![]() |
Bez subjektivnih "sranja" !!!
Koji disk ima najvecu gustocu po ploci???
Treba biti: SATA II NCQ 7200 RPM Hvala P.S. Samo objektivno :burn: :burn: :burn: :burn: :burn: :burn: |
Slučajno-imaš na glavnoj stranici najnoviji test jednog 500GB harda, u članku ti je lijepo objašnjeno ono kaj tebe zanima.
I nema tu objektivno ili subjektivno-gustoća zapisa po ploči je takva kakva je na tom-i-tom modelu i bog:) |
Ma to subjektivno-objektivno nism mislio baš na gustocu zapisa nego na odgovore tipa:
"ma taj ti je iz mađarske, pa sigurno ne valja" "osjetim ja da to radi sporije" ITT Procitao sam test na glavnoj stranici i one opet pokazuje da ne postoji najbolji disk jer svi imaju slabosti. (Seagate-broj I/O u sec; WD grijanje; itd.) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Seagate 7200.8 porodica ima gustoću 100 GB (modeli od 200 i 300 GB), odnosno 133 GB po ploči (modeli od 250 i 400 GB). Jedino što nisu SATA II već SATA I. Pretpostavljam da Seagate nije smanjivao gustoću pa da najnovija porodica 7200.9 ima istu gustoću. Mana im je nešto sporiji seek time, a vrlina pouzdanost, tih rad, visok transfer rate. Hitachi koristi gustoću od 100 GB po ploči, no zato ima brži seek time. Tu su negdje. Mislim da nema greške ni sa jednim....
|
Znači Seagate.
THNX |
Citiraj:
iako je moja preporuka seagate po tom pitanju. ;) |
Citiraj:
Koliko se meni trenutacno cini je hitachi preuzo primat u pouzdanosti i brzini. Moram isto tako reci da ima dovoljno ljudi koji su jako zadovolji sa seagateom iako se u zadnje vrijem poceo povecavati broj nezadovoljnjih ljudi. koliko mi se cini radi se o 7200.7 porodici |
uzmes maxtora od 300 gb i miran si...brz, 16mb cache, a o pouzdanosti sve najbolje...
samo kaj to nije sataII, al nema veze - koji ce ti to ku... uopce? |
Ma ja planiram koristiti dva distka u strip modu. Da li je dovoljno SATA????
|
Citiraj:
dovoljno za što? hostat 200 sajtova s tri zilijuna konekcija na bazu u sekundi ili igrat pasijans dok u pozadini svira muzika? |
Citiraj:
zakaj mojih 8 rade ko vurice, a svih su modela i veličina...:rolleyes: 7200.7 porodica je SUPER, stvar je do LJUDSKOG faktora,vjeruj,otkad me Rak naučio da ih tretiram kak spada, nema već duuugo posla...:beer: |
je, ti su diskovi osjetljivi, sto im skracuje vijek trajanja i valjda znaci da su im konstukcija ili upotrebljeni materijali losi. to je, osim iskustva, dodatni razlog zakaj sumnjam u njihovu pouzdanost i u njeznim rukama. za stemere je najbolji neki stariji WD, moze i maxtor (isprobano)
|
Kaj bi bili osjetljivi, uštekaj i vozi:)
Grunf je nekaj drugo-on je usput skurio i dvije-tri 9800 PRO.:) Dobro veli Mitzek-nije to za kovače. Sve moje Barice su preživjele i KT400 i KT600 svinjski naclockane. (nama zaljučavanja PCI sabirnice) Bog te pita kaj Grunf radi sa svojim pločama i hardovima pa nam prešuti:p |
ne elektronika, nego mehanika...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:55. |