![]() |
WiFi4EU+kućna mreža
10m od kuće mi je WIFI4EU pristupna točka sa stabilnom brzinom od 20megabita.
Kako nemam adekvatan uređaj za spajanje i sheranje po cijeloj kući, odlucio sam iskoristiti prastaro racunalo (instalirao sam mikrotik) sa jednom mreznom i jednom wifi karticom i sherati dalje. Vec tjedan dana se patim i ne uspijeva mi, a ne kupuje mi se licenca ako stvar ne bude radila. Trebam savjet na koji nacin da to upogonim u rad. Znam da javne mreze nisu preporucljive, ali nemam nikakve tajne i privatne podatke na racunalu ili mobu, tako da ne brinem oko toga. Zanima me samo internet veza. Ako netko zna kako rijesiti problem, bio bih zahvalan da mi javi. |
bilo koji repeater.
dual band preporučljivo, wifi4EU je dualband, ako si tako blizu , na 5ghz će bit drastično veća brzina. ako si samo "10 (deset) m" od ap-a, ne treba ti ništa, kači se direkt na njihov ap. ali recimo, neki tp-linkov ac750 repeater će ti završit stvar. sa 5ghz se on zakači na wifi4EU, a 2.4ghz nek ti to širi po kući. |
ne znam kako je kod tebe, no u rijeci ti nakon povezivanja otvara stranicu na kojoj moraš stisnuti "slažem se s uvjetima korištenja" i onda ti se za cca sat vremena obriše taj cookie i moraš ponovno otvoriti stranicu za prijavu
|
Alternativa mikrotiku i nedostatku licence možeš to složiti sa OpenWRT za PC (x86/x64) > https://openwrt.org/docs/guide-user/...on/openwrt_x86
trebaš provjeriti kakvu pod varijantu trebaš obzirom na pc komponente, WiFi karticu podešavaš kao WAN u klijent modu da se spoji na tu mrežu a na Lan - u dobiješ svoju mrežu koju potom dijeliš dalje. Naravno da je lakše složiti sa nekim gotovim repeter - om ... |
Nikky, hvala za wrt, nije mi palo na pamet to googlati ...
Ag008, ne znam što da kažem na ovo- spojim se s laptopom (linux) i traži me tu prijavu ili što već ... prijavim se i ne pita me već tjedan dana za ponovnu prijavu. Ako tu istu mrezu sa laptopa sheram na drugi laptop (W10), tu me traži prijavu svaka cca 24h ... Kad se spajam s mobom, isto me traži prijavu prilikom svakog spajanja �� Ne znam kako će biti sa rpeaterom |
Citiraj:
|
Riješio problem sa dd-wrt.
Ako nekome zatreba, evo link po kojem sam radio. https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/view...b96ec83d6b03b1 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:35. |