![]() |
C:\User
Prilikom instalacije Windows 10 unesem email adresu i lozinku za Microsoft Account, ali nakon instalacije kad uđem u C:\User, User name nije kako bih ja htio da je, nego mi Microsoft dodijeli taj Usrname. Nisam primjetio da u instalacijskom paketu za Windows 10 postoji mogućnost da sam odredim Username.
Postoji li mogućnost za promijeniti Username, a da sačuvam sve što imam instalirano na računalu? |
Jesi probao tamo u User Accounts?
Postoji opcija "Change your account name". |
Citiraj:
To je promjena Microsoft Accounta. C:\User ostaje isti onakav kako ga je Microsoft odredio na način da je uzeo prvih 5 slova iz mail adrese. |
zar je bitno da mijenjaš naziv direktorija unutar user direktorija ? To nije vidljivo ovako inaće
|
Nije toliko bitno. Bitno je da sve radi kako treba, ali bih više volio da ja mogu to odrediti.
|
Ti nisi ni napravio klasičan account već si se prijavio odmah u microsoft account, takozvani online account. Ako te to smeta, najbolje je napraviti novi account "offline".
|
Citiraj:
Trebao sam to napraviti prilikom instalacije Windowsa. |
Napravis sad novi acc, offline i koristis njega
|
Hoću li izgubiti sve što sam instalirao?
|
Kako što, imas aplikacije koje se instaliraju za sve korisnike, one koje te pitaju sto zelis i one isključivo za usera - koje spremaju podatke u C:/Users/User/AppData
Neke podatke mozes kopirat neke ne. Ali ne moras brisat trenutnog usera, mozes koristit oba paralelno i pomalo prebacivat. |
Uvijek se možeš vratiti na taj stari račun, ako ti nešto fali. Probaj i vidi
|
Citiraj:
Trebao si staviti "I don't have account" i staviti offline account. |
To ti samo šljaka ako ne povežeš komp na internet na početku, ili ako imaš PRO pa odabereš povezivanja na domenu. Čim ga povežeš na internet koji je naravno korak prije više nema offline account
|
Hvala svima za savjete.
|
Citiraj:
|
Budem baš probao na sljedećoj instalaciji, ali ako je sakriven onda je jako dobro sakriven jer ga ja nisam vidio s verzijama poslije 1809 ili 1903 (ne znam koja više). Naravno govorimo o home verzijama, pro ima to jer je to uvijek za domenu
|
zadnji put kad sam ja radio instalaciju win10 nisam vidio offline account iako sam prije uvijek pazio na to. u svakom slucaju nemoj bit spojen na ethernet ili wifi mrezu kod instalacije samog windowsa pa ce bit ponudjen offline acc
|
Nisam u životu iskopčavao ethernet radi windowsa i svaki puta instaliram s offline.
Citiraj:
Citiraj:
|
Windows 10 home nema domenu, PRO je drugo i to sam rekao gore iznad par postova
|
Ja za svaki slučaj pri instalaciji odspojim net, em da mi ne nudi tu budalaštinu od MS accounta i em da mi ne počne updateove povlačiti odmah iste sekunde pri paljenju...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:54. |