![]() |
Innbox v45 port forward.
Kao što več znamo iskon ima custom frimware u ruterima koji neda da se napravi port forward, meadia server itd. I kada se ulogiramo s 192.168.5.1 imamo samo user status... Tako da nemozemo mjenjat postavke.:wtf2:. Vidio sam da se moze nekako s hakiranjem rutera dobit pass za power usera itd ali nikako,mi nije jasno kako,to nap. Zvao sam sluzbu za korisnike i oni kažu da nemogu dati mi da mjenjam postavke i točka. Tako da molim,nekoga kako imat cjeli posjed nad postavkama od rutera Innbox v45 od Iskona:chears:
|
|
Citiraj:
|
Mene ista stvar muči.
Također, ukoliko se to ne može, možeš ih zamoliti da ti stave router u bridge mode, pa na njega nakeljiš svoj router. Ono što me zanima u tom trenu, kako konfigurirati svoj router za IPTV, telefon i internet? Imam neki ASUS RT-N600 ili tako neki slični, to mi je u drugoj kući, ne mogu sada viditi. |
Nije li ova tema vec razrađena?
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=307226 |
Već smo tumačili to rješenje za link preko xDSL - a:
- njihovo smetje ostaje direktno na liniji - tražiš / dobiješ da Internet konekciju na njemu prebace u Bridge mode (mogu i trebaju dati, svi drugi odgovori su laž) - usput tražiš da na njemu ugase WiFi - dobro iskomuniciraš da ti daju user / pass za PPPoE konekciju (znaju bucati, pazi na puni oblik) - na njemu ostaje VoIp (tel) i/ili IpTv - spojiš Lan kabel iz V45 Lan1 u WAN od svog routera - podešavaš PPPoE konekciju sa gore dobivenim user / pass - ostale stvari kao NTP, DNS, WiFi, ... se lako postavi po potrebi - spojiš klijente na Lan ili WiFi "Pali pilu" i traži golišave slike :) Tema je razrađena ali Iskon spada u kategoriju ISP - ova koji uvijek pametuju, skrivaju podatke od korisnika, forsiraju da svoju šroteks opremu moraju viditi i sl. |
najsigurnija opcija je da si nabaviš vlastiti router, a njihov u bridge.
inače iskonov supervisor za innbox je odavno poznat i trebaš samo zguglat, šifra je negdje na forumu i napisana. malo ti to znači kada oni periodički resetiraju router i vrate ga na default postavke. za <150kn imaš entry level wifi routere koji su kao slikovnica (xiaomi mi router, tplink...) , tražiš operatera da ti prebaci router u bridge, stavi svoj router iza njihovog i riješio si problem. |
Citiraj:
Makneš mu postavke od ACSa kad se spojiš kao admin pa ga neće moći periodički resetirati kad ga i ne vidi. |
ma natandariš si za vrat neke druge probleme onda.
ok ako imaš ugovoren samo net, ali ako ti je gore voip i tv, a oni ne vide router, krenu gnjaviti. po ugovoru si dužan dozvoliti pristup njihovoj opremi, dok god ju koristiš. ja sam taj tretman prošao s njima, stavio svoj router na liniju a njihov zyxel u ormar. i nije bilo problema više. |
Kao sto su ti drugi rekli... ruter mod.
Inace, ja sam na Optimi i imam isto smece od Innboxa V45. U pocetku imao port forwarding preko njega. Radilo je tako da radi sat-dva najvise, i onda vise ne radi do restarta rutera. Trazio prebacivanje u bridge mode, stavio svoj ruter, i radi izvrsno :) |
Citiraj:
Ili da im malo dižem klak i idem mu nekako uploadat taj update fajl. Citiraj:
A izgleda da cu to i napraviti pa neka mi zovu tehničare na vrata neću ih pustit u kuću. EDIT1: Uspio sam ljudi. Skinuo sam kali lunux i slijedio korake od ovog prvog posta https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=290983 Onda sam se prijavio s superviserom i sada micemo iskon s rutera. Hvala svima što stemi pomogli. Dakle Inbox V45 je u pitanju. EDIT2: Ušao sam u ruter i mako ih s ACS - s ali sad bi htio ugasit firewall i portforward napraviit Update: Neradi portforward opcija idem na port checker i zatvoren je. evo slike ko zeli vidit otkljucan meni. https://ibb.co/8sd2fjv http://forum.pcekspert.com/data:imag...BJRU5ErkJggg== :roller:http://forum.pcekspert.com/data:imag...BJRU5ErkJggg== |
Nemam(o) mikroskop za vidjeti šta piše na slici :fiju:
Pretpostavljam da si dobro odabrao internet konekciju (obično pppXY) ? Prije svega provjeri jesi li iza CGNAT - a tj. koju IP adresu dobiva router na WAN strani. Na PC i/ili konzoli trebaš fiksne mrežne postavke i IP adresa mora odgovarati u PortForward - u za svaki port. |
Imam samo ltemobile/wwan0, Internet/ppp0.1, i mobile/ppp3g0
Kako misliš fiksne mrežne postavke. Nebi dao svoj public ip da nebi dobio ddos ili dos na nju. Pod Server IP Address sam dao local ip od moga kompa |
Citiraj:
Zna se šta znači fiksne mrežne postavke, tumačili smo ih valjda xyz puta, znači da na kompu pod mrežne postavke odradiš: - TCP/IP v6 ugasiš - TCP/IP v4 umjesto Automatic sam definiraš npr.: IP=192.168.5.10 (mora se poklapati sa nizom kako je podešen Lan na konkretnom routeru (192.168.5.x) i adresa mora biti slobodna) Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.5.1 (IP adresa routera) Na taj način si fiksno postavio IP adresu kompa, neće je automatika mijenjati, sada tu postavljenu IP adresu upisuješ u PortForward, po primjeru 192.168.5.10. Citiraj:
to je preduvjet da bi PortForward radio. Citiraj:
|
Citiraj:
neradi internet kolko se ja kuzim.������ Internet mi treba dabi prico s njima na discordu. Edit: Evo napravijo sam radi internet iskljucio protokol 6 i namjestio protokol 4 i,neradi port forward |
SKoro siguran da je problem CGNAT - za to moras zvati ISP-a da te prebaci da ne koristis CGNAT.
Provjeri na nekoj web stranici koja je tvoja IP adresa, i sto ti kaze da je IP adresa na ruteru. Ako nisu iste, to ti je to. |
Citiraj:
Ma vise mi je dopizdilo s njima uzimam novi ruter. Edit: Evo probajete koristit ove podatke koje sam dekriptiro mislim da se automatski mjenjaju na svakom ruteru ali eto pass: b38NEjmYdJVjdB5r user: supervisor |
Citiraj:
|
meni su ti innboxi (osobito v45) poprilično dobro radili. još ih 2 komada imam.
nije baš intuitivan (da ne kažemo da je , grafički, na razini routera od prije 20 godina) ali radi. ali podržavam ideju da si kupiš novi router, a ovoga baci u bridge. |
Citiraj:
Inače PForward ti vjerovatno neradi jer te ISP ima na CGNATu to znači ti i ostali korisnici ste na 10.xxxxxxx ili 100.xxxxxxxx IP adresi koja se služi istom IPV4 javnom adresom. Zvat SZK(Služba za korisnike) i tražit da te skinu sa CGNATa. Novi ruter ti neće pomoć oko PForwarda sve dok te ISP ima na CGNATu. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:58. |