![]() |
popravak osvjetljenja na dokumentu
Ima li neki softić ili online neš da radi upravo ovo: https://www.leadtools.com/blog/docum...ient-lighting/
Znači dobivam puno dokumenata koje ekipa slika s mobitelima i to izgleda katastrofa za printanje, pola tonera ode na sjene na dokumentu... Dakle ne treba mi OCR, samo da soft zna da se radi o crno bijelom dokumentu, odnosno da je bijela boja papir, a crna tekst i da tako modificira sliku da bude spremna za printanje. Ideje? |
Meni dobro radi camscanner
|
Citiraj:
Ili jos bolje ako ima online neki tool. |
Ja to radim na mobu kad salju. Skinem sliku, prođem kroz CamScanner on ju ocisti,izbijeli i sejvas kao pdf ili sliku. Za pc nazalost ne znam
|
GIMP, XnViewMP... više manje bilo koji program za fotografije koji ima korekcije. Malo se poigraj levelsima i vidi što kako koja opcija radi i to je to. Tako rješavam upravo taj problem.
|
Ja sam davno na mobu koristio Genius Scan i bio sam vrlo zadovoljan rezultatima. Fora mi je bilo što možeš odrediti granice dokumenta i onda on snimi samo ono što je u granicama koje si odredio.
|
Imas VueScan - program za skeniranje, koji ima opciju za skeniranje dokumenata.
Kako ne koristis skener, mozes mu podesiti za input slike, te njih 'skeniras'. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:19. |