PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Izrada web forme za prijavu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=303193)

Exy 09.05.2020. 20:25

Izrada web forme za prijavu

Nisam siguran da je pravo mjesto za upit, ali ako netko sa više iskustva ima savjet.

Jedna udruga radi projekt i htjela bi napraviti web formu u kojoj bi pojedinci mogli ostaviti svoje podatke poput imena i prezimena, OIB-a i eventualno uploadati jedan skenirani dokument. Udruga nema nikakve servere ali očekuje da bi dnevno imali oko 10.000 upisa kroz takvu formu.

Pitanje bi bilo kome se za tako nešto obratiti, tko bi mogao to izraditi i pružiti odgovarajući server i prostor za pohranu?

Hvala :chears:

Mommistake 09.05.2020. 20:31

Trebaš stranicu i hosting. Ili znaš nekoga tko to "fuša" pa si platiš hosting, ili se javiš firmama koje se bave izradom web stranica + imaju osting, ala Avalon.

Elven 09.05.2020. 20:32

Web forma

Hej,

razne firme to rade, uključujući i moju gdje radim.
Koliko bi bili veliki ti dokumenti? 10.000 dokumenata dnevno je dosta.

Koliko dugo bi to trajalo?

Pretpostavljam da žele i admin sučelje na kojemu mogu vidjeti sve pristigle prijave, filtrirati ih, sortirati, pregledavati uploadane dokumente...

hash 10.05.2020. 12:48

Sama stranica ti ne bi trebala biti skupa medjutim s obzirom na kolicinu podataka s kojom namjeravas baratati sama kolicina prostora na disku bi ubrzo mogla postati cjenovno znacajna.
Za neke okvirne cijene i racunice baci oko na: https://aws.amazon.com/s3/pricing/
Pazi, imas vise tabova.

Isto stvar ovisi o nivou admin sucelja koje zelis imati, konkretno pretrazivanje bi moglo postati zahtjevno, iako najrealnije je da ce ti full text search biti dovoljan.

Za ozbiljnu ponudu trebas popricati s nekim malo ozbiljnije. Naravno ako su brojevi koje si prezentirao realni, a ne target. Ako samo ciljas na tih 10k uploada dnevno onda ti je najbolje uzeti od nekog lokalnog klinca WordPress site za soma kuna, a u medjuvremenu traziti ozbiljnije rjesenje kako vam se projekt zakotrljava.

Ako radite neku drustveno korisnu stvar sibni mi pm pa vam mogu pomoci.

OuttaControl 10.05.2020. 14:03

10000 dnevno je 3.6 milijuna datoteka u godinu dana, to je skoro cijela hrvatska :D To je stvarno ogroman broj uploadova, ako ce bit tako stvarno treba nesto malo bolje

Ag008 10.05.2020. 14:28

Ovo mi smrdi na upload osobne iskaznice i "Vi ste osvojili Konzum bon/iphone/1M posjetitelj"
Nerealno je da će biti 10.000 dnevno nekoj udruzi, Google forms bi bio ok

Elven 11.05.2020. 01:21

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3404848)
Ovo mi smrdi na upload osobne iskaznice i "Vi ste osvojili Konzum bon/iphone/1M posjetitelj"

Mozda zahtjevi za epropusnice u drugom valu? :)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Bubba 11.05.2020. 09:13

Citiraj:

Autor Elven (Post 3405008)
Mozda zahtjevi za epropusnice u drugom valu? :)

:D

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3404848)

Slazem se s Google Forms pricom. Na kraju krajeva, ako mu zaista zatreba takav volume, lako dokupi za par kuna dodatni storage kod Gugla.

cdhr 08.06.2020. 10:30

Citiraj:

Autor Exy (Post 3404688)
Nisam siguran da je pravo mjesto za upit, ali ako netko sa više iskustva ima savjet.

Jedna udruga radi projekt i htjela bi napraviti web formu u kojoj bi pojedinci mogli ostaviti svoje podatke poput imena i prezimena, OIB-a i eventualno uploadati jedan skenirani dokument. Udruga nema nikakve servere ali očekuje da bi dnevno imali oko 10.000 upisa kroz takvu formu.

Pitanje bi bilo kome se za tako nešto obratiti, tko bi mogao to izraditi i pružiti odgovarajući server i prostor za pohranu?

Hvala :chears:

firebase authentification + token + user database?

Mislim možeš riješiti ovo na trilion načina pitanje sa kojom tehnologijom radiš ili želiš ovo napraviti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:26.