PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Lg Daljinski upravljač Magic Remote (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=306352)

gorkix 29.12.2020. 21:46

Lg Daljinski upravljač Magic Remote

da li je moguća kontrola raznih uređaja spojenih na lg tv sa navedenim daljinskim :

1.upravljanje max tv -e uređajem

2.androdi player (box)

ako je moguće ,kako to napraviti?

OuttaControl 29.12.2020. 21:59

Navodno kao je, nisam pokusao imas tipku nasuprot paljenja(lijevo) i sa njom bi trebao moći namjestiti max tv kojin radi na IR. protisni tipku i prati wizard.

Android box možeš ako ppdrzava CEC, firestick podrzava native.

Android box vjerojatno mozes i ako ima IR ako je Bluetooth nisam siguran ali znam for a fact da komp ne možeš kontrolirat, pokusao nisam uspio. nesto se spominje da moze preko intel WiDi.

dragutin985 30.12.2020. 09:35

Ja nisam uspio upogoniti magic remote sa maxtvom...pod location, lg services country probao hrv, madjarsku(po preporuci lg help deska) i njemacku. U svim drzavama mi isto baca, function not supported.
Koliko vidim u inputsima ga prepoznaje kao broadvom, stb refsv design, digital stb, ali nema opcije za univerzalni daljinski.

No koliko sam citao na forumu, cini se da su neki uspjeli

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

gorkix 06.01.2021. 00:10

Citiraj:

Autor dragutin985 (Post 3477264)
Ja nisam uspio upogoniti magic remote sa maxtvom...pod location, lg services country probao hrv, madjarsku(po preporuci lg help deska) i njemacku. U svim drzavama mi isto baca, function not supported.

malo sam se izmučio pokušavajući,ali sam ipak na kraju uspio,tako da oni koji imaju lg znaju da se to ipak može napraviti...

nije uopče bitna ni država ,ni jezik jer sam to napravio sa hr jezikom i lokacijom..
otvorite kućna nadzorna ploča i tad označite hdmi na kojem je maxtv (mora biti uklljučen) i tada će te iznad toga u malo većem okviru vidjeti sliku maxtv-a i na vrhu kliknite na postavke un.upravljača i dalje sljedite ponuđeno...povezivanje na novi uređaj...upravljačka ploča...hdmi (na kojem je max)...itd....izabrete ponuđene opcije- hrvatski telekom i negdje ako vam ponudi mogućnost (a to može biti presudno) da upište model i broj maxtv uređaja (sa poleđine tog uređaja)...
kad završite sa daljinskim možete gasiti,mijenjati kanale ,ton ...uglavnom odlično radi...

android box..
spojio na način da je postupak sličan,ali ne ide se na upravljačka ploča nego na OTT i kad zatrazi da upišete ime uređaja ,ja sam upisao ime media boxa (tanix) iako nije tog proizvođača bilo na predloženim proizvođačima ,to je uredno prihvatilo i radi sve ok ,osim što ne radi "zračni" miš...

Newmie 06.01.2021. 09:50

Citiraj:

Autor gorkix (Post 3479285)
malo sam se izmučio pokušavajući,ali sam ipak na kraju uspio,tako da oni koji imaju lg znaju da se to ipak može napraviti...

nije uopče bitna ni država ,ni jezik jer sam to napravio sa hr jezikom i lokacijom..
otvorite kućna nadzorna ploča i tad označite hdmi na kojem je maxtv (mora biti uklljučen) i tada će te iznad toga u malo većem okviru vidjeti sliku maxtv-a i na vrhu kliknite na postavke un.upravljača i dalje sljedite ponuđeno...povezivanje na novi uređaj...upravljačka ploča...hdmi (na kojem je max)...itd....izabrete ponuđene opcije- hrvatski telekom i negdje ako vam ponudi mogućnost (a to može biti presudno) da upište model i broj maxtv uređaja (sa poleđine tog uređaja)...
kad završite sa daljinskim možete gasiti,mijenjati kanale ,ton ...uglavnom odlično radi...

android box..
spojio na način da je postupak sličan,ali ne ide se na upravljačka ploča nego na OTT i kad zatrazi da upišete ime uređaja ,ja sam upisao ime media boxa (tanix) iako nije tog proizvođača bilo na predloženim proizvođačima ,to je uredno prihvatilo i radi sve ok ,osim što ne radi "zračni" miš...

Gdje nalazis opciju "Kućna nadzorna ploca"? Bacis neki screenshot?

Libertus 06.01.2021. 09:59

Nisam shvatio gdje ti to radiš i koje opcije otvaraš. Na LG televizoru ili na maxtv uređaju? Kako dođeš do njih?

dragutin985 06.01.2021. 10:01

Koliko sam shvatio, to radi na lgu, imam slican meni(drugacijeg imena)gdje se u prozoru vidi maxtv na hdmiju, ali nemam nikakvoh drzgoh mogucnosti oko toga.
Moguce da je to kod mene drugacije jer je tv iz 2018, pa mozda ima stariji webos

Newmie 06.01.2021. 10:08

Čini se da niti kod mene nema te opcije, TV je također iz 2018.
Do home dashboarda bi se trebalo doći ako se drži tipka za input, no meni otvara skroz drugačije postavke nego bi trebalo.

Ovako bi trebalo izgledati ako se ne varam: http://kr.eguide.lgappstv.com/manual...nnect_main.png

Libertus 06.01.2021. 10:18

Probam, ali ja nikada nisam vidio taj ekran na svom uređaju (2017 godina)

dragutin985 06.01.2021. 10:37

Da. Ni ja ga nemam..imam popis svega ustekanog, vidi mi maxtv, tj proizvodjaca, ali nemam nikakvih opcija oko toga

Newmie 06.01.2021. 10:48

Tako je i kod mene, odustajem. Cini se da ta opcija postoji samo na novijim TVima.

gorkix 06.01.2021. 11:34

2 privitaka
da noviji je tv na kojem sam napravio i ima magic daljinski...neznam za starije verzije tv-a,ali ako imaju magic upravljač trebalo bi postojati neka opcija postavki univer.upravljača...
slika 1 je način ulaska preko mog daljinskog u kućnu nadzornu ploču
slika 2 je kad se otvori stavi se miš na ikonu /crveno/ i onda piše postvake univer.upravljača

mann 06.01.2021. 11:51

A jeste pokusali omoguciti u postavkama hdmi-cec? Dali vam je enabled? Najcesce je ugasen CEC.

Newmie 06.01.2021. 11:54

Citiraj:

Autor mann (Post 3479410)
A jeste pokusali omoguciti u postavkama hdmi-cec? Dali vam je enabled? Najcesce je ugasen CEC.

Meni je bilo ukljuceno, ali i dalje nista... Ima li veze mozda na koji HDMI je spojen uređaj? Nema mi to smisla, ali treba li biti mozda na ARC?

the-rider 06.01.2021. 11:54

evo ja probao, radi, isto magic remote, novi tv je

Citiraj:

Autor Newmie (Post 3479413)
Meni je bilo ukljuceno, ali i dalje nista... Ima li veze mozda na koji HDMI je spojen uređaj? Nema mi to smisla, ali treba li biti mozda na ARC?

koliko se sjecam, arc mi je na hdmi2, tamo mi je komp spojen

dragutin985 06.01.2021. 12:02

Izgleda da ovisi o webosu..

gorkix 06.01.2021. 12:08

Citiraj:

Autor Newmie (Post 3479413)
ali treba li biti mozda na ARC?

arc nema veze...kod mene je arc na hdmi2,a ja sam spojio na hdmi1

oni koji imaju stariji ji webos.....da li imaju opciju kad uđu u postavke i onda pod opcijom veze -postvake povezivanja uređaja-postavke univ.upravljača...ako imaju neka tu probaju dodati novi uređaj za povezivanje

Newmie 06.01.2021. 12:43

Citiraj:

Autor gorkix (Post 3479423)
arc nema veze...kod mene je arc na hdmi2,a ja sam spojio na hdmi1

oni koji imaju stariji ji webos.....da li imaju opciju kad uđu u postavke i onda pod opcijom veze -postvake povezivanja uređaja-postavke univ.upravljača...ako imaju neka tu probaju dodati novi uređaj za povezivanje

Nema te opcije, samo wifi i wifi direkt.

gorkix 07.01.2021. 13:44

Citiraj:

Autor Newmie (Post 3479432)
Nema te opcije, samo wifi i wifi direkt.

ako nema opcija za univerzali upravljač onda je moguće da radi samo sa novijim webos (kod mene je 5)

jedino što mi je malo čudno postoje magic daljinski 2018,2019,2020 i kod "stariji" daljinskih (2018,2019) ,a oni su se koristili za te generacija televizora isto piše da su univerzalni...pa shodno tome nekako je za pretpostaviti da onda mora biti opcija i oko uređivanje tih postavki i kod starijih webos....
ali ako tako kažete ,onda ovaj postupak koji sam objasnio vrijedi samo za novi webos

Newmie 07.01.2021. 14:54

Citiraj:

Autor gorkix (Post 3479852)
ako nema opcija za univerzali upravljač onda je moguće da radi samo sa novijim webos (kod mene je 5)

jedino što mi je malo čudno postoje magic daljinski 2018,2019,2020 i kod "stariji" daljinskih (2018,2019) ,a oni su se koristili za te generacija televizora isto piše da su univerzalni...pa shodno tome nekako je za pretpostaviti da onda mora biti opcija i oko uređivanje tih postavki i kod starijih webos....
ali ako tako kažete ,onda ovaj postupak koji sam objasnio vrijedi samo za novi webos

Moj TV je nativno na webos 4. Bio je nedavno nekakav veći update, ali čini se da ga nije diglo na 5.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:19.