![]() |
prebacivanje formata videa
Pokušao sam ( 10-ak dana ) prebaciti video uradak sa Panasonicove camere u comp . Imam Firewire , 200 Gb diska , ali fali znanja ......
Uspjelo mi je napraviti uglavno sve šta sam htio , preko windows movie makera , (Imam i Premiere pro , ali je malo teži , pa mi se neda ::::). Problem je u tome šta mi ga je spremilo u *wmv formatu koji nije gledljiv na DVD-u . Samo na compu . Našao sam i neki program (ASF converter ) za prebaciti to u avi. format . PROBLEM : došlo je do drastičnog ( vidljivog ) pada kvalitete . Nešto sam fulao ???? ili je to normalno .? Snimana je neka dječja predstava u zatvorenom prostoru . Rasvjeta je bila dosta loša , tako da ni original nije bio neznam šta kvalitetan , kopija u avi . formatu je na granisi gledljivosti .:fuming: |
A koliki je fajl? Što ga ne kodiraš u Divix ili Xvid? Ili napravi DVD od njega.
|
Imas onaj NeroVision. Majka. Jednostavan je do jaja a mos napravit DVD od ceg hoces. Samo se rusi. Ili VirtuaDub za kodiranje u bilo sta ( divx,xvid...). Samo snimi s kamere direktno, pojesti ce ti disk, al ga onda kodiras kak hoces. I sminaj s kamere max. jedan sat, jel ce ti fajlovi biti ogromni, pa ih onda spajaj... Sjebano je to do jaja, osim ak nisi SedmaOdDevet, ona ipak sve zna.....
|
Citiraj:
Živo sranje , mislio sam da je lakše .... Najveći problem mi je kako prebaciti iz onog čudnog WMA formata u AVI bez velikih gubitaka kvalitete ... Probao sam sa ASF converterom i izgubio poprilično na kvaliteti ...:grrr: |
Dr.Divx 1.0.6.0 , na dvije pasice i slow enkodiranje. Prednost je u tome što možeš kombinirati veličinu file-a i biratu , ako hoćeš malo bolju sliku ne idi sa biratom ispod 1400 pa koliko god bio velik taj divx.
|
Citiraj:
zaboravi sve konvertere i pokreni NERO. izaberi kreiranje novog DVDa,... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:33. |