![]() |
ZyXEL VMG5313-B30A i otvaranje portova
Pokusavam otvorit neke portove na doticno ruteru i ne polazi mi za rukom.
IP adresa kompa je fixna komp je dodan i u Static DHCP pa bi pretpostavljam i sam ruter trebao uvijek dodijeliti tu adresu koju sam mu naveo tom stroju po MAC adresi. (ili sam ja nesto krivo shvatio) Uglavnom adresa kompa je ta adresa koju navodim u port forvardingu pod server IP adress Firewall u ruteru ugasen, u OS-u takoder ugasen. Ruter restartan Portovi su i dalje zatvoreni. Testirano na nekoliko sajtova koji provjeravaju portove a sam softver s kojim se zabavljam kaze da ima problem s portovima Ispod je SS port forwardinga Gdje sam usrao stvar? :D https://iili.io/2IRScP.png |
Jesi ih probao odvojeno dodati?
|
Klikni na WAN interface i vidi sta ti sve nudi, mozes napraviti screenshot i tu postati...
|
Citiraj:
@MasterX WAN nudi VDSL i ADSL SS napravim kad dojdem doma bio sam mu probao i dat WAN IP adresu sa stranice whatismyip.com. Nije prošlo |
Citiraj:
|
Da nisi slucajno na CG NAT-u? Kako ti izgleda vanjska adresa?
|
sjecam se na jednom ZyXEL VMG5313 je bilo cudo interface-ova razlicitih, izmedju ostalog i neki "eth0_naked, ppp0" itd. zato sam pitao
jesi na Iskon-u? koliko znam Iskon ne koristi CG-NAT ali mozda su poceli :stoopid: ako imas drugi router za test, nazovi ISP pa trazi da te prebace u Bridge mode, onda ponovi test sa novim routerom u Firewall opcijama negdje ima Low, Medium, High, mislim da High ne dozvoljava incoming connections (koje nisu inicirane kroz NAT) |
Na Iskonu sam
IP je u formatu 141.138.36.72 @Blagus Ne radi :( Firewall je disejblan |
Ja sam imao problema sa nekakvim bivsim Iskonovim ZyXelom upravo s mapiranjem portova i nista nije pomagalo osim factory reseta i konfiguracije iznova :)
|
Jel uspije ozivjet dovoljno nakon factory reseta da mu radi internet bez zvanja sluzbe za korisnike?
|
Na tom nekom bivsem ZyXelu i sadasnjem Innboxu je uspijevalo :) Nakon reseta bi trebao sam povuci konfiguraciju od ISP-a.
|
Ruter je ziv ali i dalje ne ruta :D
fakat mi nije jasno sto ga muci. Probat cu ga kasnije jos jednom zgazit, mozda ne shvaca iz prve :D |
Citiraj:
|
uzmi neki (test) router, trazi od ISP-a da tvoj modem/router prebace u Bridge mode
onda u taj neki (test) router upises PPPoE username/password ako je rijec o DSL-u ili optici od HT-a, pa probas onda otvoriti portove koje zelis moralo bi raditi... ili to ili Raspberry Pi i slicno, podigni neki test web server pa otvori port prema njemu, a onda ugasi Wi-Fi na mobitelu pa testiraj da li mozes otvoriti tu "webstranicu" koju hostas na Raspberry Pi na primjer... |
Imam negdje u podrumu jedan ruter. Moram samo vidjet jel radi i mogu li mu pristupit.
Javim se ako zapnem |
Prije nego zoves operatera vidi jel taj drugi router ima uopce opciju za uspostavljanje pppoe konekcije.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:45. |