PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Samo pogledajte cjenik ADSL-a naših susjeda kojima se rugamo... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=30665)

Roller 31.12.2005. 19:26

Samo pogledajte cjenik ADSL-a naših susjeda kojima se rugamo...

http://web.bih.net.ba/cjenovnik_adsl.html

Komentari su nepotrebni:grrr:

1KM = 4 kune = 0.5€

Renesis 31.12.2005. 19:37

- Naknada za korištenje modema iznosi 8.50KM mjesečno
- U cijene nije uračunat porez.

ali svejedno, nama je jasno, ali vladi nije bilo kada je prodavala tcom.

mislim čemu uopće privatizacija nabrzinu i ovakav kretenizam? oni ne vide da tako država sve više i više propada???

Roller 31.12.2005. 19:46

Citiraj:

Originally posted by Renesis
- Naknada za korištenje modema iznosi 8.50KM mjesečno
- U cijene nije uračunat porez.

ali svejedno, nama je jasno, ali vladi nije bilo kada je prodavala tcom.

mislim čemu uopće privatizacija nabrzinu i ovakav kretenizam? oni ne vide da tako država sve više i više propada???

Možeš ti i kupit modem u trgovini:D
A i ne moraš potpisivat ugovore na 12 mjeseci da bi dobio na "poklon" modem koji realno ne vrijedi 50 kuna.
Nadalje, igranje i surfanje po njihovim serverima je free...naplaćuje se promet samo izvan države.

mann 02.01.2006. 22:40

Da, no sada bi bilo dobro da netko napise kolika je njihova prosjecna placa? Ako se ne varam oni imaju dosta niske place. Mislim da je u HR prosjek oko 4000kn.

Mar 02.01.2006. 22:56

Citiraj:

Originally posted by hYcOde
Da, no sada bi bilo dobro da netko napise kolika je njihova prosjecna placa? Ako se ne varam oni imaju dosta niske place. Mislim da je u HR prosjek oko 4000kn.

Istina, ali tako mozes "pogledati" Njemačku ili Sloveniju i napraviti usporedbu - imaju nekoliko puta vece place i nekoliko puta jeftiniji dsl :grrr:

junkieee 02.01.2006. 23:07

Bas sam to neki dan gledao, sta reci vise od:rambo:

Roller 03.01.2006. 00:21

Koliko je kod nas "internet" povoljan vidi se po broju public game servera a i privatnih, jer skenirajući all seeing eyeom ćeš nać 100 njemačkih, 20 mađarskih, 10 slovenskih, 10 bosanskih i 1 hrvatski server...

Žalosno...

Matesonik 04.01.2006. 21:58

tako je...al nema sta bosanac nezna...
OT: kolko cujem uvode im pdv, bit ce poskupljenja...najlude je kaj je njima drago...

dado_12 05.01.2006. 22:14

e samo da vam nešto kažem:
ja živim u bih,točnije u h,ali sam po nacionalnosti čisti hrvat,pa nemojte za sve u bih govorit da su bosanci
mene ne pokriva bihnet,nego HT Mostar(HRVATSKE telekominukacije)
no cijene nisu uopće skupe

Mjesečna pretplata za 384/64 kbit/s (uključeno 2GB prometa) - 35 KM

Mjesečna pretplata za 768/128 kbit/s (uključeno 5GB prometa) 55 KM

Mjesečna pretplata za 1024/192 kbit/s (uključeno 10GB prometa) 85 KM

Na ove cijene obračunava se PDV 17%.

ali ipak...
Vlasnici tvrtke HT MOSTAR su Vlada FBiH, T-HT i HP. HT MOSTAR je suvlasnik tvrtke ERONET.

Freek 06.01.2006. 11:37

Citiraj:

Originally posted by dado_12
e samo da vam nešto kažem:
ja živim u bih,točnije u h,ali sam po nacionalnosti čisti hrvat,pa nemojte za sve u bih govorit da su bosanci
mene ne pokriva bihnet,nego HT Mostar(HRVATSKE telekominukacije)
no cijene nisu uopće skupe

Mjesečna pretplata za 384/64 kbit/s (uključeno 2GB prometa) - 35 KM

Mjesečna pretplata za 768/128 kbit/s (uključeno 5GB prometa) 55 KM

Mjesečna pretplata za 1024/192 kbit/s (uključeno 10GB prometa) 85 KM

Na ove cijene obračunava se PDV 17%.

ali ipak...
Vlasnici tvrtke HT MOSTAR su Vlada FBiH, T-HT i HP. HT MOSTAR je suvlasnik tvrtke ERONET.

pa takve su cijene i kod nas.

Freek 06.01.2006. 11:38

Citiraj:

Originally posted by Mar
Istina, ali tako mozes "pogledati" Njemačku ili Sloveniju i napraviti usporedbu - imaju nekoliko puta vece place i nekoliko puta jeftiniji dsl :grrr:
nemožeš uspoređivat Njemačku s nama, njih ima 60 milijona a nas 4.

Meow 06.01.2006. 11:45

Kaj to ima veze s bilo cim? Po tvojoj teoriji onda bi sve manje drzave bile tehnoloski zaostale.

T-HT ima infrastrukturu i ima dosta novaca da da vece brzine po daleko manjim cijenama. Vidjet cemo kako ce naplacivat ovo sto sada naplacuju kad H-1 i Optima pocnu sa svojim DSL-om.

Freek 06.01.2006. 12:01

Citiraj:

Originally posted by Meow
Kaj to ima veze s bilo cim? Po tvojoj teoriji onda bi sve manje drzave bile tehnoloski zaostale.

T-HT ima infrastrukturu i ima dosta novaca da da vece brzine po daleko manjim cijenama. Vidjet cemo kako ce naplacivat ovo sto sada naplacuju kad H-1 i Optima pocnu sa svojim DSL-om.

pa zdrava ekonomsla logika, nas 4 milijona
i njemu se baš ne isplati spuštat cijene jer nece dobit baš previše novih korisnika. Iliti u najboljem slucaju ostaju na istom dobitku.
Dok u njemačkoj njih im 60 milijona i njema se itekako isplati dat veoma niske cijene zbog tog što ce dobit masu novih korisnika. i da tamo je konkurencija jedno 10X veca i jace nego kod nas.

Jelc 06.01.2006. 15:58

Citiraj:

Originally posted by Freek
pa zdrava ekonomsla logika, nas 4 milijona
i njemu se baš ne isplati spuštat cijene jer nece dobit baš previše novih korisnika. Iliti u najboljem slucaju ostaju na istom dobitku.
Dok u njemačkoj njih im 60 milijona i njema se itekako isplati dat veoma niske cijene zbog tog što ce dobit masu novih korisnika. i da tamo je konkurencija jedno 10X veca i jace nego kod nas.

Je, ziher:)

Koliko ja vidim u SLO je isto jeftinjak i konkurencija davatelja usluga, koliko ono njih ima???

60 milja ili dvije?

Tak da ti to o broju stanovnika baš ne stoji...

Adi 06.01.2006. 16:11

Nisam mogao da se nejavim u vezi ove teme nemojte se zavaravati sa cijenama u BiH zato sto nas telekom odra kozu sa leda, brzine su male, a plate ili place svejedno su u prosjeku 500 KM znaci oko 2000 KN.
Prosjecne znaci da radnici imaju 250-300 KM a lopine koje su ovu zemju sjebale do jaja 5000 KM. tako da imamo prosjek koji oni vole da pokazuju pred svijetom.
Taj cjenovnik koji vi vidite je bacanje prasine u oci jed dok ti doda PDV, najam modema to je sasvim druga prica najisplatni je kablovski pristup, a on kosta otprilike 50 KM. ili 12,5 KN za brzine 1024/128 ogranicenje 6 GB podataka svakih 100 MB dodatno 2 KM.
Ostajte zdravo i budite sretni sto zivite u Lijepoj Nasoj a ne u ovoj vukojebini.

mighty 06.01.2006. 18:42

Citiraj:

jesu, samo mislim da je kod nas uračunat i pdv na cijenu.

dado_12 06.01.2006. 19:14

Citiraj:

Originally posted by Adi
Nisam mogao da se nejavim u vezi ove teme nemojte se zavaravati sa cijenama u BiH zato sto nas telekom odra kozu sa leda, brzine su male, a plate ili place svejedno su u prosjeku 500 KM znaci oko 2000 KN.
Prosjecne znaci da radnici imaju 250-300 KM a lopine koje su ovu zemju sjebale do jaja 5000 KM. tako da imamo prosjek koji oni vole da pokazuju pred svijetom.
Taj cjenovnik koji vi vidite je bacanje prasine u oci jed dok ti doda PDV, najam modema to je sasvim druga prica najisplatni je kablovski pristup, a on kosta otprilike 50 KM. ili 12,5 KN za brzine 1024/128 ogranicenje 6 GB podataka svakih 100 MB dodatno 2 KM.
Ostajte zdravo i budite sretni sto zivite u Lijepoj Nasoj a ne u ovoj vukojebini.

Slažem se u potpunost.
Ja sam se oduvijek pitao zašto vi tako blatite t-com
pa dobro je što uopće imamo dsl,a cijene su jeftine
pogledajte kako ste prije ISDN ili modem plaćali,a sada uvijek isto plaćaš(naravno ako ne prijeđete granicu :) )

JC Denton 06.01.2006. 19:41

Citiraj:

Cini mi se da su cijene povoljnije za cca. onih 17% PDV-a koji imaju DODATNO na navedene cijene, a i brzine su nesto vece kod nas (sada).

Ma ja sam vec na milijun mjesta rekao da samo jedna stvar ne valja sa nasim DSL-om, a to su premali osnovni paketi!

Da mi daju 2GB za 99kn, ne bi ni rijec rekao.. neko vrijeme dok se ne bi navikao i na to pa bi mi bilo premalo :D

Mad_Duke 12.01.2006. 03:47

Pricajte o svemu, ali najbolji je primjer slovenija, em ih je manje, te em imaju jeftinije debelo cijene.

I necu cuti price, joj, budite sretni, prije ste imali modem, zato sto je to zivi idiotizam spominjat.

Zvijerko 17.01.2006. 20:42

Citiraj:

Originally posted by dado_12
Slažem se u potpunost.
Ja sam se oduvijek pitao zašto vi tako blatite t-com
pa dobro je što uopće imamo dsl,a cijene su jeftine
pogledajte kako ste prije ISDN ili modem plaćali,a sada uvijek isto plaćaš(naravno ako ne prijeđete granicu :) )

Jao, ovakve bisere obožavam. A najbolje da budemo sretni jer možemo voziti nešt drugo neg je zastava jer su se donedavno vozili takvi auti. Najbolji da budemo sretni što ne živimo u špiljama :P

To što mi ovdje tražimo nije ništa nemoguće. A mogu ovi u T-comu pričat tamo nekim babama u Gorskom kotaru koje su tek TV otkrile da je njima flat-rate neisplativ (ne mislim u odnosu na sadašnje cijene). I uostalom, nije toliko važno da je flat, neka je paket bar 2GB jer ovih 512 mb nemoš ne probiti osim ako na netu gledaš samo tekstualne stranice ili ih gledaš svakih 5 dana :P

atha 17.01.2006. 21:04

italija: flat + 500kb/s, za 39e.
alice dsl

kian 19.01.2006. 19:47

"kako se TO radi u europi" : bonker :

TechCentar 21.01.2006. 23:42

nije da sam vas došao zajebavat, al osvrnuo bi se na nešto. Evo ja sam u njemačkoj i uzeo sam paket kod arcora. Ukratko, plačam 60€ mjesečno za:

isdn
telefon flat za njemačku - nadoplata inozemstvo i mobiteli
dsl 6MBit-a flat
doplata 2€ za 2 države (povoljna tarifa) hrvatska 7centa po minuti i austrija 3 centa po minuti.

Izbacili su novi paket, sve ovo gore navedeno al dsl flat i brzina od 16MBit-a za 70€ mjesečno

Mislim da bi se ovaj link trebao prosljediti našem t-comu.

http://www.angebot.arcor.net/arcor_s...affID=97053624

Zvijerko 22.01.2006. 11:13

Nema nikakve koristi od toga kad bi oni odmah tvrdili kako ovi rade sa gubicima i kako se to ne isplati :D

ImePrezime999 27.01.2006. 18:07

samo jedno: sramota

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:38.