![]() |
Lenovo Yoga 260 nema slike
Dakle, na vanjski ima, preko HDMIa. Probano sa drugim displayom, nema slike, clear cmos, vađenje baterija, memorija. Čini mi se da ima neka shema sa tipkom za paljenje ali nemam više ideja. Slika je nestala kad se presavinuo, to mu je u funkciji.
|
Flat kabl i/ili ekran. Nema drugo sto bit ako daje na eksterni sliku. A ekran na njoj zamjeniti je spektakl, samo cu to reci.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako nema slike, onda je kabel ili sam ekran. Nije rijetko da je i zamjenski ekran DOA. |
Citiraj:
|
Možeš probati i s nekim drugim 12.5" eDP koji nije touch. To je 30-pinski konektor na ekranu? Jesi probao svijetliti po ekranu koji ne radi?
|
Citiraj:
|
Probao si s drugim kabelom?
|
Citiraj:
|
Po svemu što si opisao, jedini krivac bi trebao biti kabel. Kataloški brojevi (FRU) su ti 00NY910 i 00NY911.
Naručiš jedan od ta dva i zamijeniš ga uz obavezno prethodno micanje bilo kakvog izvora napajanja, dakle konektor od punjača i internu bateriju. - kad se laptop preklopio, nestalo je slike (tipično ponašanje kad ode kabel) - kažeš da sliku ne vidiš kad svijetliš nečim u ekran (eliminirao si osigurač) - ne radi s drugim ekranom (eliminirao si ekran, pod pretpostavkom da je taj drugi ispravan) |
Citiraj:
EDIT: Veli kolega da je probano i sa drugim flatom |
Onda je problem ozbiljniji ili radiš s dvije iste neispravne komponente.
|
Citiraj:
|
Na tim starim touch ekranima su odvojeni ekran i touch (staklo), tj. cijeli taj touch assebmly je sklopljen od digitizera u koji je zalijepljen ekran. Oštećen digitizer ne bi trebao utjecati na sliku na ekranu jer su kablovima potpuno razdvojeni, a samo prividno čine jednu cjelinu.
|
Citiraj:
|
Ne bih rekao da je ploča neispravna, ako sve radi kako treba i laptop daje sliku na vanjski ekran.
Predlažem da još jednom provjeriš s oba ekrana/kabela ovo, da 100% eliminiraš osigurač kod konektora za kabel ekrana, na MBO: Usput provjeri i sam konektor, odnosno pinove na MBO konektoru. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:17. |