 4U22ATX450-2 EC 4U Rack E-ATX 450W 1 2 AMD ATHLON 64 3000+(2 000Ghz) BOX S754 1 3 ASUS K8N4-E DELUXE, nForce4, HT800 1 4 Corsair 1GB, PC3200 128Mx64non-ECC 184 DIMM 1 5 3com Managed NIC, PCI 1 6 DVD-ROM ASUS DVD-E616P2, black 1 7 DKVM-2K, 2-Port Keyboard-Video-Mouse Switch 1 8 Samsung keyboard GDC 1000, Black color 1 9 Maxtor 200gb HDD sata 2 10 ASUS, ATI Radeon X300 SE Pci-Ex 1 Sto bi mijenjali? Hvala. Jel se isplati prijeći na Intel? |
Re: Serverčić
Citiraj:
Ako planiras dobiti pomoc od nekoga tko ne barata s kristalnom kuglom i parapsiholoskim sposobnostima ala proricanje i slicno, koliko $ mislis dati uopce, sto ti sve od funkcionalnosti treba i naravno, koja je razlika izmedju stabilnog i labilnog servera odn. sto ce taj server opsluzivati? |
Ja se nadam da mislim :).
Uglavnom nabrojane su komponente pa sam mislio da je time nekako i zadana cijena. Dakle ovdje cijena proizlazi oko 1000 Eura. Server ce biti u rack 19" kucistu, biti ce gore pogonjen linux koji ce imati niz servisa dignutih (naravno samo shell). Ok mislio sam dal uzeti Intel ili ostati sa AMD-om. Tnx. |
Citiraj:
|
Slušaj Bubbu. Serveri se kupuju tako, nemoj ga sam sastavljati. Kad ti neš ode budeš j.... mater sebi i svojoj nadubudnosti:p
|
Mislim da se svi moramo sloziti ako netko zna o serverima onda bubba zna :) .
Tako da trk do ibm-a i trazi ovo sto ti se kaze ;) |
Citiraj:
nego djete drago, tko ce ti davati support za taj isti server kada ti neki dio tog hw-a ode cekaces par dana/tjedana da ti odrade reklamaciju i biti bez servera, imati prilican downtime = -$$$ sa druge strane NIKADA nebi slozio tako neku kantu, jer kada dodjes do onog trenutka kada treba kupiti recimo licencu win2k3 servera oci ce ti ispasti... a kod IBM/Dell/HPa ces taj isti dobiti u cijeni... recimo on-site podrska i response unutar 1-2 business dana su ti VELIKA STVAR, samo ovisi koliko ce se mission critical stvari vrtiti na tom serveru |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:27. |