![]() |
Samsung A21S upao u vodu
Imam problem koji zapravo nije moj problem, al je spalo na mene da ga riješim.
Baki je mob pao u vodu, cijeli se smočio, ekran baca samo crte zelene. Kod paljenja vibra radi, puni se mob normalno, kad ga prikopčam na laptop prikaže se na kratko a20 kao uređaj spojen i otpoji se. Nije do mobitela, nego do podataka, baka ima slika od pokojnog djeda milijun gore i plače svaki dan da joj spasim podatke. :help: Slušam savjete |
Daj na neki dobar servis da ga otvore, počiste od vlage, očiste kontakte i nadati se najboljem. Nikako ga paliti ako nije sto posto suh od vode.
|
Ma suh je, bio je u riži, a prošlo otad 10 dana već..znači suh je, damage has been done, samo mi slike trebaju..
Evo spojen na komp, pod devices and drives stoje Local disk c i Galaxy a21s, u kojem ako ga otvorim, nema ničeg..nije upaljen debugging, a ekran ne radi da enableam.. |
Ako je baki upaljen Google photos pogledaj na njenom gmailu da li su slike tamo.
Vjerojatno si se toga sjetio ali eto čisto ako nisi Ovako nećeš ništa postići bez nekog servisa |
Citiraj:
Bas s.anje.. |
Pogledaj na youtubeu ili na drugom Samsungu kako izgleda kad ukopčaš kabel - obično imaš tri opcije, samo punjenje, pristup datotekama i MTP. Možda postoji mala šansa da je touchscreen ispravan, pa pokušaj aktivirati tu opciju na slijepo. Meni na Xiaomiju odmah iskoči notifikacija na ekranu, negdje moraš povuć dole notifikacije pa odabrat drugu opciju i slično...
https://www.techbone.net/samsung/use...onnection-mode |
Citiraj:
|
Jesi ga probao rastaviti i pocistiti konektor od displaya i toucha? Ako jesi, jedino ti je rjesenje kupiti drugi ekran i staviti ga pa napraviti backup.
|
Uvijek ti ostaje opcija servis i da ti izvuku podatke direktno iz eMMC memorije moba.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
dam ti 100 kn za njega i kad mi dodje ekran iz kine skinem ti sve kaj trebas :rtfm::rtfm:
|
Posudi/nabavi za pocetak USB-C monitor ili USB-C->HDMI/DP adapter pa vidi je'l uopce boota kak treba.
Ako radi, onda ima ovakvih gadgeta koji su izrazito korisni kod shebanih ekrana i touch-a. (pretpostavil sam da je jasno da se u USB ušteka miš :) ) |
Citiraj:
Citiraj:
Nije mi palo na pamet, ima kolega type c to hdmi + usb adapter ap ću prek njega. Ma čuje se i zvuk zaključavanja pa pretpostavljam da ostatak moba radi ispravno. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:36. |