PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Modanje tastature-prijedlog/pitanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3023)

biljo 01.12.2002. 03:24

Modanje tastature-prijedlog/pitanje

Zanima me jel bi bilo moguce zmodati tastaturu u vidu da se tastatura osvjetli UV svjetlom, pa se po tipkama napisu slova s nekim sr*njem pa da sve to bude nevidljivo po danu, a po noci onak lijepo osvjetljeno?
Onak nesto slicno onoj lampi iz Gone in 60 seconds cini mi se.

gospar 01.12.2002. 03:32

potrazi po prijasnjim temama jedan je lik ugradivao neke raznobojne diode po tipkovnici ako itko zna on je. nadi tu temu i post da to nisi bio ti :) ? volio bi imati takvo neko sranje kao sto si rekao ali ne bi mi trajalo danas da PS/2 nije imao USB dodatak iskido bi se kabel kad sam zavitljao tipkovnicu prokleta fifa 2003

biljo 01.12.2002. 03:44

Citiraj:

Originally posted by gospar
potrazi po prijasnjim temama jedan je lik ugradivao neke raznobojne diode po tipkovnici ako itko zna on je. nadi tu temu i post da to nisi bio ti :) ? volio bi imati takvo neko sranje kao sto si rekao ali ne bi mi trajalo danas da PS/2 nije imao USB dodatak iskido bi se kabel kad sam zavitljao tipkovnicu prokleta fifa 2003
Ak mislimo na isti thread, taj tip je stavio ledice ispod tipki, a ovo o chem ja razmisljam je drugacije. Ja bi necime (hm, s cime:confused: ) napiso po tipkama, te sve to skupa osvjetlio s nekim (hm, s kojim:confused: ) svjetlom i onda i to izgledalo jako (hm, dobro!).

gospar 01.12.2002. 12:44

mozda da kupis flourescentne prozirne boje koja se koristi u premazivanju znakove i tako toga pa da namazes tipke i onda da postavis neko svijetlo povise ili ispod f1 f2 f3 nesto sto svijetli da ti obasjava te flourescentne tipke. kad bi dodao plave tinte u tu otopinu malo onda bi svijetlilo plavicastim sjajem. naprimjer tipka slovo O premazes prozirnom flourescentnom ili dodas malo zute :)) a oko nje tipku premazes plavkastom ako dodas malo tinte... doduse ja imam jaku mastu :)

biljo 01.12.2002. 15:47

Citiraj:

Originally posted by gospar
mozda da kupis flourescentne prozirne boje koja se koristi u premazivanju znakove i tako toga pa da namazes tipke i onda da postavis neko svijetlo povise ili ispod f1 f2 f3 nesto sto svijetli da ti obasjava te flourescentne tipke. kad bi dodao plave tinte u tu otopinu malo onda bi svijetlilo plavicastim sjajem. naprimjer tipka slovo O premazes prozirnom flourescentnom ili dodas malo zute :)) a oko nje tipku premazes plavkastom ako dodas malo tinte... doduse ja imam jaku mastu :)
E da, to se trazi. Heh dobra ti je masta ali brijem da bi se to dalo izvest, samo je problem kako i cime.

z3D 02.12.2002. 00:26

tipke bi morao premazati s UV-reaktivnim lakon, naravno prozirnim, imas ga za kupiti u Likumu, mala bocica dodje oko 60 kn mislim, a moras osvijetliti sa UV fluo lampom (neonka) imam ih dvije ako hoces kupiti jednu. ali nije ti bas dobra ideja gledati u nju. if you know what i mean. bolje ti je premazati s fosfornim lakom pa ti svijetli zeleno u mraku. (kao one zvjezdice iz Getroa). znas na sta mislim?

Psycho 02.12.2002. 23:04

Naravno da se to sve moze. Ali pitanje je da li imas vremena za sve to. U prethodnom postu ti je naveden popis tools-a. Sada samo ovisi samo kako zelis da ti se slova vide. Ako zelis da ti se isticu trebat ces skinuti svaku tipku posebno i onda se igrati sa lakom i ostalim glupostima. :)
Ali ako imas vremena, onda skines tipku i nalijepis selotejp u obliku slova(mukotrpno, ali ako oces precizno->only way) i namazes lakom. A flourescentnu lampu lako usmjeris prema tipkovnici. Napravis limeni cilindar, naravno s rupom tako da ti osvjetljava samo u jednom smjeru i pricvrstis ga za tastaturu. Tako da ti svjetli na tipke, a ne u oci.
Ako nekoga znas to bi ti mogao napraviti covjek koji se bavi onim kanalicama za kuce. Odes kod njega, kazes koji promjer i brzo ti je gotovo.

P.S. Jos uvijek trazim ultrabright ledice:)

z3D 03.12.2002. 00:01

psycho, covjece, pa daj reci koliko nudis! imam ih koliko hoces, samo predlozi cijenu! posaljem ti pouzecem

marac 03.12.2002. 00:08

z3D daj reci koje su boje te neonke ja bi uzo jednu
Pozdrav!!!!

z3D 03.12.2002. 00:57

kakva je, pa sta nikad nisi vidio UV lampu? svijetli plavkasto....i da sta ce ti?

marac 03.12.2002. 01:04

treba mi za kuciste daj reci cijenu i koliko je velika:argue:

z3D 03.12.2002. 01:11

ma taman pase u kuciste, debela je malo vise od 1,5cm. dugacka negdje oko 30, nisam tocno siguran, neda mi se mjerit.

marac 03.12.2002. 01:33

Pitanje za milijun kuna???

Cijena navedene neonke je ????

imate jos 30sek.:rambo: :rambo:

Psycho 03.12.2002. 20:33

Citiraj:

Originally posted by z3D
psycho, covjece, pa daj reci koliko nudis! imam ih koliko hoces, samo predlozi cijenu! posaljem ti pouzecem
Dam ti 15 kuna za 3 kom. Moze?

greg SE 03.12.2002. 21:02

z3d, ako ih imas gomilu daj neku normalnu cijenu i mozemo se dogovoriti

z3D 03.12.2002. 21:35

imam ih dvadesetak, greg koliko nudis? psycho ova cijena ne dolazi u obzir, pogotovo slanje u Ri. zaboravi. :D

biljo 03.12.2002. 23:46

Citiraj:

Originally posted by z3D
tipke bi morao premazati s UV-reaktivnim lakon, naravno prozirnim, imas ga za kupiti u Likumu, mala bocica dodje oko 60 kn mislim, a moras osvijetliti sa UV fluo lampom (neonka) imam ih dvije ako hoces kupiti jednu. ali nije ti bas dobra ideja gledati u nju. if you know what i mean. bolje ti je premazati s fosfornim lakom pa ti svijetli zeleno u mraku. (kao one zvjezdice iz Getroa). znas na sta mislim?
Znam otprilike na sta mislis. A di bi se dalo nabavit fosfornog laka?

z3D 04.12.2002. 00:16

brijem da isto ima u Likumu ili u Chemacu. ne znam ti sad reci broj telefona da nazoves

marac 04.12.2002. 00:21

z3d daj reci cijenu neonke!!!!:fuming:

Psycho 04.12.2002. 15:43

Citiraj:

Originally posted by z3D
imam ih dvadesetak, greg koliko nudis? psycho ova cijena ne dolazi u obzir, pogotovo slanje u Ri. zaboravi. :D
Rekao si da kazem cijenu i rekao sam:)

A sada stvarno, ako su plave onda cu ti dati 10 kn po ledici, tri ledice, znaci 30 kuna...E da, kako sam zaboravio...koji je promjer?
5 mm, 3mm..bolje bi bile 3mm, ali ako nemas nema beda.

z3D 05.12.2002. 00:38

gle, prodajem ih samo zato sto sam prije mjesec dana kupio 100 komada, trebalo mi za jedan uredaj, tj. radio sam 70 komada za jedan laboratorij. a plave ne prodajem, i uostalom ne bi ih ni prodavao za 10 kad ih kupujem za 15. kuzis?

marac 05.12.2002. 00:43

z3D oces prodat tu neonku ili ne!!!***?????

Javi sto brze!!!:confused: :fuming:

Psycho 06.12.2002. 19:49

Citiraj:

Originally posted by z3D
gle, prodajem ih samo zato sto sam prije mjesec dana kupio 100 komada, trebalo mi za jedan uredaj, tj. radio sam 70 komada za jedan laboratorij. a plave ne prodajem, i uostalom ne bi ih ni prodavao za 10 kad ih kupujem za 15. kuzis?
OK. onda nista. Jer i ovdje u chipoteci mogu ih nabaviti jeftinije, 13-14 kn(plave)...nista onda...
kad mi frend posudi digitalca postat cu sliku...

:)

z3D 07.12.2002. 00:21

neonku prodajem za 75 kuna. i upozoravam da je to UV neonka, zato ne snosim odgovornost za ozljede nanesene njenim koristenjem :D

marac 07.12.2002. 00:46

Prodano!!!
Di bi se mogli nac da napravimo posel!!!
Ja sam iz ZG(precko)

z3D 07.12.2002. 12:36

ja sam na kneziji, dogovorit cemo se. i da, nadam s da znas da je UV lampa 220V i da je bez invertora.

tskarda 29.12.2002. 07:54

Citiraj:

Originally posted by z3D
tipke bi morao premazati s UV-reaktivnim lakon, naravno prozirnim, imas ga za kupiti u Likumu, mala bocica dodje oko 60 kn mislim
sorry ali di je likum ima web stranica?
nisam iz ikojeg veceg grada pa....

z3D 30.12.2002. 01:43

ma mislim da ti oni nemaju web stranicu, to ti je mali ducancic u zagrebu koji prodaje samo boje opremu za slikanje i takve stvari.

perich 31.12.2002. 01:43

u vezi lampi za case, kakve se inace stavljaju tranu? UV, ili halogenke ili obicne? recimo, u onom primjeru u BUG-u (kad je prvi put bila rijec o moddanju) kad su premazali rubove kartica sa fluorescentnom bojom, koja je bila vrsta lampe? isto tako, koja je ovo http://metku.net/modgallery/images/335_1.jpg vrsta lampe?

z3D 31.12.2002. 15:14

ono u bug-u ti je bila UV(Black Light) lampa, a kartice su premazali sa UV reaktivnom bojom.

a ovo na metku mods je plava neonka, not sure jel UV ili ne, brijem da je.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:18.