PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Seagate kupuje Maxtor (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=30118)

Bubba 21.12.2005. 17:23

Dobro jutro tugo...

U izostanku odgovarajucih foruma "Novosti"...

Seagate je za kupovinu spreman izdvojiti 1.9 biliona USD i tako bi postao vlasnik 84% dionica tvrtke Maxtor.

Jamacno vam Seagate zahvaljuje na dobrim zeljama, ali...

Eh, taj nezgodni engleski... :p ;)

Vedran 21.12.2005. 19:05

nije ni prvi put...

http://img244.imageshack.us/img244/7199/untitled5xo.jpg

da, baš je nezgodan taj engleski. :p

:D

Nebelwerfer 21.12.2005. 20:52

a 'Največi postotak...'? :D

Vedran 21.12.2005. 20:58

dobro, ako ćemo već cjepidlačiti, onda ide tajvanski, a ne Tajvanski.

nekome očajno fali lektor. :)

MadBoY 21.12.2005. 21:25

Ma lako se zabunit kad se vide sve te silne milijarde... :D

fanATIk 21.12.2005. 23:13

Citiraj:

Originally posted by MadBoY
Ma lako se zabunit kad se vide sve te silne milijarde... :D
ma kakve milijarde čovječe, BILIJONI!!!:D :D :D

Elven 22.12.2005. 00:17

Seagate kupuje Maxtor

Seagate je za kupovinu spreman izdvojiti 1.9 biliona USD i tako bi postao vlasnik 84% dionica tvrtke Maxtora.

Hrvatski prijevodi engleskih tekstova stvarno nekad daju zanimljive rezultate. Npr u Večernjem smo prije par godina mogli pročitati da na Zemlji ima 6 biliona ljudi, ovdje vidimo da 84% Maxtora vrijedi 1.9 biliona američkih dolara...

Mene su učili da je Milion tisuću tisuća, milijarda tisuću miliona, a bilion tisuću milijardi (10 na šestu, devetu i dvanaestu).

Ako Microsoft vrijedi oko 500 milijardi ili koliko već, zanimljivo da 84% Seageta vrijedi 4 puta više...

rendula 22.12.2005. 00:27

Malo su krivo preveli billion koji je na engleskom milijarda:D
Inače Bubba je bio brži:) http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=30077

Beren 22.12.2005. 00:38

Citiraj:

Originally posted by rendula
Malo su krivo preveli billion koji je na engleskom milijarda:D
Inače Bubba je bio brži:) http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=30077

Bubba je uvijek najbrži kad treba nekaj popljuvat. Da mu barem tak idu i pohvale...

Isus 22.12.2005. 00:57

Popljuvao je s potpunim pravom!
naš bilijun je trilijun US$.
Pripazit na to!

MadBoY 22.12.2005. 01:13

Citiraj:

Originally posted by fanATIk
ma kakve milijarde čovječe, BILIJONI!!!:D :D :D
Pa tisucu milijardi (il koliko vec) :D

Beren 22.12.2005. 01:34

Citiraj:

Originally posted by Isus
Popljuvao je s potpunim pravom!
naš bilijun je trilijun US$.
Pripazit na to!

Ma ne, ok je kaj je popljuvao ovo. Samo kažem da zna samo pljuvat. :smoke:

McG 22.12.2005. 02:35

Nego, kaj bu sad s Maxtorom, prestaje postojat ili bude ga Seagate zadržal kao neku tvrtku kćer?

Beren 22.12.2005. 02:41

Citiraj:

Originally posted by McG
Nego, kaj bu sad s Maxtorom, prestaje postojat ili bude ga Seagate zadržal kao neku tvrtku kćer?

Ako je suditi prema Seagateovoj akviziciji Quantuma, biti će zadržane neke serije, no ime samih hardova će se promijeniti u Seagate.

McG 22.12.2005. 02:47

Zahvaljujem na odgovoru.
Uh, sad kad krenu rasprave na temu koji Seagateov disk je bolji....

Bubba 22.12.2005. 08:02

Citiraj:

Originally posted by Beren
Ako je suditi prema Seagateovoj akviziciji Quantuma
A sto da radim, dragi Berenko, kad samo pizdarije pisete. Eto, Maxtor je kupio Quantum, no dobro...

tor 22.12.2005. 09:15

Fantastično. Razmišljam napraviti novu razonodu na PCE, samo za tebe Bubba. Mi budale i neuki se budemo mučili za tebe, kopali po netu, pa čak nešto napisali tu i tamo, a ti možeš po nama pljuvati do mile volje. Ali, ni to nije sve. Kako nas ti plaćaš da budemo to što jesmo i daješ nam priliku da se probijemo u ovom okrutnom svijetu imaš potpuno pravo sjesti nam na naša ogromna primanja za svaku grešku, recimo 100kn po pogrešnom slovu pa udri. Ali, ako prihvatiš ulogu svevišnjeg danas do 10:00h u komplet dodajem i set noževa da nam možeš piliti po jajima. Ponuda koju ne možeš odbiti, zar ne?
Ali stvarno, ok pogriješio sam i nije prvi ni zadnji put. Ok, treba to ispraviti.
Čitanje vijesti na PCE je postao olimpijski sport-ajmo tražit greške da možemo pljuvat na budale u bijegu. Pa ko pogodi, dobije kavu i sok. Bubba plača.

atha 22.12.2005. 09:27

:D :D nemam rijeci tor.

vezano uz temu. inace, mislim da je trazenje pogreshaka sasvim nepotrebno jer nitko ovdje nije budala (jel tako da nije? ili?) i zna iz teksta procitati ono sto se je u njemu i zeljelo reci. ne znam, barem ja nisam ostao zbunjen nakon ijedne pogreshke u clancima, jer znam na sto se ciljalo. trazenje tih sitnih greshkica, koje i sami znamo prevesti, mislim da je nepotrebno.

hell yeah!

i sto se tice maxtor-seagate. napokon cu mozda i razmisliti da kupim maxtora. ex maxtora, dakle seagate. da me netko ne bi lovio za rijec. :p
;)

Beren 22.12.2005. 09:34

Citiraj:

Originally posted by Bubba
A sto da radim, dragi Berenko, kad samo pizdarije pisete. Eto, Maxtor je kupio Quantum, no dobro...

Da, Maxtor je kupio Quantum. Mislio sam da sam to i napisao, ali sam se zahebo. Ajd...barem ti nije dosadno.

Vedran 22.12.2005. 09:39

Citiraj:

Originally posted by atha
vezano uz temu. inace, mislim da je trazenje pogreshaka sasvim nepotrebno jer nitko ovdje nije budala (jel tako da nije? ili?) i zna iz teksta procitati ono sto se je u njemu i zeljelo reci. ne znam, barem ja nisam ostao zbunjen nakon ijedne pogreshke u clancima, jer znam na sto se ciljalo. trazenje tih sitnih greshkica, koje i sami znamo prevesti, mislim da je nepotrebno.
e, kad moram reći, jebi ga onda.

pravopis tu nije bez razloga. PCE kao neka vrsta publikacije, dakle site koji je tu da ga drugi ljudi čitaju, dužan je paziti na pravopis i slične 'sitnice'. takve stvari su ogledalo sitea.

da takve stvari čujem od nekoga sa <=8 godina školovanja, ajde okay, ali ovako... zbilja smiješno.

rendula 22.12.2005. 09:42

Citiraj:

Originally posted by tor
Pa ko pogodi, dobije kavu i sok. Bubba plača.
Plaća :D

Bubba 22.12.2005. 09:45

Citiraj:

Originally posted by tor
/...
Ali stvarno, ok pogriješio sam i nije prvi ni zadnji put. Ok, treba to ispraviti.

Napad je najbolja obrana, jelda? Umjesto da sutis, posipas se pepelom i zavrsimo ovaj thread (buduci da je greska ispravljena), pokusavas biti dovitljiv i saljiv, a nije potreban prijeki sud da se dokaze kako si kriv.

Na gramaticke i ine pogreske uopce ne obracam paznju, niti me interesiraju, niti imam vremena za njihovu detaljnu analizu. Izmedju ostalog, ako ih ima, govore dovoljno o samom autoru. S druge pak strane, greske ala "silikon" i "bilijon" su preruzne i preocite bez citanja originalnih clanka. To si vjerojatno nekakvo osnovnoskolsko dijete na blogu moze dozvoliti. Ako vi smatrate da imate isti luksuz, fine by me, samo se tako izjasnite.

Gigi1 22.12.2005. 10:57

Dajte ajde koji vam je k...., čovjek je napravil grešku i kaj sad-svakom se dogodi. Ove šeme sa osnovnoškolcima su fakat niske i totalno nepotrebne. Zanimljivo je kak većina ljudi ovdje iz malih stvari radi cijeli roman.

Brain32 22.12.2005. 12:52

Decki, a da zamolite Admina da vam otvori podforum: "Gramatika i kako ju koristiti".

horza 22.12.2005. 17:12

Citiraj:

Originally posted by Brain32
Decki, a da zamolite Admina da vam otvori podforum: "Gramatika i kako ju koristiti".
... ili da im nađe život :p

ZED 22.12.2005. 17:24

Citiraj:

Originally posted by horza
... ili da im nađe život :p
Ili podforum s imenom bubba gdje ce on moc nama svima solit pamet

Bubba 22.12.2005. 17:32

Citiraj:

Jurizdikcija suda za sporove oko PC Eksperta je u Zagrebu a ne u Gospicu, tako da ce se tvoje uvlacenje u anus ipak smatrati seksualnim zlostavljanjem.

EOD, sto se mene tice.

Brain32 22.12.2005. 22:00

Citiraj:

Jurizdikcija suda za sporove...
Jurisdikcija :D

Bubba 22.12.2005. 22:16

Citiraj:

Jurisdikcija :D
Posipam se sakupljacima vlage iz kutija s hardverom. ;)

Codiac 22.12.2005. 23:08

OMG Bubba je pogresio omg idem sc uzeti :P

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:49.