![]() |
Ugradio NEC 4550 a Chieftec napanje spalio
Ubacio sam NEC 4550 u racunar, pokusao da dignem sva 3 opticka uredjaja sa Win-om ( sony DVD ROM i Asus CDRW)
Nikako nisam uspeo da dignem sva 3 uredjaja i ako sam odradio dzamperisanje . Kada sam pokusao DVD da stavim na / granu gde je WD 0d 200GB prilikom podizanja sistema Chieftec od 360 W je prsnuo , i iz njega je poceo da izlazi dim !! Sta mislite sto je doslo do paljenja napajanja ? Dali je otishao sam strujni osigurac? Dali mu ima spasa ? |
Otvori ga i pogledaj
|
čisto sumnjam da napajanje možeš popraviti...
|
Ako je išao dim mislim da mu nema pomoći li je čip otišao ili kondenzatori, neznam probaj to reklamirati
|
da...ošo je čiftek
to govori o kvaliteti tih 360w... ja imam hajpera od 350 i imam cd pržilicu, dvd rom, dvd pržilicu, disk i sve radi normalno... |
Majstore jesi ti siguran da si dobro okrenu molex:D :confused:
Inaće ćif 360w pogoni venice 3000+,epox 9npa ultra,dvd rom,cdrw,hdd od 40 i 120gb i 2 venta tak da nebi reko da je loše;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
:gringo: |
Citiraj:
Zato mi ne ide u glavu šta se desilo !! Hiljadu puta sam na raznim uredjajima menjao i dodavao optiku i nikada mi se nije desilo da dođje do prženja napajanja !!! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
To "što vam pogoni to napajanje" uopće nije relevantan podatak.Meni je Everpower 400W pogonio komp sa AXP@1,9V,2x512MB,3xOptika,5xVent,X850XT pa nije izgorilo,no to ga ipak ne čini kvalitetnim napajanjem...Ili?
|
Ajd ti lijepo otvori to napajanje, ak nemaš garanciju, i vidi šta se crni unutra.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
02.01.2006 crklo znachi tacno godinu dana !!! Kao da je napajanje u sebi imalo neki programator da se unisti za 12 meseci !!!! |
Rekao sam ti, bad luck:mad:
|
pcchipofci su testirali napajanja u koncaru pa je chiftek od 360 ispal najbolji al tom testu opce ne vjerujem jer je chiftek pored 550w anteca, 460w fortrona, 350w nexusa, 2 zalmana i enermaxa ispal najbolji...everpower/maxpower (to je isto, samo kaj nekad pise jedno, drugi put drugo) je dobil ocjenu 8, isto kolko i enermax i nexus i zalman 400wi fortron 460w!!! a jaca napajanja su im redovito bila "losija" od slabijih. a logic power su u textu nahvalili al je dobil 6/10. minus je bio los lim!!!!!!a 7/10 je dobil everpower koji je tak dobar da ne radi polozen na bok (kao u onim sirokim niskim kucistima kakve je hgshrot nekad prodaval za svoje najslabije kompove
tak da tom testu ne vjerujem NIS!!!! |
Umesto Chiefteca koji zavrsio karijeru uzeo sam COOLER MASTER 430w (400W) EXTREME POWER !
Sta mislite o ovom napajanju ? |
SVI ELEKTRIČNI UREĐAJI RADE NA BIJELI DIM. KAD BIJELI DIM IZAĐE, UREĐAJ VIŠE NE RADI.:D :D :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:14. |