![]() |
(riješeno) X570 RAID - Windows instalacija vidi odvojene diskove
Poz,
Naime, imam 2x 1tb nvme u raid 0, sve podeseno u biosu i u windowsima uredno vidi to kao 1 disk od 2 tb i to radi super. No ukoliko zelim instalirati windowse na taj disk, kad pokrenem instalaciju win 10, nudi mi ih kao zasebne diskove, kao da nema raida... Netko ima ideju? Edit: Rijesio sam sa loadom drivera ali u specificnom poretku. Ukupno 3 drivera treba ucitat da bi prikazalo disk kako treba. |
Znam da znaš da nemaš nikakvih benefita od toga, i 100% veću šansu za failure, al svejedno moram pitati zašto? :D
|
2 privitaka
Citiraj:
|
Citiraj:
Posvoji me... :roller: |
1 privitaka
Sve u svemu ne radi taj raid bas nesto. Kad je drito u ploci, a ne kroz adapter na pci expressu brzine su daleko bolje.
U prilogu je jedan solo disk u ploci. |
A očito preko ove add-on kartice radi nekakav switching (malo vamo - malo tamo) a na mobo hendla drito.
Još ovisi kako koja mobo raspoređuje PCI-E lanes i/ili ima onaj switch chip ... |
Koristio sam 8x za gpu i 4x4x za expander. Obzirom da taj expander dolazi sa plocom i da je to jedna od najvise opremljenih ploca, ocekivao bi da radi ko avion... sve u svenu nije lose ali ocekivao sam vise
|
Trebalo bi vidjeti ima li LSI kakav m.2 RAID kontroler. Ovo je koliko vidim samo fizički adapter sa PCIe 8x slota na m.2 slotove, bez kontrolera, a RAID-anje odrađuje ploča, što obično nije baš najsretnije rješenje.
|
Citiraj:
A LSI bi vjerojatno bio relativno skupo rjesenje obzirom da mi ne treba za posao pa cu samo pobacat van ove gen3 i ostavit gen 4. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:19. |