PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Streacom BC1 Mini Open Benchtable (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=303656)

krešo 15.06.2020. 09:56

Streacom BC1 Mini Open Benchtable

Isprobali smo Streacomov BC1 Mini Open Benchtable u crvenoj boji.

rendula 15.06.2020. 10:50

Iako sam veliki fan ITX ploca, stvarno ne vidim potrebu za ovim proizvodom niti kome je namjenjen :)

krešo 15.06.2020. 10:54

Citiraj:

Autor rendula (Post 3415242)
Iako sam veliki fan ITX ploca, stvarno ne vidim potrebu za ovim proizvodom niti kome je namjenjen :)

Overclocking eventi, sajmovi, različiti eventi gdje želiš pokazati ploču, hladnjak, memoriju (šta god). Recenzentima proizoda je ovo mrak, stoji na stolu i samo mijenjas hardver itd. Ima primjena, ali naravno nije za sve.

rendula 15.06.2020. 11:10

Citiraj:

Autor krešo (Post 3415243)
Overclocking eventi, sajmovi, različiti eventi gdje želiš pokazati ploču, hladnjak, memoriju (šta god). Recenzentima proizoda je ovo mrak, stoji na stolu i samo mijenjas hardver itd. Ima primjena, ali naravno nije za sve.

Razumijem generalnu potrebu i korist benchtablea, ali ne razumijem konkretno za ITX formatom. Posto, jel, ITX ploca ide i na normalni benchtable, a nijedna druga ne ide na ovaj.

Bas zato sto ITX ploca ima toliko malo, i sto recenzenti moraju testirati sve ploce, nije li (e-)ATX benchtable ono sto im treba?

Za sajmove jedino razumijem, ako vec imas ITX plocu, izgledalo bi nakaradno i nepotrebno trosilo mjesto na ATX benchtableu. (iako i za to ima boljih solucija, tipa Motif Monument: https://yuelbeast.com/motif-monument)

Za overclocking evente mislim da ITX ploce nisu bas nimalo popularne.

krešo 15.06.2020. 11:42

Citiraj:

Autor rendula (Post 3415247)
Razumijem generalnu potrebu i korist benchtablea, ali ne razumijem konkretno za ITX formatom. Posto, jel, ITX ploca ide i na normalni benchtable, a nijedna druga ne ide na ovaj.

Bas zato sto ITX ploca ima toliko malo, i sto recenzenti moraju testirati sve ploce, nije li (e-)ATX benchtable ono sto im treba?

Za sajmove jedino razumijem, ako vec imas ITX plocu, izgledalo bi nakaradno i nepotrebno trosilo mjesto na ATX benchtableu. (iako i za to ima boljih solucija, tipa Motif Monument: https://yuelbeast.com/motif-monument)

Ovaj mini je više za showcase, a BC1 je za OC, to se slažem. Na test mi je stigao Mini jer im je BC1 bio out of stock.

SHOCKER 15.06.2020. 12:02

Pitam se samo kako se pali računalo pošto nema pripadajuće tipke za power i reset,kratkim spojem

krešo 15.06.2020. 12:04

Citiraj:

Autor SHOCKER (Post 3415272)
Pitam se samo kako se pali računalo pošto nema pripadajuće tipke za power i reset,kratkim spojem

Ne vidim u čemu je problem? Za ploče koje ju nemaju, tipka se može kupiti ili jednostavno kratkim spojem.

Nbdy32 15.06.2020. 13:30

Ovo bi bilo guba da postiji za laptp ploče,tak bi si mogel složiti PC,recimo od laptopa koj ima razbije ekran ...

Ili složiti HTPC koji bi stao iza monitora/televizora ...

Pupo 15.06.2020. 13:31

Citiraj:

Autor krešo (Post 3415275)
Ne vidim u čemu je problem? Za ploče koje ju nemaju, tipka se može kupiti ili jednostavno kratkim spojem.

Problem je u cijeni koja je premium, za manjkav proizvod :D

Svaka čast Streacomu, imaju bolesna kućišta, ali ovo nije jedno od njih.

krešo 15.06.2020. 16:41

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3415300)
Problem je u cijeni koja je premium, za manjkav proizvod :D

Svaka čast Streacomu, imaju bolesna kućišta, ali ovo nije jedno od njih.

Manjkav jer nema power button? Ne znam, meni se vise svidja zbog svoje jednostavnosti, nego da su sad jos stavljali neke dodatke gore. Pravi clockeri ionako ukljucuju rig odvijacem :roller:

Chuxonja 15.06.2020. 16:55

pali ga nožom ko svi normalni :D

De5tr0yer 15.06.2020. 18:35

Citiraj:

Autor rendula (Post 3415247)

Meni stoji DAN A4 kućište na stolu i zagolicao me ovaj bench. Pošto nikakve goste nemam, automatski isključujem taj aspekt kak bi nekom neš pokazao.

Ono što mi se sviđa: zauzima malu površinu, prima bilo kakav CPU hladnjak, grafe deblje od 2 slota, koje ne stanu u DAN, bi stale bez problema. Koliko god taj aspekt marginalan, nakon što sam kupio DAN, morao sam skidati dijelove hladnjaka sa palitove jetstream 970.

Mene zanima kak je to SFX napajanje okrenuto, zar nije bolje da vent vuče zrak između ploče i kućišta, koliko god bilo toplije? Čini se dovoljno prostora za razliku od, koliko, pola centimetra od podloge sa fotki iz recenzije?

Što se cijene tiče, pošto bi me samo aluminij za napraviti ekvivalentni bench koštao više od 100€, koliko na casekingu ovaj bench košta, mislim da je to odlična cijena.

krešo 15.06.2020. 19:21

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3415382)
Mene zanima kak je to SFX napajanje okrenuto, zar nije bolje da vent vuče zrak između ploče i kućišta, koliko god bilo toplije? Čini se dovoljno prostora za razliku od, koliko, pola centimetra od podloge sa fotki iz recenzije?

Okrenuo sam ga tako da ne vuče topli zrak iz matične ploče, ali zapravo bi trebalo napraviti detaljnija testiranja pa odlučiti svatko za sebe.

De5tr0yer 16.06.2020. 19:16

Hvala u svakom slučaju na osvrtu, ne pratim scenu u zadnje vrijeme.

Interesantna je cijena - jeftinije u EU nego u USA - posljedica Trumpovog djelovanja? :)

Naručio sam srebrno, najjeftinije, da vidim vrijedi li to. NH-D15 čeka u kutiji, gotovo nekorišten.

Nažalost je nedostupno trenutno, na backorderu je, nadam se da neće doći do otkazivanja narudžbe.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:02.