PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Hotspot na androidu spojiti na router? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=309310)

danyx 04.08.2021. 16:47

Hotspot na androidu spojiti na router?

znači izvor signala (interneta) bi mu bio moj mobitel poco x3... sad bi ja to spojio da preko moba kupi internet a da dalje obavlja ruterske poslove zbog smart sijalice i mircacasta na tv. kako je (i da li je) to nabezbolnije moguće i koji ruter je najisplatljiviji/najbolji za to (ako se može iszvesti bez prviše problema), hvala svima
LP:chears:

OuttaControl 04.08.2021. 18:12

Izgleda da se to moze na mikrotiku:
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=80297

Iskreno ja nisam nikad probao.

xlr 04.08.2021. 18:56

Mozes i na Asusima koristiti dual WAN opciju, tj ako nemas primarni izvor neta (na LAN portu) mozes koristiti mob u usb tethering modu (spojis ga na USB port) kao izvor neta. Dalje mrezu i uredjaje hendla ruter (wifi i LAN portove).

Npr AC68U medju jeftinijim opcijama? Na AC86U radi bez problema

frezer 04.08.2021. 19:05

Mislim da bi to mogao složiti u DD-WRT. Ima dosta rutera koji podržavaju dd-wrt, pa prostudiraj malo. U principu , trebaš "client mode", i to nije problem. Samo je pitanje, trebaš li wifi, s obzirom da se već koristi za konekciju na mobitel. Trebalo bi dodati još jedan interface. Može se i to. Ako imaš neki stari ruter, možeš na njemu trenirati. Ja, npr. koristim "client mode" preko wifi-ja na prastarom Siemens SX763.

...i pitanje je koliko će ti to mobitel izdržati. Non-stop hotspot, baterija, ovo-ono....

Rješenje sa usb-om iz gornjeg posta se čini bolje.

Cuky 04.08.2021. 23:20

Citiraj:

Autor danyx (Post 3536553)
znači izvor signala (interneta) bi mu bio moj mobitel poco x3... sad bi ja to spojio da preko moba kupi internet a da dalje obavlja ruterske poslove zbog smart sijalice i mircacasta na tv. kako je (i da li je) to nabezbolnije moguće i koji ruter je najisplatljiviji/najbolji za to (ako se može iszvesti bez prviše problema), hvala svima

LP:chears:

Mozes to izvest i na mikrotiku, i na ddwrt-u i na open wrt-u. Samo je stvar kakav ruter nabavis.

Stvar se inace zove wifi client mod.

danyx 05.08.2021. 07:31

imam sx 763, inače me lik ubjeđuje da može, prodaje Netgear wnr2000v3 N300 ADSL router Reapeter 300mbps za 100kn novi zapakirani i tvrdi mi da može to što trebam

hvala vamsvima i sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja

danyx 05.08.2021. 08:23

a ovo

kaže lik da to što ja hoću radi bez problema
https://www.njuskalo.hr/wireless-wla...oglas-32499941

danyx 05.08.2021. 09:21

Citiraj:

Autor frezer (Post 3536577)
Mislim da bi to mogao složiti u DD-WRT. Ima dosta rutera koji podržavaju dd-wrt, pa prostudiraj malo. U principu , trebaš "client mode", i to nije problem. Samo je pitanje, trebaš li wifi, s obzirom da se već koristi za konekciju na mobitel. Trebalo bi dodati još jedan interface. Može se i to. Ako imaš neki stari ruter, možeš na njemu trenirati. Ja, npr. koristim "client mode" preko wifi-ja na prastarom Siemens SX763.

...i pitanje je koliko će ti to mobitel izdržati. Non-stop hotspot, baterija, ovo-ono....

Rješenje sa usb-om iz gornjeg posta se čini bolje.

pozdrav, jel mi mižeš objasniti kako si ti to napravio sa 763? original fw?
može step by step kada i ako ti se bude dalo... hvala, LP

frezer 05.08.2021. 10:06

Ne orginalni firmware, nego dd-wrt koristim.
Ovako:
https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.p..._Mode_Wireless
Dakle, prijem signala wirelessom, a dalje žično na drugom subnetu.

Nikky 05.08.2021. 12:01

To može samo na alternativnom fw, igra DD-WRT ili OpenWRT,
treba paziti kod SX763 da USB port bude aktivan nakon ubacivanja alt. fw,
tako imaš riješeno i punjenje moba.

Na mobu ugasiš njegov WiFi i BT da ne smetaju. Samo se nemoj iznenaditi ako bandwith ne bude nešto kad sve složiš.

Varijanta bez WiFi na mobu je bolja, tada konekcija na Internet ide kroz USB kabel.
Ako to iz nekog razloga ne uspiješ onda upali WiFi na mobu, a na SX763 slažeš Repeter ili Client mod rada.

danyx 07.08.2021. 00:14

hm, a koji bi onda bio router "najjednostavniji"?
meni trba da primi sa android ap-a i dalje on šalje wireless,kabal mi je nebitan

coconut 07.08.2021. 08:24

Ako je u pitanju A1, kupi router koji podržava SIM kartice i zatraži MultiSIM uslugu.

xlr 07.08.2021. 08:26

Kabel ti je najjednostavniji, nisam shvatio zasto je potrebno da bude hotspot na mobu? Em ti je brzina od moba do rutera neometana, em je u slucaju Asusa sve tri klika misem, em imas i rijeseno punjenje moba kroz usb :)

Ivo_Strojnica 07.08.2021. 08:29

1 privitaka
Takodjer asus ruter. Koristio vise puta, bez greske radi.
Slika rutera:

danyx 07.08.2021. 09:41

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3537031)
Takodjer asus ruter. Koristio vise puta, bez greske radi.
Slika rutera:

znači asus, koji je model? nije mi bitno da je hotspot na telefonu, nego smart sijalica zahtjeva modem i miracast mi ne radi (iako ima i na mobu i tv-u), nema koje aplikacije nisam probao. možda što je mob novi, a tv stariji... jel tko upoznat više sa miracastom?

tomek@vz 07.08.2021. 15:43

Ček ček ček...rikverc. Znači poanta ti je samo da streamaš nešto sa moba na TV? Ili?

Prezime 08.08.2021. 00:03

Citiraj:

Autor danyx (Post 3537039)
znači asus, koji je model? nije mi bitno da je hotspot na telefonu, nego smart sijalica zahtjeva modem i miracast mi ne radi (iako ima i na mobu i tv-u), nema koje aplikacije nisam probao. možda što je mob novi, a tv stariji... jel tko upoznat više sa miracastom?

Kako ti to treba bit spojeno? Pitam jer "Miracast" radi preko "wifi direct", tj uredjaji se spajaju direktno jedan na drugog, bez posredovanja routera ili nekog treceg mreznog uredjaja...

Ako oba uredjaja imaju podrzan Miracast nije potreban nikakav dodatni program/aplikacija za spajanje; trebali bi se spojit automatski, cim se ukljuci Miracast na mobu i tv-u te se potvrdi dopustenje za spajanje na TV-u.

Kad su uredjaji spojeni u Miracast modu, njihov wifi se nemoze sluzit drugim funkcijama, dakle internet/mreza nula bodova, tj HotSpot i Miracast su ili-ili, nikako zajedno na istom uredjaju.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:58.