![]() |
(riješeno) Ne mogu pokrenuti skoro ni jednu igru
Nekidan sam morao konvertirati cijeli m.2 u GPT i disejblati CSM u UEFI-u da mogu osposobiti PC da mogu u isto vrijeme imat prikopcano 5 grafickih.
Nakon toga ne mogu pokrenut skoro ni jednu igru. Imam instaliran AOE2, Dirt Rally 2, san andreas i Biped. Jedino Biped radi. Probao sam reinstalirati AOE2 jer to mi je najlakse bilo za ponovno skinut, ali i dalje ne radi. Prilikom pokretanja igre ne pokaze mi bas nista, ne iskoci nikakav error ni nista. Doslovno kao da nisam usao u igru. U cem bi mogao bit problem? |
Kak su spojene te grafe ???
|
a dobro care, kakvu ti grešku izbaci? ili ne izbaci ništa? opis problema vrh :)
|
sa obzirom na količinu informacija: ne možeš gejmati na linuxu. :D
|
Citiraj:
Ne pokaze mi bas nista, ne iskoci nikakav error ni nista. Doslovno kao da nisam usao u igru |
jel se pojavi proces u task manageru ili ni to?
|
Pojavi se, ali nestane za kroz 2 sekunde
|
Pogledaj šta kaže Event Viewer
|
Code:
Faulting application name: dirtrally2.exe, version: 1.14.130.3062, time stamp: 0x5ea5fe44 |
Koristiš li Geforce Experience? Probaj disableati njegov overlay, ili ga pak skroz deinstaliraj.
|
U slučaju da koristiš GeForce Experience, deinstaliraj ga i na čisto složi samo drivere. Provjeriš da li je OK, pa onda lako vratiš GeForce Experience, ako ti baš treba.:)
|
Vidim da se spominje Ansel, a on se vjerojatno preko overlaya hooka u igru, pa je za prvi test dovoljno samo disableati GFE overlay. Ako ne šljaka, onda NVCleanstall.
|
Citiraj:
Iako mi nije jasno zasto, jer sam bio instalirao nove drivere odmah nakon sto sam sve osposobio, ali ocito neko pizdarija od svih tih sranja sto se instalira uz drivere je mrdala nesto. btw, probao sam sa disejblanjem GFE, ali i dalje nije radilo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:34. |