PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Koja ploča? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3110)

alf 11.12.2002. 23:22

Koja ploča?

Spremam se na kupovinu novog računala pa bih molio Vaše preporuke koju ploču kupiti?:confused:

RAK 11.12.2002. 23:28

Za 286 pretpostavljam.

Paske 12.12.2002. 08:59

Pa gledaj kupi super dobru ploču za mrak proc po cijeni od 100 Kn it je to :D

Beren 12.12.2002. 09:29

Re: Koja ploča?

Citiraj:

Originally posted by alf
Spremam se na kupovinu novog računala pa bih molio Vaše preporuke koju ploču kupiti?:confused:

Nemoj da te ovi manijaci obeshrabre. Vjerojatno trebas plocu za AMD procesor, pa bi ti ja preporucio da se strpis jos jedno tjedan-dva da dodju nforce2 ploce u HR. A ak hoces sad kupit uzmi MSI KT4 Ultra, s nnjm neces pogrijesit.

RAK 12.12.2002. 10:21

Re: Re: Koja ploča?

Citiraj:

Originally posted by Beren
Nemoj da te ovi manijaci obeshrabre.
Evo kako ja kupujem ploču bilo za AMD, bilo za Intel.

Odredim si stvari koje ploča mora imati. Odredim i one koje ne treba. Tražim ploču za zadnjim chipsetom koji je izašao. Mora podržavati i jače procesore od mojeg. Mora imati hrpu PCI za proširenja.

Tako oboružan znanjem odem u HG-Spot i kupim odgovarajuću Abit ploču. Ukoliko Abit još nije izdao takvu ploču, strpim se još neko vrijeme dok ne izda.

Tehnika je puno puta provjerena i radi savršeno.

Beren 12.12.2002. 11:35

Re: Re: Re: Koja ploča?

Citiraj:

Originally posted by RAK
Evo kako ja kupujem ploču bilo za AMD, bilo za Intel.

Odredim si stvari koje ploča mora imati. Odredim i one koje ne treba. Tražim ploču za zadnjim chipsetom koji je izašao. Mora podržavati i jače procesore od mojeg. Mora imati hrpu PCI za proširenja.

Tako oboružan znanjem odem u HG-Spot i kupim odgovarajuću Abit ploču. Ukoliko Abit još nije izdao takvu ploču, strpim se još neko vrijeme dok ne izda.

Tehnika je puno puta provjerena i radi savršeno.

Abit je super, ali ne radi bas uvijek najbolje ploce. Sve zavisi koji su ti prioriteti, za neko normalno racunalo je ovaj MSI jak, jako dobar, a istovremeno i jeftin.

tor 12.12.2002. 19:46

Re: Re: Re: Re: Koja ploča?

Citiraj:

Abit je super, ali ne radi bas uvijek najbolje ploce. Sve zavisi koji su ti prioriteti, za neko normalno racunalo je ovaj MSI jak, jako dobar, a istovremeno i jeftin.
Potpuno se slagujem s tobom. Ili čak neka Epoxica. Ili čekaj stvarno nforce 2. To bi trebalo biti pun pogodak.

DeVa 12.12.2002. 23:26

Ja si isto upravo slazem novu masinu i planiram je graditi na
ASUS A7V8X maticnoj. Ima sve sto mi treba i sto ce mi trebati u nadolazece vrijeme a uz to je i ASUS tako da se o kvaliteti netreba brinuti.

Beren 13.12.2002. 01:01

Asus je preskup i ne daje nis vise nego ostali konkurentni proizvodjaci. Ima samo ime na koje rulja pada jel je jednom davno cula kak je to veliki Asus i sl. S tim da jos tomshardware stalno siri famu oko njih jel ubiru brijem gro para.

Fino uzmes chaintech ak oce bundle, MSI ak oces ziher stabilnost i malo manji bundle, Epox ak oces ocat do jaja ili Abit ak oces sveg po malo,ali najvise performansi.

Raven_1 13.12.2002. 20:16

Citiraj:

Fino uzmes chaintech ak oce bundle, MSI ak oces ziher stabilnost i malo manji bundle, Epox ak oces ocat do jaja ili Abit ak oces sveg po malo,ali najvise performansi.
Što se tiče MSI ploča tu se stvarno nisi uvijek mogao osloniti na
stabilnost, a tek zadnje 2g. su izbalansirali stabilnost i performanse.

Beren 13.12.2002. 20:32

I?

Kaj neko misli kupovat plocu prije dvije godine ili sad??

Veky 13.12.2002. 21:05

Asus A7V333 ili A7N8X sas nForce 2 chipsetom.

musso 14.12.2002. 19:38

Za malo para 8K9AI
ak imas vise para 8K9A2+

Na 8K9AI je oboren rekord u ocanju FSBa.
Frajer je digo sistem na 249Mhz.
A 3Dmark zavrsio na 239.

Opsirnije tu: http://www.amdforums.com/showthread....5&pagenumber=1

Imam ABITa ali sad nabavljam iz njeme 8K9A2+ pa vam javim na sta to cudo lici.

Raven_1 16.12.2002. 12:38

Citiraj:

I?

Kaj neko misli kupovat plocu prije dvije godine ili sad??

Htio sam reći da imam više povjerenja u ABIT-a nego MSI-ja.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:18.