PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Epox 9NPA+ Ultra (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=30367)

iveumag 26.12.2005. 20:02

Epox 9NPA+ Ultra

Koji su prednosti i nedostaci Epox-a 9NPA+ Ultra,kakva je za overclock, dali je bolja od Asus-a A8N-E i koje bi bile još dobre ploče u toj cjenovnoj razlici?

McG 26.12.2005. 20:42

Ploča je kaj se tiče clockanja i više nego solidna, e sad dal je bolja od ove ASUS-ice, ne znam jel dosad nisam videl da bi neko te dve ploče uspoređival. Cooler na chipsetu je glasan (poželjna zamjena, osim ako te ne smeta buka, tj. ne patiš na tišinu). U bundlu ne dobiš round IDE/Floppy kablove, a bome niti (male plave) pasivce. Floppy konektor je malo šugavo postavljen (na dnu ploče). Ako buš stavljal grafičku tipa GTX ili X1800XL/XT, moreš se oprostiti od jednog IDE kanala, jer ga bu grafička zbog svoje veličine zakrila/prekrila i samim time onemogućila korištenje dotičnog utora/kanala. 24-pinski i 4-pinski konektori su također na nezgodnoj poziciji (malo dalje od socketa), tak da se kabli od napajanja moraju provalčiti prek pol ploče, tj. iza CPU coolera. Kaj se tiče BIOS-a, nema nikakve zahebancije kao kod DFI-a (pa ne trebaš gubiti živce i vrijeme).....poštelaš i radi. Istinabog BIOS nije tak detaljan ko DFI-ev, ali je dostatan za više i nego solidan/pristojan clock.
Toliko...

Meow 26.12.2005. 21:22

Neznam za Ultru, ali ja imam 9NPA+ SLi. Radi odlično. Došlo je pun vrag kablova i svega sa njom, plus tih malih pasivnih vragova.

Za RAM ima toliko opcija.. nisam u životu vidio više kod neke ploče. :D Ali vjerujem da je i DFI tu negdje. Ultra je bila na većini reviewa odmah druga poslije DFI LanPartya.

Imao sam ASUS na starom kompu i malo sam htio promijenit. Mada je dobro radila (i još uvijek radi.. A7N8X Deluxe).

Ozy 27.12.2005. 02:03

Ovo naprosto moram komentirat... Nije DFI tu negdje;DFI je DFI! I DFI je jači od Epox-a! ;) :) iako je po meni i epox super da ne kažeš da ti vrijeđam ploču...:D :beer:

psf[i]-[Tomek] 27.12.2005. 03:31

Citiraj:

Originally posted by Ozy_CV
Ovo naprosto moram komentirat... Nije DFI tu negdje;DFI je DFI! I DFI je jači od Epox-a! ;) :) iako je po meni i epox super da ne kažeš da ti vrijeđam ploču...:D :beer:
McG moj komentar na tvoj hvale vrijedan trud je: Margaritas ante porcos!

Ozy 27.12.2005. 03:34

Hvala za vašu hvalu...:D :beer:

Meow 27.12.2005. 21:23

Citiraj:

Originally posted by Ozy_CV
To se odnosilo na broj opcija za namještanje RAM-a. Ali ako baš hoćeš, Epox je u 5 reviewa koje sam čitao imao oko 0.9-2 fps-a manje u igrama, uz daleko manju cijenu...

DFI je DFI, za one koji si mogu priuštit.:beer:

McG 27.12.2005. 21:30

Citiraj:

Originally posted by Meow
DFI je DFI, za one koji si mogu priuštit.
Kaj se mene tiče obje ploče su podjednake, a to kaj DFI ima cca. 200 kn veću cijenu ne znači da je ploča bogomdana, tj. da je namijenjena onima malo podebljeg novčanika.

bude 28.12.2005. 02:38

@McG - ne znam za tebe, ali ja sam dobio uz 9npa+ Ultru i pasivce i rounded kablove.. Jedina mana ove ploce je nestabilan vcore koji plese skoro 0.08V kod mene.

@Meow - sve opcije za ram koje ima DFI ima i epoxica

@Ozy_CV - jači je DFI? :clap:

Srky 28.12.2005. 02:46

Koliki je max Vdimm na toj Epoxici?

Ozy 28.12.2005. 04:32

Da,i mene to zanima?!
@Bude - dobro vidim ja da ti imaš epox,ali ja sam rekao svoje mišljenje...:beer:

Meow 28.12.2005. 08:15

Citiraj:

Originally posted by McG
Kaj se mene tiče obje ploče su podjednake, a to kaj DFI ima cca. 200 kn veću cijenu ne znači da je ploča bogomdana, tj. da je namijenjena onima malo podebljeg novčanika.
1700 DFI - 1100 Epox. Upravo toliko koliko mi je falilo za moju 7800GT. :D

@Srky: 3.2v na mojoj. Ali možda je na Ultri drugi..

McG 28.12.2005. 13:20

@Bude
Ja nisam dobil, jer su kreteni to prestali stavljati u bundle s revizijama 1.0 i 1.1......do tih revizija sa svim Ultrama su dolazili ljubičasti round kablovi i mali plavi pasivci u sklopu PowerPack-a. Istinabog možda se još najde s kojom od ovih revizija taj prvobitni bundle, ali šanse su jako male, jer izgleda da su to rezervirali za SLi (skuplje) ploče...

@Srky
Kak je čovek i rekel Vdimm je 3.2V.....naravno daleko je to do DFI-evih 4.0V, ali je meni (ne znam za ostale) i više nego dosta...

psf[i]-[Tomek] 28.12.2005. 13:23

Citiraj:

Originally posted by McG

Kak je čovek i rekel Vdimm je 3.2V.....naravno daleko je to do DFI-evih 4.0V, ali je meni (ne znam za ostale) i više nego dosta...

OCZ buster + EPoX-ica dođe manje nego DFI-ca.

weedos 28.12.2005. 20:07

Citiraj:

Originally posted by Meow
1700 DFI - 1100 Epox. Upravo toliko koliko mi je falilo za moju 7800GT. :D

@Srky: 3.2v na mojoj. Ali možda je na Ultri drugi..

Ne znam di si ti kupio svoju Epoxicu, al ja sam kupio za 870kn u Ve-milu. I u Bundle-u sam dobio bijele round kablove i plave pasivce... BTW, revision ploce je 1.1

McG 28.12.2005. 20:25

@weedos
Ja sam svoju kupil, u Formelu za 763 kn. Izgleda da sam ja neletel na onu koja nema round kablove i plave pasivce (ili su me opljačkali:)). Ti bijeli kablovi inače dolaze s 9NPA+ SLi, dok ljubičasti dolaze s 9NPA+ Ultra. Valjda su se odlučili da za sve ide isti PowerPack......ah ko bi ih znal.
Ispravka netočnog navoda........s pločom dolaze round kabli i plavi pasivci.

Matesonik 31.12.2005. 15:05

mene jedino zanima kolko ima od socketa do vrha ploce na epox 9npa+?? ja sam zracunal 6.1 cm (tijesno mi kuciste - nis nesme strsat prek vrha ploce, a ja bi zalmana)

McG 31.12.2005. 15:07

@Matesonik

Bez brige ima mesta za Zalmana, niš ne bu stršalo.

Matesonik 31.12.2005. 15:33

:D :D :D thx.
a jesam dobro zracunal?

McG 31.12.2005. 15:37

Evo jedna slikica da se lakše orijentiraš.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:56.