PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Zamjena vent-a na grafičkoj (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=31228)

frankof 09.01.2006. 13:03

Zamjena vent-a na grafičkoj

Mijenjao bi orginalni hladnjak na Leadtek GF6800. Do sad sam mislio staviti Zalmana VF 700 AlCu ali sam pročitao da zauzme mjesto utora ispod i još jednog ispod toga (kartica se može montirat ali da ne ostane ništa mjesta između nje i hladnjaka). Jedno mjesto ispod grafičke mi je prazno ali onda ide SS2 i zvučna (matična ima samo 3 PCI utora). U opisu hladnjaka piše da je visok 3 cm. Ploča je Epox 9npa+ Ultra. Mogu li montirat ovaj hladnjak u moj komp a da mu ipak ostane mjesta? Ako ne preporučite mi neku alternativu.

domy_os 09.01.2006. 13:23

Grafa i taj Zalman će ti zauzet ukupno dva utora. ;)

mighty 09.01.2006. 13:30

nemaš tu neke alternative. i zalman i silnecer zauzmu po najmanje 1 utor. možda jedino vodenjača al to ti nije baš isplativo. a probaj stavit neki vent sa strane da ti puše po kartici. u takvoj situaciji vjerovatno jedino rješenje

frankof 09.01.2006. 13:30

Da, znam, samo ne znam je li skroz nalegne na karticu u trećem utoru ili ipak ostane nešto mjesta. Jer ako naleže ne znam koliko bi efikasno hladio. Pa eto pitam koliko mjesta ostane i je li ga se isplati montirati ako se nalazi kartica u trećem utoru ili ima nešto bolje?

stuc 09.01.2006. 13:33

Re: Zamjena vent-a na grafičkoj

Citiraj:

Originally posted by frankof
Mijenjao bi orginalni hladnjak na Leadtek GF6800. Do sad sam mislio staviti Zalmana VF 700 AlCu ali sam pročitao da zauzme mjesto utora ispod i još jednog ispod toga (kartica se može montirat ali da ne ostane ništa mjesta između nje i hladnjaka). Jedno mjesto ispod grafičke mi je prazno ali onda ide SS2 i zvučna (matična ima samo 3 PCI utora). U opisu hladnjaka piše da je visok 3 cm. Ploča je Epox 9npa+ Ultra. Mogu li montirat ovaj hladnjak u moj komp a da mu ipak ostane mjesta? Ako ne preporučite mi neku alternativu.
Ma samo prvi pci slot do PCIe x16 utora postane neupotrebljiv. Sa drugim nemaš problema i u njega stavi ss2 jer kad radi satelitska ne igraš igrice i obrnuto. Osim toga ss2 je dosta niska kartica tako da će zalmanov hladnjak imati odakle vući zrak.

Srky 09.01.2006. 13:35

Citiraj:

Originally posted by frankof
Da, znam, samo ne znam je li skroz nalegne na karticu u trećem utoru ili ipak ostane nešto mjesta. Jer ako naleže ne znam koliko bi efikasno hladio. Pa eto pitam koliko mjesta ostane i je li ga se isplati montirati ako se nalazi kartica u trećem utoru ili ima nešto bolje?
Imas specifikacije na netu od Zalmana pa pogledaj kojih je dimenzija (visina), uzmi ravnalo pa mjeri i vidjet ces otprilike na cemu si.

frankof 09.01.2006. 13:59

Hvala vam svima, kao što je Srky predložio izmjerit ću pa ću najbolje znat:) Na poslu sam pa sam želio odma provjerit kako sam pročitao da dođe skroz do kartice u trećem slotu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:03.