![]() |
Kupnja odijela
Dečki bok,
Tražim hlače + sako + cipele (možda i remen u boji cipela?). Budžet mi nije fiksan, ali se ne želim "izuti". Je li imate savjet gdje je "best buy" za isprobati/kupiti? P.S. Zadnje sam odijelo kupio za maturu.. edit naslov: odijelo, a ne dijelo :D edit2: 182cm, cca 74 kg, relativno "fit" Hvala! |
Galileo dok ima akcije...
Daj malo više detalja, jer ak si malo veći, onda npr. Zaru odma moš zaobić. |
Citiraj:
|
Citiraj:
cca 74 kg, relativno "fit" |
haha, ma ti moš i u Zaru bez problema. Na tu visinu moš još 10 kila nabit bez beda.
Meni npr najljepiš dizajn imaju galileo i tommy hilfiger, samo tamo treba uzimat kad su akcije. Cipele slobodno izmes u CCC jer ćeš ih tak i tak nosit 2 put :D. |
Prestao sam vježbati i kilaža pada, kaj je tu je :D
Hvala na savjetu, pogledam onda Zara/Galileo + CCC |
Citiraj:
|
Tko je malo teži i treba udobne "svatovske" cipele neka ode u ecco.
Imam ovakve, i za svatove dušu dale. Super udobne za tu klasu cipela. A za odijelo preporučam varteks. Imaš i košulja i remenja, ali nije jeftino u pravilu. |
eto, zgoda mi se desila.. uzeo odijelo komplet sve u zagrebu Jeordies trgovina, akcija za 1300kn.. odijelo, prsluk i kosulja.. ugl na dan svatova se obukao, trebam sjest u auto i onaj korak desnom nogom i cucanj na sjedalo, i prrrrc puklo skroz izmedu nogu po savu, guzica ispala :D
posudio od frenda hlace dva broja vece i sjedio u cosku cijelu vecer haha |
Prije par mjeseci sam u Jeordie's uzeo kompletno odijelo, dvije košulje, dvije kravate i crni kožni remen za 1535 kn. Crne cipele sam imao od ranije, ali u CCC-u uzmeš neke Riekerove za cca 500 kn, vrhunske su.
Citiraj:
|
da reklamiram hlace? ne bi rekao da je moja krivica, nisu mi premale.. prvi put obukao i eto.. ne znam, mozsa sam ih trebao povuci na koljenu da ima mjesta dok sjednem, ali ono wtf
inace, odijelo vrh, steta sto su hlace pukle hej, 180 83kg imsm, nisam prevelik haha |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prije koji tjedan sam isto tak bil u potrazi za odijelom i stvarno je ponuda (barem kod nas u Varaždinu) u Varteksu kak spada, tim više, jer se sve može još dodatno pripasati po mjeri.
Cijene su popularne kak Gilbert veli, tak da kompletno odijelo (sako, hlače, košulja, kravata, remen i cipele) ispada kakvih 4.000+ kn, pa nadalje, ali IMHO isplati se. |
Kupnja odijela
A za kaj ti treba odijelo?
Ak je jednokratno, onda uzmi nešto u Zari, Mangu, Galileu. Ako tražiš kvalitetno, za češću uporabu onda recimo Varteks, Mister Mot (dućan u Zgu i Splitu) ima dobra odijela. Zatim Hugo Boss, Joop, itd., sve ovisi o budžetu. U principu gledaj sastav, 100% runska vuna. Može imat i nešto manji udio vune ali ostatak je onda nešto plemenitije (tipa kašmir i slično). Sintetiku izbjegavaj u odijelima, gužva se, umjetni materijal nikak ne stoji kao prirodni. Ima i dosta krojača za odijelo po mjeri gdje cijena varira od pristupačna do visoke. Zbog korone i situacije prodaja odijela je pala pa se da nać super odijela po odličnim cijenama. Zbog posla odijela nosim svaki dan (ajd, zadnjih godinu i ne tak često zbog rada od doma) i moj savjet je da ako ćeš odijelo koristiti više od jednom investiraj u kvalitetno odijelo (a dobro odijelo se već može nać za 1500-2000, danas i manje kad su akcije zbog situacije). Cipele, kak ti se sviđa, bitno da je prava koža. Recimo Bugatti ima dobre cipele, dobar dizajn, a cijene pristupačne. Remen svakako u boji cipela. |
Citiraj:
|
Pandorf je top za odjeću/obuću. :)
Preporučio bi ti iz osobno iskustva http://www.kotka.hr/ Odijela su 100% vuna, nema sintetike, a ako se želiš isprisi ima s kašmirom itd... Košulje preporuka http://orljava.hr/ Cipele moraju ti biti udobne i pasati na odelce. Za sada odlična iskustva s bata cipelama. Za odijela i košulje isto tako poprati malo varteks. Malo malo imaju dobre akcije. :) |
Dečki hvala svima na savjetima!
Budem pogledao je li ima šta akcija u nabrojenim dućanima. Odijelo ne nosim često, više mi treba za skoru prigodu na poslu, te kasnije za svadbe. Kilaža mi je više manje fiksna. |
Mozda pogledati i Martin Arbanas. Nije najjeftiniji, ali sva njihova odijela koja imam su i dan danas kao prvi dan, nakon 15 godina. Nisam vec par godina kupovao, ali kvaliteta i usluga su im uvijek bili odlicni.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk |
P&C. Najveci izbor na jednom mjestu a da nisu shit stvari.
Kad sam kupovao za svadbu odijelo nasao sam SAVRSENO za mene, ko da mi je netko uzimao mjere u Armaniju, al sam odustao kad sam vidio cijenu :D |
Citiraj:
Inače, prijatelj baš tamo kupio u Zegne odijelo za 650 eura. Tko je visok i mršav, aka talijanski tip neka ide u onaj outlet pored Venecije. Izbor je boli glava, imaš od par stotina eura pa do par tisuća eura, pod uvjetom da si visok i mršav :D I da, Orljava ima super košulje po sastavu, prije su šivali za Olymp, dok niie pukla ljubav. Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
Ivica Klarić, odijelo po mjeri je cca 4500kn.
|
Citiraj:
Barem je 2017 bilo tako, ne znam kako je danas. Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Kupio 4 komada u dva navrata. Također dobra su i ona iz Hatcheta, ali za razliku od HB dolaze nedovršenih nogavica na hlačama. Cijena cca 300€. |
Na kraju sam kupio komplet hlače i sako (plavo) + košulja + kravata u Joerdi's, cipele u Humanic (Bugatti - vrlo udobne) i remen u Mass.
kraj 5og/sredina 6og je izgleda super za kupovati odijela, kada su popusti za maturante.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:04. |