![]() |
Novcanici i ostale stvari za novac/kartice
Pozdrav.
Razmisljam o prelasku sa velikog nespretnog novcanika na jedan manji maltene samo za papirnati novac (mozda mali pretinac za malo sitnisa) i jedan za kartice (10-15kartica). Trazim nesto kvalitetnije, marka mi je nebitna. Volio bi da su kozni. Di gledat? Kaj uopce valja? |
Vidio sam dosta onih "smart" walleta kaj se preklapaju itd ali unutra ne stane osnovno kao što su prometna i vozačka. :) Stanu kartice i cash u vidu gotovine. Isto gledam da pređem na nekaj manje ali za sada nisam vidio ništa pametnoga.
|
Ja imam ovaj https://www.slimwalletjunkie.com/col...et-matte-black
Vjerojatno ti neće odgovarat jer stane 10 kartica (i to ako ih baš naguraš, 6 u ovaj slide out spremnik i 2 u vanjskim đepićima (zgodno za pokaznu ili drugu rfid karticu) i nema spremnika za sitniš, ali na ovoj stranici ima masa tih "smart" novčanika pa se vjerojatno da nešto iskopat.. |
Odustao sam od tih pretinaca jer se svi brzo ishabaju i neprakticni su, tj dugo treba da nesto izvadis. Vozacku imam novu, prometna je zasad jedini problem. Ona je stalno u pretincu od auta ( nisam sretan sa rjesenjem, znam)
Ja koristim dugo vec samo metal clip, s jedne strane je kartica, s druge strane 3 folded novac, kovanice uvijek drzim u pepeljari u autu :D Nesto slicno ovome https://i.pinimg.com/originals/81/95...b46443be9a.jpg |
Citiraj:
https://www.axesswallets.com/ |
Jeri stane prometna u taj novčanik? Imaš ga?
|
imam, ne stane. Kartice i keš, to je to, meni osobno više ne treba. Vozačka mi ja ona nova, ko kartica, prometna solira, seli se s ključem tak da mi je tak ok.
|
Ja si isto već dugo hoću nabavit neki novčanik, jer mi se u desnom zadnjem džepu od sjedenja i hodanja kartice izližu.
Ovak neš se meni jako sviđa, al mi fali pretinac za kovanice. A opet imam ovaj podravkin za to... samo onda imaš dva po džepovima... edit: nisam skuzio, al ovaj novčanik sa amazona ima i za kovanice :D, ali nije to to, premalo je to pa ak se nakupi nabubri :). |
Na secridu (miniwallet) sam zadnjih cca 3 godine. Nista mi ne fali. Bio sam u dilemi uzeti doublewallet ili ne, ali bolje da nisam. Osjetno je deblji, a nemam potrebu nositi toliko kartica. Curve kartica me oslobodila potrebe za vecinom kartica, a google pay potrebe za nosenjem loyalty kartica. Na kraju u novcaniku od 7 kartica, 2 su za zdravstveno -.-
Osobna Vozacka Curve Diners kreditna Interspar poklon kartica (:D) Zdravstveno Dopunsko Ne koristim kovanice, a papirnati novac imam tipa 100-200kn zlu ne trebalo. Zna mi ta novcanica stajati tjednima bez da je taknem. Kafane je uvijek razbiju, a tamo rijetko zalazim :) Ako pare nisu problem, mukama.com ima sirok izbor i dostavu u HR. Edit za brodju: da ne pisem postove za redom Secrid po bocnim stjenkama ima meku tkaninu koja pruza grip i drzi kartice da ne ispadnu same od sebe. Da ne spominjem kako mi novcanih sluzi kao dzepni "fidget spinner", non stop se igram s mehanizmom za vadjenje kartica Imam par otprije unistenih kartica i dosta novi(jih) - u secridu mi sve izgledaju isto, nisam primjetio da su se ostecene dodatno ostetile. Neostecene su i dalje ok. |
Pazite samo s tim "prakticnim" novcanicima u koje se natiska po 7-8 kartica. Ja uzeo prije nekih 2 godine plasticni Walterwallet, imaju svakakve verzije. Sve kartice unisti po rubovima, onaj tanki prozirni sloj se upropasti
|
Vec 5 godina imam maleni "credit card holder" kako ga oni zovu, ovaj. Drugi sam promijenio, cisto jer je bila akcija za 25 eur ali i prvi se 3 godine drzao kao novi.
Po 3 slota za kartice za svake strane, s tim da u ove gornje stanu komodno po 2 pa nosim 6-8 kartica ukupno sa sobom. Cash je u sredinu u dzep izmedu te dvije strane, a kovanice u mini dzep od reba i doma u kasicu. Prometna je u autu, ne pada mi je na pamet nosit, a vozacku sam zamijenio onaj cirkus od roze knjizice cim su dosle ove nove. Maleno, elegantno, u prednji lijevi dzep. |
Uzo sam ovakav vec 2g bez problema. stane mi 10ak kartica + novčanice
Zauzima malo mjesta i lijepo zgleda... |
Pogledaj ako ti ovdje što odgovara Bellroy
|
Citiraj:
Ne izgleda mi baš da stane ni blizu 10 kartica u njega. Ja koristim već par godina ElephantWallet PE. Vrijeme je za novi, ovaj se isfucao i istegnula se guma. Keš sam malo izvukao van da se vidi gdje je. https://i.ibb.co/WfRP390/IMG-0550.jpg https://i.ibb.co/L6yJCqz/IMG-0549.jpg |
Ako je na linkovima iznad problem dostava u HR (nisam gledao), drop.com ima stalno u ponudi nekoliko njih i dostavljaju
|
Citiraj:
9 Kartica je nutra, stale bi još 2-3 sigurno Jedini je problem ak imaš novce u malim apoenima (ko dostavljači pice) onda ga nemreš zatvoriti nego mora bit otvorena kopča. Al ak si tajkun i imaš sam velke apoene onda nemaš frke :fiju: Drugi problem je kaj moraš čekat nekih mjesec dana da stigne |
Citiraj:
Jel bih mogao držati recimo 6 kartica u ovom pretincu u kojemu su ti kartice i keš, a u drugi pretinac stavim samo keš? Rijetko imam više od 100kn gotovine. |
Sutra tokom dana pretumbam pa poslikam
|
Citiraj:
|
Citiraj:
odlična stranica Citiraj:
|
E da.
Sad se sjetio da kad su ti novci u prvom pretincu da onda nemreš zakopčat novčanik... Jer ih moraš malo presavinuti, a problem je to napravit na drugu stranu... EDIT: Ako vidiš na slici. stoji mi tam 6 kartica u pretincu |
Prokleta prometna... da nije nje s gustom bih prešao na neki takav tanki novčanik, al jbg
|
Citiraj:
Možete napraviti kopiju prometne dozvole Vozačku dozvolu, doista, mnogi redovito nose sa sobom, ali prometna dozvola je nešto drugo. Ona je vezana uz vozilo. Ako vozilo koristi više osoba, a takav je slučaj vrlo čest, najjednostavnije je ostaviti prometnu u nekom pretincu automobila, gdje biva pohranjena trajno za potrebe bilo kojeg vozača. Međutim, ta ustaljena praktikalija ostavljanja prometne dozvole u vozilu je zabranjena, a i kažnjiva, i to novčano s 300 kuna. Naravno da se tu javlja problem kad vozilo koristi više osoba. Automobil u pravilu ima i rezervni ključ kojim se može koristiti drugi član obitelji, ali nema rezervnu prometnu dozvolu. Značilo bi to kako prometna dozvola mora ići doista iz ruke u ruku. To je više nego neizvedivo u svakodnevnom životu. Međutim, ima tome lijeka. Zove se javni bilježnik. On vam može pomoći. Ovjerena preslika prometne dozvole – ovjerena fotokopija kako bi se reklo u svakodnevnom govoru. Napravite kopiju prometne dozvole i ovjerite je kod javnog bilježnika. Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
Negdi sam procita da to ne moze...ta ovjerena kopija. Ne znam di, al bas negdi na forumu je bila rasprava
|
Citiraj:
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
https://www.aliexpress.com/item/4000...archweb201603_
Ovo koristim zadnjih par godina i stvar je prva liga, samo prometna je problem pa je nosim u flip coveru od mobitela. |
Prometne ne ostavljate u autu jer je zakonom zabranjeno ili za slučaj da vam maznu auto?
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
boldano je moj razlog :beer: |
Kasko to ima u uvjetima ako u slucaju kradje ne dostavis kljuceve i prometnu, iirc. Tako nesto sam citao... Nemam iskustva iz prve ruke. Ako mi ukradu auto, morat ce malo traziti prometnu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:14. |