![]() |
(riješeno) Automatsko skrolanje
Ok, neznam kak je uspjela, al curi se na kompu pojavio bug di se automatski skrola bilo koja traka koja je aktivna (na kojoj je miš).
Isprobal drugi miš, ištekal tipkovnicu. Ništa. Skeniral sve s kasperskym, našao neki malware u Roaming folderu pod nazivom SoundMixer.exe i maknuo ga, al nije rješilo problem. Resetiral sam i windowse tak da je sve deinstalirao. Jedino još nisam napravio format i nanovo sve. Nedugo prije toga znali su joj se dok gleda yt windowsi ugasiti. Pojavi se onaj ekran odjave, komp i dalje radi al nema slike niti reagira. Neznam dal je povezano. Jel imao itko sličan problem? |
A jesi probao ištekati miš? :D
Da nije bug u njemu, da je srednji klik ostalo uglavljen? |
Jesam, i dalje skrola.
Al velim, isproban drugi miš, ista stvar. |
Probaj novog usera lokalno napraviti i vidjeti tamo.
Možda ta verzija windowsa ima taj problem. Pa se ponovono ulogiraj na njem account pa vidi kako se ponaša. Ili možda ovo: Citiraj:
|
Nemam.
Isprobal sam ove gore prijedloge. Nema efekta. Čak to radi i u safe modu. Probal budem još na bootable sustavu isprobati. Ak tam zeza, onda je vjerojatno hardverski? |
Da možeš probati live Linux pokrenuti, pa vidjeti jel i tamo zeza.
Probaj i ovdje da nemaš kakve "duhove" koji pritišću tipke na tipkovnici: https://www.keyboardtester.com/tester.html |
probal budem prvo s winsima pa onda s linuxom ak bude potrebno.
tipkovnica kaže nema pritiska, našao nešto slično za miš isto niš. da mi miš sam skrola, onda bi recimo cijelo vrijeme skrolalo u browseru. al ne radi to, nego to samo radi npr na volume barovima i selection boxevima. |
Daj snimi to da vidimo kako izgleda. Je li laptop ili desktop u pitanju?
|
Je, radi to i na bootabilnom usb-u.
I kaj sad? Jel ima smisla ištekavati priključke jedan po jedan? Edit: desktop je u pitanju. |
I kad ištekaš tipkovnicu i miš? Resetiraj BIOS vađenjem baterije, pusti ga bez struje par minuta.
|
Da. Stavil sam miš na box s dužom listom da odma ne odskrola do kraja. Kad sam ga ištekal i dalje je skrolalo.Veli frend da možda neki port šalje lažni signal. Probam sutra ovo sa strujom pa nakon toga vadim bateriju.
|
Pa ovo nije normalno. Da možda nemaš neki USB port koji je bio nagažen s nekim uređajem unutra pa stvara neki baš nevjerojatno prikladan kratki spoj? Samo pogledaj jesu li svi portovi prohodni.
|
Ok, rješeno.
Čim sam izvadio receiver od wireless miša s prednjeg usb utora prestalo je. Najbolja stvar od svega je da se taj miš uopće ne koristi, a receiver je bio u utoru čisto da ga ne izgubim. Btw. receiver je već duže vrijeme unutra, al tek se on nedavno počelo dešavati pa nisam odma na njega posumnjal. Pa ja ću se ubiti :))) Može lock. |
I to ti nije palo napamet napisati ili pogledati :nono:
:goood: |
Haha što si sve probao a cijelo vrijeme receiver od fantomskog miša unutra :D Ajd, glavno da si riješio:chears:
|
To je vjerojatno receiver hvatao miša od susjeda koji voli puno scollat :D
|
A pitali smo za nešto wireless :D
Ajde, bitno da si riješio. |
Screenshoted :D :D
|
Citiraj:
Dobra informacija, jer je i meni receiver od wireless miša non stop u usb portu laptopa :) U uredu u docku imam žičani miš kojeg koristim, a kad sam van ureda ukopčam bežični miš prekidačem na njemu. Ko bi stalno ukopčavao/iskopčavao receiver, toliko je mali da se lako izgubi :) |
Citiraj:
:D Pitanje je dal je stvarno nešto hvatal pa slao signale ili je jednostavno od dugog čamljenja u utoru nastao nekakav krivi spoj jer se bug događao neprekidno. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:44. |