![]() |
Veliki problem sa ramom
Evo vec par dana zezam se oko Rama , ne mogu da ga enablujem u biosu , jednostavno ne mogu da nadjem tu opciju , jednostavno bios ocita svih 8gb koje imam , ali 4 gb su enablovane , tako i windows , vidi samo 4gb te koje su enablovane u biosu , a dok npr program speccy , vidi kao da posjedujem 8gb rama , sada ne mogu naci rjesenje , ako neko ima da pomogne bio bih mu zahvalan :D evo i slika https://imgur.com/a/YGqOi5m , a reko sam vec , na computer my properties pise kao da ima 4gb :D
|
koji ti je bios na ploči?
F4 2014/01/09 Improve memory compatibility ovako na prvu mi pada na pamet.. to su 4 keksa rama? |
instalirao sam sve moguce , krenusi od f2 do f7 model je -. f2a88x-d3h
Citiraj:
|
jesi probao jedan po jedan, da vidiš jesu svi ispravni?
a možda se i kolju tako 4 keksa rama |
Citiraj:
|
a onda su ti slotovi u banani.. nisam siguran da postoji opcija da napraviš enable u biosu, to radi samo po sebi
opcija ti je nabavka jednog keksa od 8gb rama.. kad staviš makar jedan keks u te slotove, onda ne radi ram? |
Citiraj:
|
slotovi ne rade, ili je upalo nšto u njih - probaj ih očistit :D.. koristi ova dva slota koja rade.. znači možeš iskombinirat 2x4gb ili 1x8gb.. ili 2x8 ako trebaš još više rama :D
|
Da li imaš koji napuhani kondenzator oko tih slotova ....
Nebi ništa bilo čudno ... |
možda, ali ono nategnuto skroz, možda su pinovi na CPU savinuti, pa IMC ne radi s tim slotovima, dešavalo se.. ugl ima više razloga zašto i kako su mogli slotovi nastradat
|
Citiraj:
|
šta kaže ctrl + shift + delete? koji su rami u pitanju? jesu svi isti? jesu single sided chip, ili double sided?
napisao si da kad staviš rame u ta druga dva slota, da se komp ne pali, po tome ispada da ne rade slotovi |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:58. |