PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Sweet spot stariji laptop s docking station (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=306774)

telefunken 25.01.2021. 14:27

Sweet spot stariji laptop s docking station

Tražim nekakakv "sweet spot" laptop za povremeno igranje ne pretjerano zahtjevnih naslova (tipa Fortnite i Minecraft). Laptop ne mora biti nov, dapače, tražim neki dobar stariji model. Bitno mi je da mu ram ide do 16GB, da ima grafičku koja može upogoniti Fortnite u FHD sa srednjim detaljima, FHD ekran, da ima dock te da je 14" ili 15"
Trenutno imam HP Elitebook 2570p s i5 (3rd gen) i ono, laptop je super za rad i mobilnost ali rado bih da ima bar malo bolju grafičku.

Posebno me zanimaju modeli koji su ok za nadogradnju, tipa sa najslabijim procem koji se može promijeniti

Neki prijedlog?

darkydark 25.01.2021. 16:48

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3486331)
Tražim nekakakv "sweet spot" laptop za povremeno igranje ne pretjerano zahtjevnih naslova (tipa Fortnite i Minecraft). Laptop ne mora biti nov, dapače, tražim neki dobar stariji model. Bitno mi je da mu ram ide do 16GB, da ima grafičku koja može upogoniti Fortnite u FHD sa srednjim detaljima, FHD ekran, da ima dock te da je 14" ili 15"
Trenutno imam HP Elitebook 2570p s i5 (3rd gen) i ono, laptop je super za rad i mobilnost ali rado bih da ima bar malo bolju grafičku.

Posebno me zanimaju modeli koji su ok za nadogradnju, tipa sa najslabijim procem koji se može promijeniti

Neki prijedlog?

Precision M4800, Zbook 15 G1, mozes GPU, CPU i ram mijenjati. Kod Lenova P50, se samo CPU i RAM mijenjati. Kod novijih modela i precisiona i Zbooka, cpu je zalemljen tako da idu gpu i ram.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

DR bodul 25.01.2021. 17:15

Ovo mi se čini ok za tu svrhu samo treba zbilja vidjeti u kakvom je stanju.

telefunken 25.01.2021. 22:11

Citiraj:

Autor DR bodul (Post 3486360)
Ovo mi se čini ok za tu svrhu samo treba zbilja vidjeti u kakvom je stanju.

To je 2nd gen CPU... ja imam 3rd gen i želio bih noviji, bar 5gen ili više

darkydark 26.01.2021. 08:43

Sve iznad 4.th gen zaboravi cpu upgrade, svi su zalemljeni. Ostaje ti nekoliko Workstation laptopa kojima se može gpu/ram/diskovi upgreadad. To su u principu Dell Precision i HP Zbook, a da ih možeš na kak spada dock staviti.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

telefunken 27.01.2021. 08:31

I AMD-ovi CPU su zalemljeni?
Glede GPU upgradea, jel to nešto novo jer jedino koje ja znam je ono koje ide automatski sa zamjenom proca

sniperxtt 28.01.2021. 16:58

Nemoj si komplicirat stvari sa tim zamjenama i upgradeom komponenti na laptopu, laptopi sa pristojnim grafičkim karticama i recimo 4/8 cpu-ima više nisu ni približno skupi kao što su prije bili.

telefunken 05.02.2021. 08:50

Citiraj:

Autor sniperxtt (Post 3487296)
Nemoj si komplicirat stvari sa tim zamjenama i upgradeom komponenti na laptopu, laptopi sa pristojnim grafičkim karticama i recimo 4/8 cpu-ima više nisu ni približno skupi kao što su prije bili.

ma to si i ja mislim...

volio bih da je model koji ima dock a to su obično poslovni modeli koji nemaju neku pristojnu grafičku, no vidim da su u zadnje vrijeme krenuli nekakvi univerzalni dockovi za USB-C. Da li tko ima iskustva s njima i ako da, jel ima kakvih problema u radu? Meni treba prvenstveno za monitor, miš i tastaturu te da mi ostane jedan ili bolje dva slobodna usb 3.0 za vanjski disk i kabel za mob

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:00.