![]() |
Utisavanje diska
Ima li tko ideju kako utisati vristece lezajeve diska, konkretno WD 6GB 5400 rpm?
Cuju se ovako: http://jagor.srce.hr/~msuvak/hw/hddnoise.mp3 Razmisljao sam prisarafit ga u prazno kuciste od cd-rom-a i iznutra kompletan prostor oblozit necime... cime? Gumom? Spuzvom? Disk se inace ne grije gotovo nista (znacajno), pa mu zatvorenost nebi trebala predstavljati problem ... hvala :beer: |
OMG:D
Nije baš studijska snimka ali disk se čuje Omotaj ga u spužvu |
Strpaj ga u atomsko sklonište. I obložis sa 4m spužve. Isiša zrak da se nemože zvuk širit. Kak živiš kraj toga?
|
Zašto se uopće zezati sa diskom od 6 Gb?
|
kupi drugi disk za 50-100kn
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nađi gumu kojom se oblažu cijevi od klime.
|
Jako teško ćeš to utišat, dobra izolacija će ti trebat...
|
Samo ti poslušaj mene:D Nađe se za 100kn tihih barica 15-20gb.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Inače u vakumu ti se apsolutno ništa ne čuje pa ako ti to pomaže upotrijebi vakuum!:D :clap:
|
Evo kako sam na kraju to rijesio:
http://jagor.srce.hr/~msuvak/hw/silencing_hdd Rezultat: disk necujan kad se zatvori kuciste, a jos sam i unutrasnjost kucista oblozio sa ovim materijalom... btw, zna li netko kako se zove taj materijal? :D |
Citiraj:
Meni tako radi inace bi od rondanja poludio, a i disk traje puuuuuuno duze ovako. |
Citiraj:
|
Jesi nabio te spužve, ovaj lim gore se savio. :D Kakve su temperature?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
kupi one dugacke ata kablove i probusi rupu u susjednu sobu(ako ti je komp uza zid) i stavi ga tamo ili ga stavi u neku izoliranu kutiju ali da ipak ima malo prostora oko njega i uzmi npr cijevi za postavljanje instalacija i postavi ih tako da dovode (moze postavit vent da upuhuje) i odvode kolko tolko topal zrak unutar kutije, krajeve cijevi provedes gdje te volja! Za izolaciju mozes uzet i staklenu vunu, imas je gdje god te volja a i dosta je dobra za prigusenje zvuka!
|
Citiraj:
|
ne zajebavam se jer imam namjeru raditi sobu u potkrovlju i onda bi napravio da se cijeli komp stavi unutar zida da ga uopce ne cujem i neka vrata samo da mogu ubacit cd kada treba il sl.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:12. |