PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Miš/evi problemi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=311577)

jurex 05.02.2022. 18:12

Miš/evi problemi

Poz ekipa..
Iako vas pratim od 2006 sve do sad nisam imao potrebe da se registriram jer sve odgovore na moje probleme sam nasao u ranijim postovima, sve do sad...
Uglavnom imam probleme sa miševima koji se stalno isključivaju.
Problemi su počeli prosle godine sa Razer mamba elite te sam posumljao u njega da je kraju i nabavio Glorius O-, sve je sljakalo cca 1mj i onda ponovo na isto.
Do sada probani svi načini sa interneta i youtuba, novi driveri,novi windowsi i nista nije urodilo plodom da bi na kraju promjenio (upgrade) maticnu i procesor. Radilo cca 5 dana i opet.
Ukratko/
Novi PC
Novi Win
Novi driveri
Power Options izgašeni
Matična Gigabyte h510m s2h v2, proc Intel i5 11400, grafika MSI RX 570 , win pro10.
ako moze bilo kakva natuknica bio bih Zahvalan jer vec lagano ludim...poz

Lika091 05.02.2022. 18:30

Objasni kako se manifestira iskljucenje, možda otiđu u sleep mod.

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk

jurex 05.02.2022. 18:55

Frezze na sekundu dvije praćeno sa zvukom disconecta.
Buni me to što na starom i na novom setupu se opet javlja isti problem, 3 miša (ovaj zadnji no name).
Sve opcije u vezi sleep moda su izgašene, čak i brišem drivere kad mjenjam miša al ne pomaze.
Možda nešto Regeditu da namjestim...ne znam

tiki66 05.02.2022. 22:46

Koje napajanje? Moguće da ima nestabilne napone pa zblesira 5V i usb

jurex 06.02.2022. 10:09

Napajanje je Fortron Hyper 500, ono što sam primjetio do sada je...
Normalno korištenje kompa možda par puta tokom sata, upalim bilo koji fsp game i prvih pola sata katastrofa doslovno par puta u minuti i onda odjednom 2 h ok i opet ispočetka.
Zamjenim miša i cca dan dva ok i opet problemi..Zvuči smješno al izludi do bola jer sva 3 miša na laptopu rade bez problema.
Čak sam ubacio dva dodatna venta da bolje hlade.

Nbdy32 06.02.2022. 10:17

Kaj sve imaš spojeno na to napajanje od 500W

Doslovno ni ventove ne ispuštaj ...

jurex 06.02.2022. 10:39

i5 11400, stock vent
Gigabyte H 510M S2H V2
Msi rx 570 8gb
Patriot ssd 125 gb
WD Blue 1 tb
a data dd4 8gb 2400 x2
Be quiet wings2 x2
fortron hyper 500 w

keyser_s()ze 06.02.2022. 11:53

Jesi stari ram prebacio u novi komp?

tiki66 06.02.2022. 12:32

Ono što mi još pada na pamet što bi mogao učiniti:

-ažurirati bios na mbo
-ažurirati firmware na SSD
-vidjeti događa li se isto kad je HDD isključen, ako se ne događa probati instalirati OS na HDD pa vidjeti događa li se isto kad je SSD isključen
-izvaditi GPU van pa vidjet događa li se isto i sa integriranom

Koje još imaš gluposti spojene na USB?

I za kraj probati s drugim napajanjem

jurex 06.02.2022. 13:25

Stari ram je prebačen.
HDD isključen....isto
SDD update.... isto
Ostlo mi je je još update biosa( čisto sumljam jer je nova matična a stari problem) i prebacivanje OS na HDD da probam al to će sačekati sljedeći vikend zbog obaveza.
Ostale gluposti su standard tipkovnica i slušalice koje rade bez problema.
BTW procesor je f verzija bez grafike.
Probat ću nabavit USB hub sa vanjskim napajanjem da probam jer neda mi se davat tolike novce za novo napajanje.

keyser_s()ze 06.02.2022. 14:07

Citiraj:

Autor jurex (Post 3582043)
Stari ram je prebačen.
HDD isključen....isto
SDD update.... isto
Ostlo mi je je još update biosa( čisto sumljam jer je nova matična a stari problem) i prebacivanje OS na HDD da probam al to će sačekati sljedeći vikend zbog obaveza.
Ostale gluposti su standard tipkovnica i slušalice koje rade bez problema.
BTW procesor je f verzija bez grafike.
Probat ću nabavit USB hub sa vanjskim napajanjem da probam jer neda mi se davat tolike novce za novo napajanje.

Ja bih prvo posumnjao na ram, nešto s njim ne štima. Probaj izvaditi module van i prebrisati kontakte s alkoholom, ispuši i utor na matičnoj. Ako ne upali, probaj posudit od nekoga drugi ram.

Kad je takvo sranje s USB-om, mora biti matična, cpu ili ram... IMHO

picajzlaaa 01.03.2022. 10:20

Ekipa, u zadnje vrijeme me jebe Logi G500. Kao da popušta kontakt na LMB. Ono, npr kliknem na nešto i prebacujem na drugi prozor, a on mi to na pola ispusti. Gubi kontakt dok držim klik.

Ima li nekog lijeka za to i da li je moguće da nije problem u kliku samom?

Hvala

tomasini_ 02.03.2022. 23:27

pozdrav ljudi,

freeza mi miš. žični je, spojen na laptop. proradi kad ga iskopčam i ponovo ukopčam i onda radi nekad 5 minuta nekad par sati pa opet freeza. čini se kao da se problem pojavio nakon što sam nadogradio ram

mamutarka 02.03.2022. 23:35

za početak ga probaj na drugom kompu,da eliminiraš ram itd.

njuskalo 03.03.2022. 00:19

Citiraj:

Autor picajzlaaa (Post 3586543)
Ekipa, u zadnje vrijeme me jebe Logi G500. Kao da popušta kontakt na LMB. Ono, npr kliknem na nešto i prebacujem na drugi prozor, a on mi to na pola ispusti. Gubi kontakt dok držim klik.

Ima li nekog lijeka za to i da li je moguće da nije problem u kliku samom?

Hvala

Logitech se baš srozao sa switchevima u zadnjih par godina, opće je poznato da i na skupljim miševima ode switch čak i prije isteka garancije... Na sreću, relativno je jednostavno naručit i zamijenit switcheve, ja sam imao sličan problem sa g603 kojeg sam uzeo polovnog jer je na mom otišao scroll kotačić taman nakon 2 godine. Uglavnom ja naručio switch koji odgovara (ima hrpa uputa na netu), samo sam pazio da je OMRON Japan a ne made in China, koštali me par dolara, uzeo odmah 2 komada za oba gumba.

tiki66 03.03.2022. 07:40

Ja sam znao par puta čak odlemiti switch i počistiti ga (unutra se kontakti zaprljaju). Jako pimplav posao ali proradilo je nakon toga kako treba

D/G 06.03.2022. 19:26

Prije bi rekao da nje do prekidača već do kabla, obično se potrgaju žičice na ulazu u miš pa bi tada odsjekao koji cm ispred miša , uvukao unutra koliko treba kabla i zalemio redom po bojama žičica.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:17.