PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Mass Effect Legendary Edition (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=306023)

mamutarka 11.12.2020. 14:40

Mass Effect Legendary Edition

vidim da nema tema

Mommistake 11.12.2020. 14:42

Opa, taman za mene koji nikada nisam dovršio dvojku i trojku. :D

Uglavnom, legendary = remastered! :)

mamutarka 11.12.2020. 14:44

da, sve tri igre remaster, ja nisam odigrao niti jednu pa se veselim

Disco 11.12.2020. 14:49

Samo mislim da tu za PC nebude niš novoga.
To će mislim biti više za konzole, da dobiju grafiku sa PC-a jer su konzolaške verzije bile lošije.
PC će vj dobiti podršku za 4k i slično ako već nije bilo, ali nadam se će bit QOL poboljšanja jer je navodno prvi dio jako zastario sa kontrolama...ili tako nešto.

To po sjećanju, što pišu drugi. Ni ja nisam nikada igrao.

Mommistake 11.12.2020. 14:51

Pa ako budu bolje teksture, meni dovoljno.

Jedinica izgleda dosta loše u 2020.

Bilo bi samo super da ne moram kupovati novu igru za to, imam sve 3 na steamu.

mamutarka 11.12.2020. 15:02

naravno da ćeš morat kupit :D

Disco 11.12.2020. 15:06

Za orignialnu trilogiju na PC-u postoje bolje teksture i razno razni QOL modovi od strane fanova. ;)

Manuel Calavera 11.12.2020. 21:58

Da, ja sam čitavu trilogiju odigrao sa poboljšanim teksturama. Prvi sa MEUITUM ili kako već, a 2 i 3 sa ALOT teksturama

Sad to valjda dolazi na jače konzole

Uglavnom obavezno odigrat, lektira

sharyn 11.12.2020. 22:41

valjda će prepravit i ending.. :D

Mommistake 11.12.2020. 22:43

Citiraj:

Autor Disco (Post 3470319)
Za orignialnu trilogiju na PC-u postoje bolje teksture i razno razni QOL modovi od strane fanova. ;)

A eto, ja ne volim takve stvari, mislim da u životu nisam modao igru. :)

Manuel Calavera 11.12.2020. 22:49

Citiraj:

Autor sharyn (Post 3470553)
valjda će prepravit i ending.. :D

Pretpostavljam da misliš na ending trojke... Meni je trojka bila odlična (ali sa extended endingom + DLC, kažu puno bolji dojam trojka ostavi).

Savjet novim/budućim igračima - zajebite te priče, stvorite vlastito mišljenje

Zbog te neke priče ja mislio trojka neko smeće, kad na kraju meni osobno možda i najbolji ME (dilema uz keca). Dok je ME2 najrazvikaniji kao najbolji, te je na svim listama najviše pozicioniran, a meni osobno najslabiji (ako moram rangirat, naravno i on odličan).

No to je možda dokaz koliko je serijal zapravo dobar. Recimo kod stalkera nema nekih dilema, konsenzus da je prvi najbolji, kod ME nema konsenzusa, nekima je kec, nekima duja, meni izrodu eto trojka

tuna3 12.12.2020. 11:52

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3470558)
Pretpostavljam da misliš na ending trojke... Meni je trojka bila odlična (ali sa extended endingom + DLC, kažu puno bolji dojam trojka ostavi).

Zbog te neke priče ja mislio trojka neko smeće,

Isto kao i ja. Na kraju mi je bila odlična kao i kraj.
NAravno igrao sam tu "prepraveljnu" verziju.

sharyn 12.12.2020. 12:18

igrao sam i ja extended ending ali tek nakon što sam odigrao normalni, i moram priznat da je normalni ending ostavio gorak okus u ustima sve dok ga nisam popravio sa extended.
nadam se da će extended bit defoltni :D

Manuel Calavera 12.12.2020. 13:02

I DLC questovi navodno isto imaju velik utjecaj na dojam trojke, jer su puno bolji od obicnih side questova. Nema ih puno, al su veliki i epic

MadManBD 12.12.2020. 16:43

Ja jedva cekam izlazak ovog, da opet prodjem, proslo je par godina od 4og ili 5og kompletnog prolaska :D

picajzlaaa 13.12.2020. 11:41

Zna li se neki datum?

mamutarka 13.12.2020. 12:20

Citiraj:

It will be available in Spring 2021 for Xbox One, PlayStation 4, and PC, with forward compatibility and targeted enhancements on Xbox Series X and PlayStation 5.

Disco 13.12.2020. 12:35

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3470555)
A eto, ja ne volim takve stvari, mislim da u životu nisam modao igru. :)

Ne znaš što propuštaš.
Ali ako općenito nisi fan starijih igara, onda te kužim.
Ali baš modovi uz još neke stvari su meni razlog zašto mi je gaming na PCu debelo na prvom mjestu. :chears:

@Maunel: Da, mene je hrpa frendova koji poznaju moj ukus gnjavila da odigram trilogiju jer je vrhunska, ali nikako da se natjeram...puno je to sati.
Ali možda bi i mogao bacit Cp2077 na pauzu dok se ne pokrpa kako treba, a međuvremenu se baciti na ME. :D

listerstorm 13.12.2020. 12:36

Citiraj:

Zbog te neke priče ja mislio trojka neko smeće, kad na kraju meni osobno možda i najbolji ME (dilema uz keca). Dok je ME2 najrazvikaniji kao najbolji, te je na svim listama najviše pozicioniran, a meni osobno najslabiji (ako moram rangirat, naravno i on odličan).

I meni je trojka najbolja (verzija sa svim DLC-ima + extended cut), a dvojka najlošija.

U dvojci mi se čini kao da je većina sadržaja otišla na side misije za članove tima, main story mi nekako nije baš najbolje ispao. Jedinica i trojka su mi tu puno bolje.

Manuel Calavera 13.12.2020. 13:34

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3471145)
I meni je trojka najbolja (verzija sa svim DLC-ima + extended cut), a dvojka najlošija.

U dvojci mi se čini kao da je većina sadržaja otišla na side misije za članove tima, main story mi nekako nije baš najbolje ispao. Jedinica i trojka su mi tu puno bolje.

E, točno to. Dvojci većina misija ode na prikupljanje ekipe, a main quest se vidi da je neko "polovrijeme" između velikih bitki. Jednostavno main quest nije toliko epic kao u kecu i trojci.

Citiraj:

Autor Disco (Post 3471144)
@Maunel: Da, mene je hrpa frendova koji poznaju moj ukus gnjavila da odigram trilogiju jer je vrhunska, ali nikako da se natjeram...puno je to sati.
Ali možda bi i mogao bacit Cp2077 na pauzu dok se ne pokrpa kako treba, a međuvremenu se baciti na ME. :D

Ma nije to toliko sati. Recimo ja sam tip koji istraži svaki ćošak i pređe svaku misiju, pa na čitavu trilogiju nisam potrošio vremena kao na jedan Skyrim ili Oblivion.

Na svaki nastavak sam potrošio 60-ak sati, al kažem, prevrtio sam svaki ćošak, čime sam probio svaku satnicu "completionist" klik. A možda mi nabije sate kad ostavim pc da radi, a ne izađem iz igre....

Također ne treba puno vremena trošiti na istraživanje random planeta (to je usvakom nastavku drugačije)

Gumby 15.12.2020. 12:26

Citiraj:

Da, ja sam odigrao 1 i 2, a trojku nisam ni kupio ni odigrao. Što više, još uvijek ne znam kakav je završetak trojke (samo nagađam) jer sam se suzdržavao od čitanja komentara.

Tako da ću ovu ediciju s guštom iskoristiti za prolazak trojke.

Mommistake 15.12.2020. 12:31

Citiraj:

Autor Disco (Post 3471144)
Ne znaš što propuštaš.
Ali ako općenito nisi fan starijih igara, onda te kužim.
Ali baš modovi uz još neke stvari su meni razlog zašto mi je gaming na PCu debelo na prvom mjestu. :chears:

Nisam fan starijih igara u novije doba, tako bi se izrazio.

Ako sam bio u mogućnosti igrati ME1 u vrijeme kada je izašao, plus možda godinu-dvije nekon, igrao sam, ali danas ići ponovo prelaziti ME1, nemam volje.

Tj. tu i tamo me opere, pa mislim, sada bi to i to trebao odigrati, krenem ME1, drži mi me par dana i pusti.

Ali uzmi u obzir, ja sam u suštini MP igrač već 15 godina (WOW, COD, PUBG, LOL) SP igre me drže samo kada me MP puste, nekih 2-3 mjeseca u godini ili kada izađe nešto ala Cyberpunk koji iskače na svim portalima.

mamutarka 02.02.2021. 17:37

Mommistake 02.02.2021. 17:55

Znači očekivano, samo bolje teksture, grafika, modeli, simulacije i animacije i dalje iz 2005. :)

frezer 02.02.2021. 17:56

Obožavao sam Mass Effect. To razdoblje pamtim kao najbolje u svojoj gaming karijeri. Čak mi je i istraživanje planeta u dvojci bilo super. Soundtrack-vrh. Zaigraćemo ponovo, pa da vidim jesam li isti čovjek kao nekad:)

Manuel Calavera 02.02.2021. 18:00

Mass Effect Legendary Edition Has HUGE Changes

EDIT

Pogledao i uglavnom se svodi da popravljanje bugova, "ujednačavanje" odnosno prebacivanje novotarija iz ME2 i ME3 u ME1 (tehničkih), određene promjene u gameplayu - koje se svode na bolji AI suboraca i neprijatelja, te promjene koje se IMO svode na olakšavanje igre (obavezno igrajte na najvećoj težini). Dalje teksture itd., no meni ta poboljšana lica izgledaju kao sa modovima što sam igrao prije par godina.

Uglavnom remaster, ne remake

Disco 03.02.2021. 08:49

Pa dobro, znači čekam i dalje. Ja još to čudo nisam odigrao.
Ovo mi je samo poticaj da čekam i dalje. :P :D
Nadam se samo da će ubacit xinput napokon na PCu da mogu igrat i na TVu sa gamepadom ako se zaželim.

Manuel Calavera 03.02.2021. 10:30

Mislim da i je to spomenuto (nešto je spominjala gamepad)

Disco 03.02.2021. 10:31

Je je, evo upravo čitam:

It’s also worth noting that this trilogy will have some PC-specific improvements. This remastered trilogy will offer a modernized PC experience across all three games with native controller and 21:9 widescreen support. Moreover, there will be user interface navigation improvements, and DirectX 11 compatibility.

picajzlaaa 04.02.2021. 21:11

Jel i Andromeda u paketu? :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:08.