![]() |
PC-Mob clipboard - slanje poruka i datoteka između kompa i mobitela
Što vi koristite za to, meni je idalje doslovno najlakše poslat nekome na WhatsApp/Telegram video/tekst i poslat uz to poruku zanemari kad trebam nešto sa moba prebacit na komp i obratno.
Prije sam koristio ShareIt ali i to mi je kompliciranije od whatsapp/telegram. Uz to koristim i Opera Flow, ali mi se zna zblesit nekad kad fajlove šaljem. Zanima me koje je doslovno najjefnostavnije i idiot proof rješenje. |
Citiraj:
https://imgur.com/a/gOcZOdb |
Citiraj:
Jesi car Bubba svaka ti dala! |
Hit, odlično Bubba, tenks! Mislio sam da se grupa izbriše kad nema nikoga, vrh!
|
Moje prvo rjesenje je Appleov handoff koji radi nevjerojatno dobro i stabilno
Drugo rjesenje je https://www.ssavr.com/ - svi koji dolaze s istog IPa vide isti sadrzaj |
Nisam znao da postoji taj handoff al bas mi je palo napamet zasto to niko dosad nije izmislio :D
Eto apple je, a ne reklamira to baš... Samo ne planiram mijenjati sve uređaje i OS zbog tog :P |
|
Viber of nedavno ima My Notes, praktički chat sa samim sobom koji se synca na svim uređajima.
|
|
Telegram takoder vec netko vrijeme ima
uz remindere i sl. |
Citiraj:
Samo ne znam kako ga vratiti ako slučajno obrišem. :D |
Citiraj:
Inače ne razumijem kako mi grupa sa samim sobom moze pomoći za prebacivanje falova PC<->mob |
Točno.
|
Citiraj:
Stalno sam si slao emailove na gmail :hitthewal: EDIT: Bubba... jednostavno a genijalno... već sam upogonio |
Također sam sla sebi mailove s gmaila sam sebi na taj isti gmail. Ovo mi je odlicna novotarija.
|
Iako su mi kul ove kad si na lokalnoj mrezi, cesto nisam, a za to koristim shared drive pa mi je idalje whatsapp najveci favorit, jedino sto videe i slike reducira al ajd sta ima veze.
|
Citiraj:
|
Hackerman! :D
To mi se pokazalo najtrivijalnije. Ima search i za jednostavne stvari je super. Uz to, odradi se backup o istom trosku. Sto se tice kompresiranih audio/video uradaka, uvijek imate opciju da ili komprimirate datoteku sami (ARJ, LHA ili kako vec volite prostaciti), ili promijenite ekstenziju, pa se Wapp nece petljati u nju sto god sama datoteka bila. Naravno, imajte na umu da ste limitirani na 100MB "dokumenta" (a to je sve sto nije slika ili video). |
Davnijih dana sam ovo koristio za sinkronizaciju sa PC https://play.google.com/store/apps/d....bdwm.clipsync
|
U stilu Billa Gatesa, Steva Jobsa, Edisona i ostalih izumitelja, ukrao sam Bubbinu ideju i učinio je još boljom, bar za mene.
Napravio sam grupu na telegramu :D on mi više paše jer mogu i između više windowsa, jer za razliku od Whatsappa može paralelno raditi na više mjesta. I još uz to koristim Operu za browsanje koja ima u sidebaru Telegram. |
Za razmjenu fileova, videa, fotki, aplikacija, dokumenata (word, excel, pdf..)....
Ima jedna super apk za androd uređaje (mob, box) i PC, Linux, Mac... Aplikacija se zove sand anywhere klikom na link možete si skinuti za bilo koji uređaj iste naravno možeš skinuti i s trg playa, aptoida... Odlična je za razmjenu i većih fileova Odabereš što želiš poslati klik na pošalji i onda ti se pokaže 6-oro znamenkasta šifra koju utipksš na uteđaju primatelju (ovu šifru možeš poslati bilo kome u svijetu aktivna je 10 minuta) i to je to...i samo čekaš da se file prenese Može se namjestiti da šalje samo priko WIFI ako ti je recimo na mob ograničen podatkovni promet Na youtubu ima masa tutoriala |
|
Ja koristim Telegram za ove stvari, imate ljevo Saved messages, tamo šaljem linkove fileove itd.
|
Ja koristim Your Phone za notifikacije sa moba te za uspostavljanje poziva prek kompa (na slušalicama) i za SMS-ove (pogotovo korisno za 2FA), al dok prebacujem stvari sa moba na komp dignem FTP server prek Solid Explorera. Radi točno onak kak treba
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:53. |