PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Oko foruma zadnjih tjedan dana (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=30121)

horza 22.12.2005. 01:22

Oko foruma zadnjih tjedan dana

Daklen,

forum je u banani. spušili smo skoro cijeli PC Ekspert dio (sve osim novosti), admini obrisani, juzeri benani, template početne stranice foruma je do danas bio razvaljen i tako dalje i tako bliže. uglanom, ne valja.

a osobno bash i ne-vo-lem kad nekaj ne valja. ne baš toliko da određeni lik kojega smatramo odgovornim za to npr. izgubi posao, te eventualno u dosje dobije zapis o protuzakonitim aktivnostima protiv intelektualnog vlasništva jednog web portala. i da je to zakonom obvezan pokazati svojem novom poslodavcu koji bi ga trebao zaposliti na radno mjesto admina ili slično.

ali, na nivou teama je donesen zaključak da se nešto mora poduzeti. pa sorry, zgleda da ćemo morati. u protivnome ne bi samo pregrizli drek nego i pljuvali po korisnicima ovog foruma. a i bilo bi neozbiljno samo tako zanemarivati trud koji je uložen u cijeli PC Ekspert.

Stoga, kao odgovor na desetke mailova, sms-ova, poziva i inih načina postavljanja istog pitanja, odgovor svima : da, poduzeti ćemo odgovarajuće mjere.

Q: promjena/upgrade foruma, etc:

A: ne, to još nećemo raditi, ali ćemo se pripremiti. stvar nije jednostavna i treba joj pristupiti nešto ozbiljnije nego što je to praksa kod većine foruma. posvuda su primjeri loših i stihijski rađenih upgrade-ova koji su na kraju rezultirali padom kvalitete i raspadanjem community-a, pa ne bi baš bilo lijepo da se to i ovdje desi.

Q: promjena/upgrade site-a, etc:

A: niti to nećemo još raditi, ali pripremamo. datum je još nepoznat, ali neke zimske ptičice cvrkuću "svibanj-lipanj", pa eto... valjda znaju.

aj dajte neke sažete, artikulirane, argumentirane, konstruktivne prijedloge spremne za copy/paste u vezi toga kaj treba izbaciti, dodati, poštrikati na site-u i forumu...

LorD ClockaN 26.12.2005. 10:05

Sajt i forum su odličnog izgleda i po meni im ništa ne fali, osim što bi novija verzija foruma mogla donest toliko očekivano ubrzanje, a možda i veću sigurnost

Živjeli!

JC Denton 26.12.2005. 13:22

Slazem se sa ClockaNom, site i forum su super sto se izgleda tice, jedino je brzina ponekad ocajna, a ponekad cak ne mogu uopce postat... sve radi, ali novi post nece postat i gotovo.

Mozda jedino dodat ono da ispod nicka i avatara ima prostor gdje se mogu upisat osnovne komponente koje user ima, CPU, graficka itd. Ako nista drugo, to bi smanjilo problem prevelikih sig-ova :)

Bubba 26.12.2005. 13:33

Re: Oko foruma zadnjih tjedan dana

Citiraj:

Originally posted by horza
aj dajte neke sažete, artikulirane, argumentirane, konstruktivne prijedloge spremne za copy/paste u vezi toga kaj treba izbaciti, dodati, poštrikati na site-u i forumu...
Seeeaaaarchhh! Makar staviti da budu najmanje 3 slova relevantna za pretragu. O tome kako bi to bilo "prezahtijevno za pretragu i bazu" slobodno mozete preskociti i prodavati nekom drugom... :p ;)

Tooma 26.12.2005. 14:49

Citiraj:

a osobno bash i ne-vo-lem kad nekaj ne valja. ne baš toliko da određeni lik kojega smatramo odgovornim za to npr. izgubi posao, te eventualno u dosje dobije zapis o protuzakonitim aktivnostima protiv intelektualnog vlasništva jednog web portala. i da je to zakonom obvezan pokazati svojem novom poslodavcu koji bi ga trebao zaposliti na radno mjesto admina ili slično.
je li i taj potencijalni krivac clan foruma ili ...
stavite mu ime da i ostali znaju (ako nemate dokaz a sigurni ste da je on stavite upitnik pa vam ne moze nista)

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Seeeaaaarchhh! Makar staviti da budu najmanje 3 slova relevantna za pretragu. O tome kako bi to bilo "prezahtijevno za pretragu i bazu" slobodno mozete preskociti i prodavati nekom drugom... :p ;)
pa imas google
on ce uvik bolje obavit stvar nego bilo koja forumska trazilica a i vec je bilo spominjano da su 4 slova ugradjena u kod forumskog softwarea i da se to ne moze minjat

LAcy 26.12.2005. 18:40

Citiraj:

Daklen,

forum je u banani. spušili smo skoro cijeli PC Ekspert dio (sve osim novosti), admini obrisani, juzeri benani, template početne stranice foruma je do danas bio razvaljen i tako dalje i tako bliže. uglanom, ne valja.

Meni nije jasno kako se moglo dogoditi da sve izgubite?! Kao pc eksperti morali ste cuti za backup, backup je majka mudrosti cak i za kucne korisnike a kamoli firme.

Codiac 26.12.2005. 19:12

ja bi glasao za promjenu foruma .

da se naglasi da forum nece biti dostupan tri tjedna ili koliko vec a da se svi memberi samo importaju u novi forum ako moze a ako nemoze pa neka se onda regaju ponovo kao da je to problem.

A mislim da bi novi forum bio puno brzi i sigurniji pa eto ja sam za to .

atha 26.12.2005. 19:17

ili ovaj ili onaj forum nije bitno, samo da ne bude zastajkivanja.

JC Denton 26.12.2005. 20:04

Citiraj:

Originally posted by atha
ili ovaj ili onaj forum nije bitno, samo da ne bude zastajkivanja.
Slazem se. To mi je najbitnije. Ja i ovako i onako nemam apsolutno nikakvih zamjerki na izgled i funkcionalnost ovog layouta foruma.

Samo da ne steka, sve ostalo je i sada vise nego dovoljno dobro.

celduce 01.01.2006. 18:39

Po mome misljenju forum i stranica su super organizirani.Naslovnica je uredna i dobro rasporedjena.Nista ne smeta i svaki dio je iskoristen te i novi useri pohvataju nakon par minuta gdje se sto nalazi.
Izgled foruma mi je jedan od boljih.Mrzim forume sa blesavim bojama,ili kricavo-premracno,cool itd.Odlicna mi je ova kombinacija plave,sive i ostalih mirnih boja.

LAcy 03.01.2006. 22:58

Zanimljivo da nitko od relevantnih nije odgovorio na moj gornji post.

ćiber_manija 03.01.2006. 23:32

Izgled foruma je odličan!
Samo poboljšate search, pa makar i ukmponirali google na forum i naravno brzinu foruma!

Bubba 04.01.2006. 00:07

Citiraj:

Originally posted by LAcy
Zanimljivo da nitko od relevantnih nije odgovorio na moj gornji post.
Jebi ga, treba imat muda i reci: "Da, mi, samoprozvani PcEksperti, pola desetljeća naseg rada nismo radili backup." A to nije lako. I po tom pitanju im se uopce ne cudim... Padne thread u zaborav, pojeo vuk magare.

Crash009 04.01.2006. 00:12

žalosno ali izgleda da je tako...:(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:08.