PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   prebacivanje formata videa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=30262)

Black_Shark 25.12.2005. 07:42

prebacivanje formata videa

Pokušao sam ( 10-ak dana ) prebaciti video uradak sa Panasonicove camere u comp . Imam Firewire , 200 Gb diska , ali fali znanja ......
Uspjelo mi je napraviti uglavno sve šta sam htio , preko windows movie makera , (Imam i Premiere pro , ali je malo teži , pa mi se neda ::::). Problem je u tome šta mi ga je spremilo u *wmv formatu koji nije gledljiv na DVD-u . Samo na compu . Našao sam i neki program (ASF converter ) za prebaciti to u avi. format .
PROBLEM : došlo je do drastičnog ( vidljivog ) pada kvalitete .
Nešto sam fulao ???? ili je to normalno .?
Snimana je neka dječja predstava u zatvorenom prostoru . Rasvjeta je bila dosta loša , tako da ni original nije bio neznam šta kvalitetan , kopija u avi . formatu je na granisi gledljivosti .:fuming:

tor 25.12.2005. 11:16

A koliki je fajl? Što ga ne kodiraš u Divix ili Xvid? Ili napravi DVD od njega.

agencic 25.12.2005. 20:01

Imas onaj NeroVision. Majka. Jednostavan je do jaja a mos napravit DVD od ceg hoces. Samo se rusi. Ili VirtuaDub za kodiranje u bilo sta ( divx,xvid...). Samo snimi s kamere direktno, pojesti ce ti disk, al ga onda kodiras kak hoces. I sminaj s kamere max. jedan sat, jel ce ti fajlovi biti ogromni, pa ih onda spajaj... Sjebano je to do jaja, osim ak nisi SedmaOdDevet, ona ipak sve zna.....

Black_Shark 26.12.2005. 08:30

Citiraj:

Originally posted by tor
A koliki je fajl? Što ga ne kodiraš u Divix ili Xvid? Ili napravi DVD od njega.
Fajl ispdne oko 900 mB . Ako upotrebljavam ono " best for Pc ",tj ako skidam u digital video formatu , onda mi ide 1 gb za 5 minuta materijala .Nije problem ni u disku , imam 150 gb fore , već je frka šta sa time kada skinem i obradim ....Imam metodu pokušaja već 10 dana i još nisam naletio na pravi način .
Živo sranje , mislio sam da je lakše ....
Najveći problem mi je kako prebaciti iz onog čudnog WMA formata u AVI bez velikih gubitaka kvalitete ...
Probao sam sa ASF converterom i izgubio poprilično na kvaliteti ...:grrr:

stuc 26.12.2005. 09:12

Dr.Divx 1.0.6.0 , na dvije pasice i slow enkodiranje. Prednost je u tome što možeš kombinirati veličinu file-a i biratu , ako hoćeš malo bolju sliku ne idi sa biratom ispod 1400 pa koliko god bio velik taj divx.

SlavoS 26.12.2005. 17:07

Citiraj:

Originally posted by Black_Shark
Fajl ispdne oko 900 mB . Ako upotrebljavam ono " best for Pc ",tj ako skidam u digital video formatu , onda mi ide 1 gb za 5 minuta materijala .Nije problem ni u disku , imam 150 gb fore , već je frka šta sa time kada skinem i obradim ....Imam metodu pokušaja već 10 dana i još nisam naletio na pravi način .
Živo sranje , mislio sam da je lakše ....
Najveći problem mi je kako prebaciti iz onog čudnog WMA formata u AVI bez velikih gubitaka kvalitete ...
Probao sam sa ASF converterom i izgubio poprilično na kvaliteti ...:grrr:

skini citav marerijal u DV-1 formatu (kako si sam rekao 1gb 5-6 min).
zaboravi sve konvertere i pokreni NERO.
izaberi kreiranje novog DVDa,...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:33.