![]() |
Seagate Barazuji!
Evo bas sam jucer kupio Segate 160NCQ, SATA2... i brate mili disk kad ništa ne radi zuji nekim iritantim metal-like zvukom, nije bas jako, ali kako mi je kuciste dosta tiho osjeti se itekako, pogotovo ako se neslusa muzika/gleda film/igraju igre.
Konstanto blago "pišti", tako da me podsjeća na one stare IBM-ove :rambo: Mislim, ono koji qurac... svi hvale seagate da je najtisi kad ono. Ima sam prije WD 80GB, PATA koji je bio stvarno tih, odnosno nije se čuo uopće kad radi, jedino kad čita/piše, i to opet manje od ovoga seagatea. Da ga vratim u HG-spota, ili ima neki softwareski način da ga se utiša? Inače drive je vrlo brz - 70-75MB/s. |
Evo zvao sam HG i rekli su mi da ce narucit novoga - bez puno obljašnjavanja...čest slučaj ili?
Inače nakon in-depth analize došao sam do zaključka da je zvuk koji prozivodi najbliže onim "pikamerima" koji bužaju ullice.. naravno ne tako bučan :fuming: free sample: http://free-si.t-com.hr/windsurf/misc/1.wav |
Jesi probao samo SATA I ili isključiti NCQ?
|
Ne, ali neznam kakve bi to imalo veze.
Uostalom ako sam platio za SATA2/NCQ - to i hoću :rolleyes: |
Citiraj:
|
da nije to STIR možda?
|
Citiraj:
Da li su to riješili BIOS-om, driverima, firmwareom ili nečim petim-nisam dalje pratio. |
Citiraj:
|
A možda je nekaj i sa hardom.
Ja sam jedamput loše učvrstio disk u kavezu pa se čuo za popizdit... |
Treba ga probati na stolu da se isključi moguća rezonancija sa kućištem, a ona moja koja je krepala nakon dva sata je isto zujala ko blesava. Ako zuji van kućišta, na reklamaciju s njom.
|
Ne rezonira sigurno, nego zvuk dolazi bas iz diska. Kao da metal struze od metal lagano.
Ali inace sve dobro radi. Također u kučištu je učvrščen "rock solid" tako da nema govora o rezonanciji, osim ako se ne vrti na 72000 umjesto 7200 rpm :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:54. |