PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   "Cisti" Android uredjaj sto manjih dimenzija s USB 3.0/1 standardom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=305024)

Bubba 06.10.2020. 16:19

"Cisti" Android uredjaj sto manjih dimenzija s USB 3.0/1 standardom

Trebam preporuku za mobitel karakteristika navedenih u subjectu, ako je moguce da ne kosta kao BDP omanje africke drzave, ali nije ni to najveca drama.

Ovo "cisti" Android mislim na nesto kako je Motorola furala na G4/G5 verzijama - samo Google aplikacije, ne treba mi [umetni_brand] kalendar, kalkulator ili bilo koji drugi kurac, samo me pusti na internete da se zakacim sa svojim accountom, stani u djep i dozvoli mi da spojim USB dock da radi kako spada.

Gledao sam na europskim Amazonima onaj Pixel 4a, ali lakse covjek naruci djevojke u Klub nego to cudo.

Trazim li previse?

coconut 06.10.2020. 16:50

Pixel 4a možeš naručiti iz Mediamarkta , Otta ili Saturna uz pomoć Mailboxa.
Postoje i manji mobiteli od njega, ali ne znam kakav softver imaju tj. bi li zadovoljio tvoje potrebe.

Nikky 06.10.2020. 16:57

Glasno razmišljam, ako je za jedan / par uređaja onda nešto gotovo i postojeće,
al ako je kakva serija specifične namjene onda možda neki kineski klon pa može i custom rom.
Već znam da ćeš se buniti, unatoč raznim vještinama da nemaš kose oči za borbu sa kinezi :D

Bubba 06.10.2020. 17:12

Citiraj:

Autor coconut (Post 3445305)
Postoje i manji mobiteli od njega, ali ne znam kakav softver imaju tj. bi li zadovoljio tvoje potrebe.

Ovo je cak vrlo korektna cijena, naravno, pitanje je mogu li napraviti reverse charge u takvom slucaju, odnosno bi li mi oni izdali takvu fakturu, ja je platim, a lako si sredim tko ce pokupiti mobitel fizicki u poslovnici...

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3445308)
Glasno razmišljam, ako je za jedan / par uređaja onda nešto gotovo i postojeće,
al ako je kakva serija specifične namjene onda možda neki kineski klon pa može i custom rom.
Već znam da ćeš se buniti, unatoč raznim vještinama da nemaš kose oči za borbu sa kinezi :D

Jok, nista specificno, radi se o uredjaju kojeg cu ja koristiti.

Zelim maleni mobitel jer na njemu doslovce procitam poruku/mail i eventualno odgovorim u maksimalno jednoj recenici, dakle, nije mi presudno da mobitel bude velik jer... ne znam ni zasto bi mobitel trebao biti velik, picka mu materina.

3.0/3.1 zahtijev je takav jer USB C mobiteli s 2.0 prikljuckom uglavnom ne podrzavaju video izlaze i slicne finese; a ako je mobitel malen, onda mi je uvijek pri ruci imati malu torbu s prezenterom i dockom i biti fleksibilan (poslovne i edukativne prezentacije).

Cisti Android je prekrasna stvar koju sam iskusao na Motodrolji i sve nakon toga mi je uzasno, neprakticno i fuj. Ionako za sve koristim Google ekosustav, od kalendara, drivea mailova i svih ostalih cuda, pa mi je to bila super prica.

Ovo sto je coconut poslao cini se vrlo korektnom cijenom, cak ako i preskocim reverse charge pricu...

1v@n 06.10.2020. 17:34

Sve ove [umetni_brand] pizdarije lako deinstaliraš odmah nakon pokretanja mobitela, bar za Samsung znam da je malo omekšao po tom pitanju.

Imam Samsung A40 zbog jednakih kriterija kao i ti, koliko god se tu sprdali sa svime što nije S20 i bolje. Do prije par tjedana sam paralelno imao i iPhone 7.

Koliko god ne volim Apple i dosta njihovih ideja, reći ću ti da uzmeš u obzir i iPhone SE (ovaj novi). iPhone 7 je izašao 2016. a jede za doručak sve entry i mid range Androide danas po brzini i fluidnosti rada, pogotovo se osjeti nakon višednevnog uptimea. SE je u istom kućištu uz nešto novih stvari. Još nisam našao nešto što mi dimenzijama bolje paše od ovog.

Ima sve što tražiš, a dodatna investicija ti je jedino Lightning na HDMI ili Lightning na VGA, ovisno na što se želiš spajati.

Ako ti treba set & forget uređaj, ne traži dalje. Preporučam samo model s većim kapacitetom, jer je Apple pain in the ass sa svojim cloudom kad ponestane prostora.

Pozitivno: ima ga kod nas na svakom ćošku i dobro drži cijenu (za 7 s 256 GB sam dobio 1700 kn i još su stajali u redu)
Negativno: cijena (128 GB - 3800 kn, 256 GB - 4700kn) i baterija uz koju trebaš negdje imati izvor napajanja već tamo od 6 popodne ako češće svajpaš po grindru :D

Osobno, ozbiljno razmišljam o ajfonu 11, jer je dimenzijama opet prihvatljiviji od tacni koje vidim na Androidu, a riješili su i problem slabe baterije. + kaj sam stariji, to mi se manje čačka po mobitelu i više sam set&forget user.
Čekam samo da 12 izađe, pa se influenceri počnu jeftino rješavati 11 i 11 pro :D

domy_os 06.10.2020. 17:47

Ja sam za OnePlus, valjda svi od modela 7 i 8 imaju USB 3.1 i lako se kupe u EU.

Pogledaj i Huawei, ako ne trebaš Google servise. Moja stara krama iz 2017. ima 3.1 i odličan desktop mode tako da imaju i noviji, recimo P40.

EDIT: Mogu se složiti i s 1v@nom. Također ne volim Apple, ali iPhone SE + Apple Watch kao remote controller će ti biti super za prezentacije.

Cuky 06.10.2020. 20:29

One plus nije bas malen. Imam 7t pro i to je uzasna cigletina. Al jebacki brza :D

Ivo_Strojnica 06.10.2020. 20:36

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3445313)
Ovo je cak vrlo korektna cijena, naravno, pitanje je mogu li napraviti reverse charge u takvom slucaju, odnosno bi li mi oni izdali takvu fakturu, ja je platim, a lako si sredim tko ce pokupiti mobitel fizicki u poslovnici...

Jok, nista specificno, radi se o uredjaju kojeg cu ja koristiti.

Zelim maleni mobitel jer na njemu doslovce procitam poruku/mail i eventualno odgovorim u maksimalno jednoj recenici, dakle, nije mi presudno da mobitel bude velik jer... ne znam ni zasto bi mobitel trebao biti velik, picka mu materina.

3.0/3.1 zahtijev je takav jer USB C mobiteli s 2.0 prikljuckom uglavnom ne podrzavaju video izlaze i slicne finese; a ako je mobitel malen, onda mi je uvijek pri ruci imati malu torbu s prezenterom i dockom i biti fleksibilan (poslovne i edukativne prezentacije).

Cisti Android je prekrasna stvar koju sam iskusao na Motodrolji i sve nakon toga mi je uzasno, neprakticno i fuj. Ionako za sve koristim Google ekosustav, od kalendara, drivea mailova i svih ostalih cuda, pa mi je to bila super prica.

Ovo sto je coconut poslao cini se vrlo korektnom cijenom, cak ako i preskocim reverse charge pricu...

Imaš Sony Xperia XZ2 Compact, neki tip ti je prodaje na forumu. ;)

OuttaControl 06.10.2020. 20:39

Vidis mi smo 3a i 3a xl uzimali u neutrina, vidim da nemaju vise pixele, mozda da im se javiš pa ce ti nabavit, il da se ninu javis iz UZI-ja, on je meni osobno zanimljive stvari dobavljao :D

SrKi 07.10.2020. 07:42

Mobis je isto znao imati Google Pixel mobitele. Sad vidim da nema na stanju, ali možda dođe 4a.

Bubba 08.10.2020. 15:14

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3445320)
Sve ove [umetni_brand] pizdarije lako deinstaliraš odmah nakon pokretanja mobitela, bar za Samsung znam da je malo omekšao po tom pitanju.

Na A50/1 bas i ne ide, kalendar, kalkulator, nista ne mozes ni disejblat, a kamo li deinstalirat.

Citiraj:

Koliko god ne volim Apple i dosta njihovih ideja, reći ću ti da uzmeš u obzir i iPhone SE (ovaj novi). iPhone 7 je izašao 2016. a jede za doručak sve entry i mid range Androide danas po brzini i fluidnosti rada, pogotovo se osjeti nakon višednevnog uptimea.
Isprobao sam i slazem se s tobom 100% oko brzine.

Ali kao sto rekoh, zelim CISTI Android, logiram se i fire&forget. Ne drka mi se s Apple forama.

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3445327)
Pogledaj i Huawei, ako ne trebaš Google servise.

Da, zato trazim cisti Android, jer ne trebam Google servise pa sam eksplicite i napisao "Ionako za sve koristim Google ekosustav, od kalendara, drivea mailova i svih ostalih cuda" :D

Citiraj:

Moja stara krama iz 2017. ima 3.1 i odličan desktop mode tako da imaju i noviji, recimo P40.
E, to me zanima - znaci, to radi kako bih i ocekivao - spojim USB dock, utaknem u njega Logitechov prezenter i pici po Powerpointu bez greske?

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3445369)
Imaš Sony Xperia XZ2 Compact, neki tip ti je prodaje na forumu. ;)

Izgleda solidno, provjerim, thx!

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3445370)
Vidis mi smo 3a i 3a xl uzimali u neutrina, vidim da nemaju vise pixele, mozda da im se javiš pa ce ti nabavit, il da se ninu javis iz UZI-ja, on je meni osobno zanimljive stvari dobavljao :D

Citiraj:

Autor SrKi (Post 3445465)
Mobis je isto znao imati Google Pixel mobitele. Sad vidim da nema na stanju, ali možda dođe 4a.

Hvala za info!

xlr 08.10.2020. 15:32

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3446039)
Na A50/1 bas i ne ide, kalendar, kalkulator, nista ne mozes ni disejblat, a kamo li deinstalirat.

Moze se, za te osnovne appove nije neki problem, a ako ides korak dalje moras malo istrazivati da ne zajebes disejblanjem krivih apk-ova

https://www.xda-developers.com/unins...ot-access/amp/

Ova metoda je reverzibilna, nije pravi uninstall. Treba provjeriti kako dise ako planiras redovno updejtati mob. Svog vise ne updejtam pa nemam bas iskustva.

Bubba 08.10.2020. 15:38

Citiraj:

Autor xlr (Post 3446044)
Moze se, za te osnovne appove nije neki problem, a ako ides korak dalje moras malo istrazivati da ne zajebes disejblanjem krivih apk-ova

https://www.xda-developers.com/unins...ot-access/amp/

Ova metoda je reverzibilna, nije pravi uninstall. Treba provjeriti kako dise ako planiras redovno updejtati mob. Svog vise ne updejtam pa nemam bas iskustva.

Thx, ali uputa koja ne stane na 2k monitor bez scrollanja mi ne igra nista, ne pada mi na pamet drkuljiti se s time - pogotovo sto kazes za pricu updatea mobitela. :) Jednostavno nemam ni vremena, ni volje, ni snage, ni zivaca zajebavati se s necime takvim. Zelim out of the box rjesenje bez puno misli i poteza, da samo radi.

Zato sam i imao na umu "cisti" Android, kakav je imala/ima Motorola, a izgleda da je to moguce s tim Pixel telefonima, pa cu se vjerojatno okusati u njima.

OuttaControl 08.10.2020. 16:25

E da mislim da su ti i nokije nove pretty much clean, samo nezz koje imaju 3.1 koje ne, to malo progooglaj.

domy_os 08.10.2020. 16:35

Citiraj:

Da, zato trazim cisti Android, jer ne trebam Google servise pa sam eksplicite i napisao "Ionako za sve koristim Google ekosustav, od kalendara, drivea mailova i svih ostalih cuda" :D

E, to me zanima - znaci, to radi kako bih i ocekivao - spojim USB dock, utaknem u njega Logitechov prezenter i pici po Powerpointu bez greske?

Tako je, možeš kupiti i neki type C dock. Huaweijev ima USB A, HDMI, VGA i USB type C za punjenje i sve skupa fercera kao mini Android PC.

Ako ćeš uzimati Pixel, onda bih na njega svakako stavio GrapheneOS jer mi je taj Pixel OS po defaultu doslovno pretrpan Google appovima, trackerima, spywareom etc.

1v@n 08.10.2020. 17:13

Citiraj:

Baš sam nedavno radio čisti install na A40, sve sam poskidao, pa i kalkulator, dok mi baš danas nije zatrebao.
Od Samsungovih aplikacija, samo Galaxy Store je još gore, jer se može samo disableati, ali ne i maknuti kompletno.

Valjda su opet promijenili priču kod novijih.

GoGzS 09.10.2020. 09:18

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3446072)
E da mislim da su ti i nokije nove pretty much clean, samo nezz koje imaju 3.1 koje ne, to malo progooglaj.

Mislim da je zadnje Nokia 9 Pureview imala USB Type C 3.1, sve ostale (5.2, 7.2, 8.3 etc...) imaju Usb Type C 2.0... ali da, jedan od ciscih Androida na trzistu. Treba vidit sta ce 7.3 i 9.3 imati (to uskoro izlazi).

Bubba 21.10.2020. 15:23

Citiraj:

Autor coconut (Post 3445305)

Ispada da je lakse dobiti kovid cjepivo nego Pixel 4a.

Sve neko cekanje, nacekavanje, nema sad, bit ce za tjedan dana, kurac palac lijevo desno.

Javim kad/ako ikada stigne. :D

Nikky 21.10.2020. 15:47

Pa kad imaš specijalne prohtjeve a živiš na brdovitom balkanu :D

domy_os 21.10.2020. 16:37

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3450375)

Ovisi s koje strane Save se nalazi. :lol2:

Bubba 21.10.2020. 16:56

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3450375)

Kakve veze ima gdje ja zivim kada ga nema u *Njemackoj*?

igorba 21.10.2020. 17:31

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3450365)

Sve neko cekanje, nacekavanje, nema sad, bit ce za tjedan dana, kurac palac lijevo desno.

Ja naručio 1.10. s Otto.de, pisalo 4 tjedna čekanja, nakon točno 2 tjedna nenadano poslali. Baš jučer povukao s mailboxde zajedno s još ponekim stvarčicama, tako da bi vjerojatno u ponedjeljak trebao doći.
Prvo sam naručio s MediaMarkta ali me drugi dan odje*ali i stornirali (nisam prošao sigurnosnu provjeru - čitaj mailboxde), onda naručio iz Otta za 308€ (umjesto 330 u MM).
Sad piše isporuka kraj studenog, ali moguće da će i ranije ako im stigne veća pošiljka. I ne kenjaju ništa za mailboxde, i ženi sam prije mjesec-dva uzeo mob kod njih.

nino 21.10.2020. 17:34

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3450365)

Moguce da nisi pitao na pravoj adresi. :fiju:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:47.