PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Teredo unable to qualify (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=302669)

ThomasCro 28.03.2020. 11:56

Teredo unable to qualify

Pozdrav ekipa.

Zbog rada od doma morao sam instalirat Cisco AnyConnect VPN i sada mi u niti jednoj igri koja koristi Xbox Networking (Forza Horizon 4) ne radi mutiplayer.

Javlja grešku "Teredo unable to qualify" i kao rješenje mi sugerira da uninstaliram VPN adapter.

Da li postoji kakav workaround ili bi doslovno trebao uninstalirat AnyConnect svaki dan nakon posla i onda ga reinstalirati kada moram natrag na posao?

Nikky 28.03.2020. 12:02

Jesi probao nekako ugasiti VPN ?
(zatvori ako se sam starta, ako ima neki servis onda ga zaustaviš)

Mommistake 28.03.2020. 12:16

Citiraj:

Autor ThomasCro (Post 3390955)
Pozdrav ekipa.

Zbog rada od doma morao sam instalirat Cisco AnyConnect VPN i sada mi u niti jednoj igri koja koristi Xbox Networking (Forza Horizon 4) ne radi mutiplayer.

Javlja grešku "Teredo unable to qualify" i kao rješenje mi sugerira da uninstaliram VPN adapter.

Da li postoji kakav workaround ili bi doslovno trebao uninstalirat AnyConnect svaki dan nakon posla i onda ga reinstalirati kada moram natrag na posao?

Provjeri koju IP dobivaš kada si spojen na VPN i onda provjeri koju IP imaš kada nisi.

ThomasCro 29.03.2020. 00:05

Različite su IP adrese, ne znam kakvog to utjecaja ima s obzirom da mi Teredo ne radi niti s upaljenim niti s ugašenim.

Mommistake 29.03.2020. 09:47

Mislio sam da imaš krivo skonfan VPN pa možda do toga.

bg_4_l 29.03.2020. 15:44

Citiraj:

Autor ThomasCro (Post 3390955)
Pozdrav ekipa.

Ajde za početak screenshot kako ti izgleda klijent za VPN kad ga otvoriš. Naime kad taj AnyConnect skineš u installeru ti ponudi instalirat još štošta (između ostala neko Cisco rješenje za upravljanje svim network adapterima - mene je to zezalo više puta). Dakle ako si samo lupao next i osim AnyConnect VPNa imaš još nešto od Cisca deinstaliraj to sve i proradit će.

ThomasCro 16.04.2020. 00:05

Evo ekipa, samo da javim da sam uspio riješit problem, pa čisto da postoji zapisano ako se itko nađe sa istom poteškoćom, rješenje je sljedeće:

treba pokrenut command prompt sa admin pravima i napisati:

netsh interface teredo set state type=enterpriseclient

i to je to

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:29.