PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kupnja odijela (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=308691)

trebampomoc 04.06.2021. 19:25

Kupnja odijela

Dečki bok,

Tražim hlače + sako + cipele (možda i remen u boji cipela?).
Budžet mi nije fiksan, ali se ne želim "izuti".

Je li imate savjet gdje je "best buy" za isprobati/kupiti?

P.S. Zadnje sam odijelo kupio za maturu..

edit naslov: odijelo, a ne dijelo :D
edit2: 182cm, cca 74 kg, relativno "fit"

Hvala!

domina 04.06.2021. 19:35

Galileo dok ima akcije...
Daj malo više detalja, jer ak si malo veći, onda npr. Zaru odma moš zaobić.

Pupo 04.06.2021. 19:40

Citiraj:

Autor domina (Post 3523345)

A ak si još i malo širi, i Galileo moš zaobić :D

trebampomoc 04.06.2021. 19:41

Citiraj:

Autor domina (Post 3523345)

182cm
cca 74 kg, relativno "fit"

domina 04.06.2021. 19:51

haha, ma ti moš i u Zaru bez problema. Na tu visinu moš još 10 kila nabit bez beda.
Meni npr najljepiš dizajn imaju galileo i tommy hilfiger, samo tamo treba uzimat kad su akcije.
Cipele slobodno izmes u CCC jer ćeš ih tak i tak nosit 2 put :D.

trebampomoc 04.06.2021. 19:55

Prestao sam vježbati i kilaža pada, kaj je tu je :D
Hvala na savjetu, pogledam onda Zara/Galileo + CCC

Pupo 04.06.2021. 20:03

Citiraj:

Autor domina (Post 3523352)
Cipele slobodno izmes u CCC jer ćeš ih tak i tak nosit 2 put :D.

Ja uzeo prve i zadnje u Borovu, naletio slučajno na neke koje mi se bar malo sviđaju. Vjerojanto neću nikada kupiti druge :D Nosim ih jednom godišnje u prosjeku na svadbu nečiju :)

Gilbert5 04.06.2021. 20:13

Tko je malo teži i treba udobne "svatovske" cipele neka ode u ecco.

Imam ovakve, i za svatove dušu dale. Super udobne za tu klasu cipela.

A za odijelo preporučam varteks. Imaš i košulja i remenja, ali nije jeftino u pravilu.

John Creasy 04.06.2021. 21:39

eto, zgoda mi se desila.. uzeo odijelo komplet sve u zagrebu Jeordies trgovina, akcija za 1300kn.. odijelo, prsluk i kosulja.. ugl na dan svatova se obukao, trebam sjest u auto i onaj korak desnom nogom i cucanj na sjedalo, i prrrrc puklo skroz izmedu nogu po savu, guzica ispala :D
posudio od frenda hlace dva broja vece i sjedio u cosku cijelu vecer haha

domy_os 04.06.2021. 21:44

Prije par mjeseci sam u Jeordie's uzeo kompletno odijelo, dvije košulje, dvije kravate i crni kožni remen za 1535 kn. Crne cipele sam imao od ranije, ali u CCC-u uzmeš neke Riekerove za cca 500 kn, vrhunske su.

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3523381)
eto, zgoda mi se desila.. uzeo odijelo komplet sve u zagrebu Jeordies trgovina, akcija za 1300kn.. odijelo, prsluk i kosulja.. ugl na dan svatova se obukao, trebam sjest u auto i onaj korak desnom nogom i cucanj na sjedalo, i prrrrc puklo skroz izmedu nogu po savu, guzica ispala :D
posudio od frenda hlace dva broja vece i sjedio u cosku cijelu vecer haha

Njihova odijela su za malo više i mršavije ljude. :D Ja sam 195 cm/95 kg i odijelo je kao krojeno za mene.

John Creasy 04.06.2021. 21:46

da reklamiram hlace? ne bi rekao da je moja krivica, nisu mi premale.. prvi put obukao i eto.. ne znam, mozsa sam ih trebao povuci na koljenu da ima mjesta dok sjednem, ali ono wtf
inace, odijelo vrh, steta sto su hlace pukle

hej, 180 83kg imsm, nisam prevelik haha

Libertus 04.06.2021. 21:52

Citiraj:

Autor trebampomoc (Post 3523343)
Dečki bok,

Tražim hlače + sako + cipele (možda i remen u boji cipela?).
Budžet mi nije fiksan, ali se ne želim "izuti".

Je li imate savjet gdje je "best buy" za isprobati/kupiti?

P.S. Zadnje sam odijelo kupio za maturu..

edit naslov: odijelo, a ne dijelo :D
edit2: 182cm, cca 74 kg, relativno "fit"

Hvala!

Treba ti jednokratno ili?

domy_os 04.06.2021. 22:02

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3523386)
da reklamiram hlace? ne bi rekao da je moja krivica, nisu mi premale.. prvi put obukao i eto.. ne znam, mozsa sam ih trebao povuci na koljenu da ima mjesta dok sjednem, ali ono wtf
inace, odijelo vrh, steta sto su hlace pukle

hej, 180 83kg imsm, nisam prevelik haha

Probaj, ništa te ne košta, možda je greška u šavu, da ide preblizu ruba i slično pa onda kod naprezanja lako pukne.

bertone 04.06.2021. 22:05

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3523358)
A za odijelo preporučam varteks. Imaš i košulja i remenja, ali nije jeftino u pravilu.

Ne znam kakvu sad ponudu imaju u Varteksu ali kad sam prije oko dvije godine kupovao kod njih odijelo imali su samo DiCaprio, a to je krojeno po ne znam kome, svako koje sam isprobao da mi odgovara dužina rukava i dužina sakoa je imalo lošu nuspojavu da me stezalo u ramenima i ispod ruku :stoopid:

The Exiled 04.06.2021. 22:19

Prije koji tjedan sam isto tak bil u potrazi za odijelom i stvarno je ponuda (barem kod nas u Varaždinu) u Varteksu kak spada, tim više, jer se sve može još dodatno pripasati po mjeri.

Cijene su popularne kak Gilbert veli, tak da kompletno odijelo (sako, hlače, košulja, kravata, remen i cipele) ispada kakvih 4.000+ kn, pa nadalje, ali IMHO isplati se.

Juice 04.06.2021. 23:48

Kupnja odijela

A za kaj ti treba odijelo?

Ak je jednokratno, onda uzmi nešto u Zari, Mangu, Galileu.

Ako tražiš kvalitetno, za češću uporabu onda recimo Varteks, Mister Mot (dućan u Zgu i Splitu) ima dobra odijela. Zatim Hugo Boss, Joop, itd., sve ovisi o budžetu.

U principu gledaj sastav, 100% runska vuna. Može imat i nešto manji udio vune ali ostatak je onda nešto plemenitije (tipa kašmir i slično).
Sintetiku izbjegavaj u odijelima, gužva se, umjetni materijal nikak ne stoji kao prirodni.

Ima i dosta krojača za odijelo po mjeri gdje cijena varira od pristupačna do visoke.

Zbog korone i situacije prodaja odijela je pala pa se da nać super odijela po odličnim cijenama.

Zbog posla odijela nosim svaki dan (ajd, zadnjih godinu i ne tak često zbog rada od doma) i moj savjet je da ako ćeš odijelo koristiti više od jednom investiraj u kvalitetno odijelo (a dobro odijelo se već može nać za 1500-2000, danas i manje kad su akcije zbog situacije).

Cipele, kak ti se sviđa, bitno da je prava koža. Recimo Bugatti ima dobre cipele, dobar dizajn, a cijene pristupačne.

Remen svakako u boji cipela.

Libertus 05.06.2021. 00:22

Citiraj:

Autor Juice (Post 3523416)
A za kaj ti treba odijelo?

Ak je jednokratno, onda uzmi nešto u Zari, Mangu, Galileu.

Ako tražiš kvalitetno, za češću uporabu onda recimo Varteks, Mister Mot (dućan u Zgu i Splitu) ima dobra odijela. Zatim Hugo Boss, Joop, itd., sve ovisi o budžetu.

U principu gledaj sastav, 100% runska vuna. Može imat i nešto manji udio vune ali ostatak je onda nešto plemenitije (tipa kašmir i slično).
Sintetiku izbjegavaj u odijelima, gužva se, umjetni materijal nikak ne stoji kao prirodni.

Ima i dosta krojača za odijelo po mjeri gdje cijena varira od pristupačna do visoke.

Zbog korone i situacije prodaja odijela je pala pa se da nać super odijela po odličnim cijenama.

Zbog posla odijela nosim svaki dan (ajd, zadnjih godinu i ne tak često zbog rada od doma) i moj savjet je da ako ćeš odijelo koristiti više od jednom investiraj u kvalitetno odijelo (a dobro odijelo se već može nać za 1500-2000, danas i manje kad su akcije zbog situacije).

Cipele, kak ti se sviđa, bitno da je prava koža. Recimo Bugatti ima dobre cipele, dobar dizajn, a cijene pristupačne.

Remen svakako u boji cipela.

Bravo. Zato sam i pitao dali mu treba jednokratno. Samo bih dodao, ako te put nanese u trgovačkom centru Parndorf, Austrija, možeš si uzeti Hugo Boss, Joop itd. cca 200-300€

Hamm 05.06.2021. 06:34

Pandorf je top za odjeću/obuću. :)

Preporučio bi ti iz osobno iskustva http://www.kotka.hr/

Odijela su 100% vuna, nema sintetike, a ako se želiš isprisi ima s kašmirom itd...

Košulje preporuka http://orljava.hr/

Cipele moraju ti biti udobne i pasati na odelce. Za sada odlična iskustva s bata cipelama.

Za odijela i košulje isto tako poprati malo varteks. Malo malo imaju dobre akcije. :)

trebampomoc 05.06.2021. 07:56

Dečki hvala svima na savjetima!
Budem pogledao je li ima šta akcija u nabrojenim dućanima.

Odijelo ne nosim često, više mi treba za skoru prigodu na poslu, te kasnije za svadbe.
Kilaža mi je više manje fiksna.

dragutin985 05.06.2021. 08:42

Mozda pogledati i Martin Arbanas. Nije najjeftiniji, ali sva njihova odijela koja imam su i dan danas kao prvi dan, nakon 15 godina. Nisam vec par godina kupovao, ali kvaliteta i usluga su im uvijek bili odlicni.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

buljo 05.06.2021. 11:25

P&C. Najveci izbor na jednom mjestu a da nisu shit stvari.
Kad sam kupovao za svadbu odijelo nasao sam SAVRSENO za mene, ko da mi je netko uzimao mjere u Armaniju, al sam odustao kad sam vidio cijenu :D

Colop 05.06.2021. 14:08

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3523419)
Bravo. Zato sam i pitao dali mu treba jednokratno. Samo bih dodao, ako te put nanese u trgovačkom centru Parndorf, Austrija, možeš si uzeti Hugo Boss, Joop itd. cca 200-300€

Ajde, bio sam poprilično puta ali nisam nikad naletio na Hugo Boss odijelo za 200-300 eura tamo, HB majice, traperice, remeni, mantili to sam sve tamo kupovao jeftino, ali cipele i odijela su im uvijek držala cijenu. Niže nego kod nas, ali svejedno nisam tamo vidio HB odijelo ispod 400-500 eura.
Inače, prijatelj baš tamo kupio u Zegne odijelo za 650 eura.

Tko je visok i mršav, aka talijanski tip neka ide u onaj outlet pored Venecije. Izbor je boli glava, imaš od par stotina eura pa do par tisuća eura, pod uvjetom da si visok i mršav :D

I da, Orljava ima super košulje po sastavu, prije su šivali za Olymp, dok niie pukla ljubav.

Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk

LeskiRM 05.06.2021. 14:08

Ivica Klarić, odijelo po mjeri je cca 4500kn.

Colop 05.06.2021. 14:32

Citiraj:

Autor LeskiRM (Post 3523488)
Ivica Klarić, odijelo po mjeri je cca 4500kn.

Istina, i čovjek jako dobro napravi, biraš materijal i sve, ali se čeka par mjeseci dok odiielo bude gotovo.
Barem je 2017 bilo tako, ne znam kako je danas.

Libertus 05.06.2021. 15:29

Citiraj:

Autor Colop (Post 3523487)
Ajde, bio sam poprilično puta ali nisam nikad naletio na Hugo Boss odijelo za 200-300 eura tamo, HB majice, traperice, remeni, mantili to sam sve tamo kupovao jeftino, ali cipele i odijela su im uvijek držala cijenu. Niže nego kod nas, ali svejedno nisam tamo vidio HB odijelo ispod 400-500 eura.
Inače, prijatelj baš tamo kupio u Zegne odijelo za 650 eura.

Tko je visok i mršav, aka talijanski tip neka ide u onaj outlet pored Venecije. Izbor je boli glava, imaš od par stotina eura pa do par tisuća eura, pod uvjetom da si visok i mršav :D

I da, Orljava ima super košulje po sastavu, prije su šivali za Olymp, dok niie pukla ljubav.

Nije skriveno, uđeš u HB i kupiš s police. :)
Kupio 4 komada u dva navrata.

Također dobra su i ona iz Hatcheta, ali za razliku od HB dolaze nedovršenih nogavica na hlačama. Cijena cca 300€.

trebampomoc 13.06.2021. 11:50

Na kraju sam kupio komplet hlače i sako (plavo) + košulja + kravata u Joerdi's, cipele u Humanic (Bugatti - vrlo udobne) i remen u Mass.
kraj 5og/sredina 6og je izgleda super za kupovati odijela, kada su popusti za maturante..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:04.