![]() |
Bočna staklena tranica vs metalna i buka
Koliko su kućišta s staklenom stranicom glasnija od on onih s limenom stranicom?
Trenutno imam Fractal Design R5 i metalnu stranicu ali razmišljam preći na FD Mini C i, obzirom da se uređuje prostor gdje je PC, uzeti varijantu s staklom ali me brine eventualno veća buka kućišta u odnosu na metalnu stranicu (FD su još i dampirana). Znam da će se komp u gamingu čuti ali ne želim opet u idlu slušati zujanje pumpe i meljenje diskova... iskustva? |
Razlika je minimalna. Odnosno, ako je komp generalno tih, nećeš imati problema zbog stakla. Ako je bučan, svejedno ti je.
Ja imam tanki plexi i ne čuje se ali sve ostalo je podređeno tišini. Veliki minus su mehanički diskovi, i dok oni rade, nema tu neke sreće. |
Citiraj:
|
Kao što su kolege naveli, razlika je minimalna, dok surfaš najveći izvor buke je mehanički disk odnosno njegovo zujanje, kod igranja se čuje ventilator s grafičke kartice i CPU-a, tako i pumpa vodenog hlađenja.
Ja konkretno imam CM Storm Stryker kućište, Noctua hladnjak i isključivo SSD-ove u upotrebi i računalo je vrlo, vrlo tiho u idleu, gotovo nečujno u odnosu na ambijentalnu buku, mehanički disk imam u ladici koju uključujem po potrebi. Imao sam prije toga Antec kućište koje sam natrpao onom spužvom za izolaciju zvuka ali nula bodova, kućište ionako ima otvore za prozračivanje i nemoguće je u potpunosti utišati zvuk mehaničkog diska i ventilatora. |
Brajkane nema problema sa staklom već plexi glasom ili tankim limom jefinih kućišta
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:44. |