![]() |
Problem sa Sony KD-65XD7505B (boot svako paljenje)
Imam problem sa svojim Sony KD-65XD7505B (to je onaj super povoljni tv kojeg je kupio pola foruma prije 2,5 godine), dosao je update za zadnji Android (prije par mjeseci) i čini mi se da od tada tv kad se ugasi odlazi u deep sleep i svaki put kad ga palim, prvo je pojavi "Android" logo, pa nakon minutu "Sony" i onda jos minuta dok TV ne krene sa normalnim radom. Anoying as fu*k:D
Kad ga zelim upalit preko Google home/asistanta, cesto mi kaze da mu ne moze pristupit (sto znači da je TV u tom deep sleepu), na njemu imam Google chromecast III bas iz tog razloga- voice on/off. Googlao sam, spominje se neka tvornička greska, ali nisam uspio skuzit u cemu je problem, napravio factory reset TV-a i svih postavki, ista stvar. Jedino sto mi pada na pamet je vraćanje starog Androida, jer ovaj problem je nastao nakon updejta. Svi savjeti dobro dosli:beer::beer: |
Imaš SW izašao prije par dana:
https://www.sony.co.uk/electronics/s...loads/00016668 Citiraj:
|
Thnx Tiki, probat cu danas, ovo bi bilo odlično ako ovaj update to rijesi, jer stvarno je poprilično iritirajuca stvar.
Kad sam se prije cca tjedan dana igrao s tim, nije nudio nikakav update, mozda nece ni danas, budem morao ručno :) |
Citiraj:
Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
Ručni update napravljen, tv se sad pali ko' old school crt 55", znači instantno. Pratit cu par dana, ali ako je to rijeseno, ja sretan ko prase u blatu :)
Hvala svima ;) |
I ugasi auto update ko na na winsima :D
|
Nazalost, update od 1.8 gb nije uspio rijesit da tv nakon cca 24h ode u deep sleep i opet svako paljenje traje 3 minute.
Any other ideas? :D |
jesi probo neki factory reset
|
Citiraj:
To sam prvo napravio (prije updatea), ali nije polučilo rezultate:D Eventualno da probam jos jednom sad kad je update gore:fiju: |
Si vratio na tvorničke i je li pomoglo šta?
Pogledaj da tv nema neke eko postavke i gluposti koje treba postaviti na isključeno |
ako ti je ista stvar kao sa mojim philipsom (pft6550) onda nema pomoći. nekad ide restart nakon šta ga isključiš na daljinski (nakon 1minutu počne titrat lampica i ne prima funkcije sa daljinskog cca 4 minute) a nekad se desi kad ga uključuješ ista stvar. bio na servisu i objašnjenje je da uređaj radi normalno u okviru svojih specifikacija. :hitthewal:
|
Nakon 6 mjeseci izasao novi update koji je konačno rijesio moj problem :D
https://www.sony.co.uk/electronics/s...7505/downloads |
A pazi, taj problem nije ni napisano da je riješen :D
|
Bolje ikad nego nikad,
a za change log, bolje sakrivati sramotu :D |
"Previous Benefits and ImprovementsThe following benefits and improvements are also included in this update.
|
Nazalost, moja sreca nije dugo trajala, tv se opet počeo dugo bootat svaki put kad se (prvi put u danu) pali.
Ne kuzim sta ga baca u deep sleep, na njega je spojen AVR preko hdmija sa ARC-om tako da se receiver radi on/off zajedno sa TV-om. Testirao par dana na način da sam to odspojio, jer sam pomislio da mu mozda receiver preko ARC-a daj neklu naredbu da ovaj odlazi u deep sleep, ali očito nije do toga jer se problem opet ponavlja. Na njemu je jos spojem google chromcast da ga mogu palit/gasit glasom preko Google assistanta. To je vec tako skoro 2 god i sve je radilo normalno, tako da nisam pametan kako bi to utjecalo na deep sleep u koji stalno odlazi. Prije 2 mjeseca sam sređivao kanalicu ispod tva, i skinem ga, tj nije bio uključen 2 dana. Zavrsio sa poslom, vratio ga na stalak, upalim ga i sad očekujem dugi boot, a kad ono, bum, instanto se upali TV program. Ideje i prijedlozi naravno, dobrodosli :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:41. |