![]() |
Što kad prestane podrška za flash player
Još koji dan tj od nove godine prestaju web preglednici kao i Adobe davati podršku za flash player, ja već dobijem ponudu da uninstaliram flash player koji mi je na kompu.
Što će biti sa flash sadržajem na internetu, igrice, banneri, videa i sl. Umjesto Adobe flash player postoji li neka alternativa. Flash igrice koje su mi na računalu hoće li se moći igrati ako ne obrišem flash player koji je instaliran |
Nisam primijetio flash sadržaj nigdje već valjda dvije godine. Zamijenio ga je HTML5 koji radi u svim preglednicima i ne moraš ništa instalirati.
Neće ti nitko neće na silu obrisati Flash s računala. Više se niti ne sjećamo u kakvim je sve inačicama dolazio, ali možda da si instaliraš verziju za IE ili ako ima neki standalone pa si tako pokrećeš te igre ubuduće. |
Citiraj:
Ja imam jednu takvu stranicu koju sam nedavno pokrenuo gdje je podosta flash igara pa me i zbog toga zanima EDIT na računalu mi većinu tih igrica pokreće bilo koji player poput pot playera ili media player classic |
|
Već 5-6god nemam instaliran Flash player. Jedva sam čekao da ga se riješim. Nije mi nedostajao, nije ni trebao.
|
Citiraj:
|
Postoje i neke ozbiljne stranice (stranice aukcijskih kuca) koje se sluze flashom
|
Odavno sam se riješio i Flasha i Acrobat Readera kad sam vidio koliko exploita ti raspadi od softvera imaju. Za rijetke stvari gdje treba Flash (primjerice neki switchevi imaju sučelje u Flashu, također neki serveri imaju ILO koji koristi Flash) upotrijebim portable ili sandboxanu verziju browsera.
Čak se isplati imati i Windowse u VirtualBoxu za tu namjenu umjesto da se tako sigurnosno rizičan softver instalira na računalo s kojim se rade ostale stvari. https://www.cvedetails.com/product/6...l?vendor_id=53 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |