PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Novcanici i ostale stvari za novac/kartice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=306506)

buljo 09.01.2021. 10:56

Novcanici i ostale stvari za novac/kartice

Pozdrav.
Razmisljam o prelasku sa velikog nespretnog novcanika na jedan manji maltene samo za papirnati novac (mozda mali pretinac za malo sitnisa) i jedan za kartice (10-15kartica).
Trazim nesto kvalitetnije, marka mi je nebitna. Volio bi da su kozni.
Di gledat? Kaj uopce valja?

Hamm 09.01.2021. 11:17

Vidio sam dosta onih "smart" walleta kaj se preklapaju itd ali unutra ne stane osnovno kao što su prometna i vozačka. :) Stanu kartice i cash u vidu gotovine. Isto gledam da pređem na nekaj manje ali za sada nisam vidio ništa pametnoga.

suba 09.01.2021. 11:28

Ja imam ovaj https://www.slimwalletjunkie.com/col...et-matte-black
Vjerojatno ti neće odgovarat jer stane 10 kartica (i to ako ih baš naguraš, 6 u ovaj slide out spremnik i 2 u vanjskim đepićima (zgodno za pokaznu ili drugu rfid karticu) i nema spremnika za sitniš, ali na ovoj stranici ima masa tih "smart" novčanika pa se vjerojatno da nešto iskopat..

robert7 09.01.2021. 11:32

Odustao sam od tih pretinaca jer se svi brzo ishabaju i neprakticni su, tj dugo treba da nesto izvadis. Vozacku imam novu, prometna je zasad jedini problem. Ona je stalno u pretincu od auta ( nisam sretan sa rjesenjem, znam)

Ja koristim dugo vec samo metal clip, s jedne strane je kartica, s druge strane 3 folded novac, kovanice uvijek drzim u pepeljari u autu :D

Nesto slicno ovome

https://i.pinimg.com/originals/81/95...b46443be9a.jpg

tor 09.01.2021. 11:38

Citiraj:

Autor buljo (Post 3480570)
Pozdrav.
Razmisljam o prelasku sa velikog nespretnog novcanika na jedan manji maltene samo za papirnati novac (mozda mali pretinac za malo sitnisa) i jedan za kartice (10-15kartica).
Trazim nesto kvalitetnije, marka mi je nebitna. Volio bi da su kozni.
Di gledat? Kaj uopce valja?

ovo...nisu jeftini, ali valjaju. Kovanice ne konzumiram, imam na poslu i doma kasice, gdje istresam sve kovanice koje dobijem, pa ih iskrcam nekada na one bankomate za kovanice i mir, ni ne trebaju mi :) Ionako 99% plaćam mobom.

https://www.axesswallets.com/

Hamm 09.01.2021. 11:41

Jeri stane prometna u taj novčanik? Imaš ga?

tor 09.01.2021. 12:09

imam, ne stane. Kartice i keš, to je to, meni osobno više ne treba. Vozačka mi ja ona nova, ko kartica, prometna solira, seli se s ključem tak da mi je tak ok.

domina 09.01.2021. 12:15

Ja si isto već dugo hoću nabavit neki novčanik, jer mi se u desnom zadnjem džepu od sjedenja i hodanja kartice izližu.
Ovak neš se meni jako sviđa, al mi fali pretinac za kovanice. A opet imam ovaj podravkin za to... samo onda imaš dva po džepovima...

edit: nisam skuzio, al ovaj novčanik sa amazona ima i za kovanice :D, ali nije to to, premalo je to pa ak se nakupi nabubri :).

xlr 09.01.2021. 12:19

Na secridu (miniwallet) sam zadnjih cca 3 godine. Nista mi ne fali. Bio sam u dilemi uzeti doublewallet ili ne, ali bolje da nisam. Osjetno je deblji, a nemam potrebu nositi toliko kartica. Curve kartica me oslobodila potrebe za vecinom kartica, a google pay potrebe za nosenjem loyalty kartica. Na kraju u novcaniku od 7 kartica, 2 su za zdravstveno -.-

Osobna
Vozacka
Curve
Diners kreditna
Interspar poklon kartica (:D)
Zdravstveno
Dopunsko

Ne koristim kovanice, a papirnati novac imam tipa 100-200kn zlu ne trebalo. Zna mi ta novcanica stajati tjednima bez da je taknem. Kafane je uvijek razbiju, a tamo rijetko zalazim :)

Ako pare nisu problem, mukama.com ima sirok izbor i dostavu u HR.

Edit za brodju: da ne pisem postove za redom
Secrid po bocnim stjenkama ima meku tkaninu koja pruza grip i drzi kartice da ne ispadnu same od sebe. Da ne spominjem kako mi novcanih sluzi kao dzepni "fidget spinner", non stop se igram s mehanizmom za vadjenje kartica

Imam par otprije unistenih kartica i dosta novi(jih) - u secridu mi sve izgledaju isto, nisam primjetio da su se ostecene dodatno ostetile. Neostecene su i dalje ok.

brodjo 09.01.2021. 16:55

Pazite samo s tim "prakticnim" novcanicima u koje se natiska po 7-8 kartica. Ja uzeo prije nekih 2 godine plasticni Walterwallet, imaju svakakve verzije. Sve kartice unisti po rubovima, onaj tanki prozirni sloj se upropasti

prileee 09.01.2021. 18:40

Vec 5 godina imam maleni "credit card holder" kako ga oni zovu, ovaj. Drugi sam promijenio, cisto jer je bila akcija za 25 eur ali i prvi se 3 godine drzao kao novi.

Po 3 slota za kartice za svake strane, s tim da u ove gornje stanu komodno po 2 pa nosim 6-8 kartica ukupno sa sobom. Cash je u sredinu u dzep izmedu te dvije strane, a kovanice u mini dzep od reba i doma u kasicu. Prometna je u autu, ne pada mi je na pamet nosit, a vozacku sam zamijenio onaj cirkus od roze knjizice cim su dosle ove nove. Maleno, elegantno, u prednji lijevi dzep.

zgmmax 09.01.2021. 18:48

Uzo sam ovakav vec 2g bez problema. stane mi 10ak kartica + novčanice

Zauzima malo mjesta i lijepo zgleda...

user_Ime 09.01.2021. 19:04

Pogledaj ako ti ovdje što odgovara Bellroy

SPLiFF 09.01.2021. 19:12

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3480707)
Uzo sam ovakav vec 2g bez problema. stane mi 10ak kartica + novčanice

Zauzima malo mjesta i lijepo zgleda...

Jel ti problem uslikat svoj novčanik tako napunjen?
Ne izgleda mi baš da stane ni blizu 10 kartica u njega.

Ja koristim već par godina ElephantWallet PE. Vrijeme je za novi, ovaj se isfucao i istegnula se guma.

Keš sam malo izvukao van da se vidi gdje je.

https://i.ibb.co/WfRP390/IMG-0550.jpg https://i.ibb.co/L6yJCqz/IMG-0549.jpg

Lud76 09.01.2021. 19:14

Ako je na linkovima iznad problem dostava u HR (nisam gledao), drop.com ima stalno u ponudi nekoliko njih i dostavljaju

zgmmax 09.01.2021. 19:19

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3480719)
Jel ti problem uslikat svoj novčanik tako napunjen?
Ne izgleda mi baš da stane ni blizu 10 kartica u njega.

Slike na linku :chears:
9 Kartica je nutra, stale bi još 2-3 sigurno

Jedini je problem ak imaš novce u malim apoenima (ko dostavljači pice) onda ga nemreš zatvoriti nego mora bit otvorena kopča.
Al ak si tajkun i imaš sam velke apoene onda nemaš frke :fiju:

Drugi problem je kaj moraš čekat nekih mjesec dana da stigne

SPLiFF 09.01.2021. 21:00

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3480725)
Slike na linku :chears:
9 Kartica je nutra, stale bi još 2-3 sigurno

Jedini je problem ak imaš novce u malim apoenima (ko dostavljači pice) onda ga nemreš zatvoriti nego mora bit otvorena kopča.
Al ak si tajkun i imaš sam velke apoene onda nemaš frke :fiju:

Drugi problem je kaj moraš čekat nekih mjesec dana da stigne

Ovo je super korisno kad možeš vidjeti novčanik u uvjetima stvarnog korištenja. Već sam nekoliko njih čekao po mjesec-dva i ispadne da su niškoristi.

Jel bih mogao držati recimo 6 kartica u ovom pretincu u kojemu su ti kartice i keš, a u drugi pretinac stavim samo keš? Rijetko imam više od 100kn gotovine.

zgmmax 09.01.2021. 22:27

Sutra tokom dana pretumbam pa poslikam

buljo 10.01.2021. 01:56

Citiraj:

Autor user_Ime (Post 3480715)
Pogledaj ako ti ovdje što odgovara Bellroy

Ovo mi se čini najzgodnije, čak mi se i više modela sviđa. :)

SPLiFF 10.01.2021. 08:04

Citiraj:

Autor xlr (Post 3480602)
Ako pare nisu problem, mukama.com ima sirok izbor i dostavu u HR.

ovdje ima jako dobrih stvarčica s "dobrim" cijenama
odlična stranica

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3480804)
Sutra tokom dana pretumbam pa poslikam

mislio sam onako procjenu ali ako si voljan - hvala :)

zgmmax 10.01.2021. 08:56

E da.
Sad se sjetio da kad su ti novci u prvom pretincu da onda nemreš zakopčat novčanik...
Jer ih moraš malo presavinuti, a problem je to napravit na drugu stranu...

EDIT:
Ako vidiš na slici. stoji mi tam 6 kartica u pretincu

OuttaControl 10.01.2021. 21:03

Prokleta prometna... da nije nje s gustom bih prešao na neki takav tanki novčanik, al jbg

buljaka 10.01.2021. 21:48

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3481104)
Prokleta prometna... da nije nje s gustom bih prešao na neki takav tanki novčanik, al jbg

https://revijahak.hr/2020/12/15/papi...ne-pise-dobro/

Možete napraviti kopiju prometne dozvole

Vozačku dozvolu, doista, mnogi redovito nose sa sobom, ali prometna dozvola je nešto drugo. Ona je vezana uz vozilo. Ako vozilo koristi više osoba, a takav je slučaj vrlo čest, najjednostavnije je ostaviti prometnu u nekom pretincu automobila, gdje biva pohranjena trajno za potrebe bilo kojeg vozača. Međutim, ta ustaljena praktikalija ostavljanja prometne dozvole u vozilu je zabranjena, a i kažnjiva, i to novčano s 300 kuna. Naravno da se tu javlja problem kad vozilo koristi više osoba. Automobil u pravilu ima i rezervni ključ kojim se može koristiti drugi član obitelji, ali nema rezervnu prometnu dozvolu. Značilo bi to kako prometna dozvola mora ići doista iz ruke u ruku. To je više nego neizvedivo u svakodnevnom životu. Međutim, ima tome lijeka. Zove se javni bilježnik. On vam može pomoći. Ovjerena preslika prometne dozvole – ovjerena fotokopija kako bi se reklo u svakodnevnom govoru. Napravite kopiju prometne dozvole i ovjerite je kod javnog bilježnika.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

webstartm 10.01.2021. 21:58

Negdi sam procita da to ne moze...ta ovjerena kopija. Ne znam di, al bas negdi na forumu je bila rasprava

buljaka 10.01.2021. 22:09

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3481123)
Negdi sam procita da to ne moze...ta ovjerena kopija. Ne znam di, al bas negdi na forumu je bila rasprava

Ovo je iz nove hak revije. Navodno su se usaglasili sad da se može kopija koristiti. Znam da prije nije MUP dao

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

cro_ryder 11.01.2021. 08:15

https://www.aliexpress.com/item/4000...archweb201603_

Ovo koristim zadnjih par godina i stvar je prva liga, samo prometna je problem pa je nosim u flip coveru od mobitela.

SPLiFF 11.01.2021. 13:08

Prometne ne ostavljate u autu jer je zakonom zabranjeno ili za slučaj da vam maznu auto?

Citiraj:

Autor cro_ryder (Post 3481166)
https://www.aliexpress.com/item/4000...archweb201603_

Ovo koristim zadnjih par godina i stvar je prva liga, samo prometna je problem pa je nosim u flip coveru od mobitela.

Imaš li "carbon" verziju možda? Koliko je lagan/težak?

Hamm 11.01.2021. 13:13

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3481249)
Prometne ne ostavljate u autu jer je zakonom zabranjeno ili za slučaj da vam maznu auto?

Mislim da ovo stoji tak da nije pametno. ;)

domis 11.01.2021. 13:15

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3481249)

boldano je moj razlog :beer:

xlr 11.01.2021. 13:17

Kasko to ima u uvjetima ako u slucaju kradje ne dostavis kljuceve i prometnu, iirc. Tako nesto sam citao... Nemam iskustva iz prve ruke. Ako mi ukradu auto, morat ce malo traziti prometnu

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:14.