PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Partition magic (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3010)

Rivi 29.11.2002. 07:16

Partition magic

Dakle, tijekom merge-anja triju particija u jednu, program javi grešku. Nakon toga ni jednog jedinog podatka na navedenim particijama. Postoji li koji program da mi pročita particiju i "povuče" podatke s nje?

igsablja 29.11.2002. 07:34

Re: Partition magic

Citiraj:

Originally posted by Rivi-[Seti.hr]
Dakle, tijekom merge-anja triju particija u jednu, program javi grešku. Nakon toga ni jednog jedinog podatka na navedenim particijama. Postoji li koji program da mi pročita particiju i "povuče" podatke s nje?
Nisi napisao koji program, a ni koji OS, što više detalja bolje rješi problem prije :)
Partition Magic? Probaj.
Al ako je program, nepoznati zabrljao, neznam baš oš moć nešto sredit.

Rivi 29.11.2002. 07:42

OS je XP, spajao sam PM-om (piše u naslovu), međutim sadašnja situacija je da podataka nema. Mislim da je PM samo pobrisao root, particija, a podaci su netaknuti. Taj isti PM više pri browse-anju ne vidi podatke. Može li se disk kako pročitat da mi "digne" podatke?

igsablja 29.11.2002. 07:51

Citiraj:

OS je XP, spajao sam PM-om (piše u naslovu), međutim sadašnja situacija je da podataka nema. Mislim da je PM samo pobrisao root, particija, a podaci su netaknuti. Taj isti PM više pri browse-anju ne vidi podatke. Može li se disk kako pročitat da mi "digne" podatke?
A jesi probao sa boot disketom, pa u dos-u pogledat stanje, jel uopće ima particija, il je ovaj totalka zajebao!
Ak ima podataka, kod frenda sa diskom, pa čupaj van!
A ako ima samo jedna particija, znači nešto je napravio, probaš ponovo pokrenuti instalaciju xp-a sa R il ti možda uspije čak i sa vrati prijašnje dobro stanje.
Probaj pa javi

sbp 29.11.2002. 10:47

Probaj sa:

Easy Recovery -jem...Meni je PM sjebo cijeli disk (cca 4 particije), imo sam NT i 2000, i sjebo sam cijeli NT, no digo sam ga u 2000-rki i sfixo sve... (Povratio sve fajlove)

Easy Recovry ima opciju i za kreiranje boot disketa, odnosno da ga se moze dignut u DOS-u ak je bas cijeli disk sjeban...

Eto probaj to...

Rivi 29.11.2002. 21:56

Puno hvala, međutim, upravo sam razočarano ustanovio da Easy rec. ne može ništa. To je obično tako kad ja nešto sredim. Nema spasa. A ništa, ipak je to samo 20GB svega i svačega.

schofter 29.11.2002. 22:24

Probaj na drugom disku podignuti PM i u njemu procitati particiju. Obicno je sakrije ili tako nesto napravi.

miato 30.11.2002. 08:44

Imo sam slican problem sa partition magic shitom.
Htio sam sa jedne particije uzet 2GB praznog i stavit na C.
Radi on sat i pol, i jos uvijek na 10%, pa sam zakljucio da se zbrejko.
Nakon toga udjem u windowse i imam sto vidjet. Nema cijele d particije od 40GB.
Udjem u PM i tu particiju detektira kao neku svoju PMFS, tako nesto.
Pogledam na net ima li spasa, i pise da je MOGUCE da se podatci vrate.
Na kraju sam nesto ceprkao s nekim programima koje sam nasao na njihovoj stranici, i uspio sam spasit sve osim 6GB mp3ca, filmova, i instalacija programa.
zanimljivo je bilo da to sto je izbrisao je bilo bas ono sto sam stavljo na disk u zadnjih mjesec dana :)))

soda 30.11.2002. 10:19

Joj, partition....

Koliko problema s njim sam imao. Obrisao mi je 5Gb dokumenata (word, excel, wma, jpg...) a htio sam isto spojiti dvije particije. Nakon toga prikazao mi je da jedne particije koje sam spajao uopće nema... Nakon par sati i jebavanja sa svim i svačim ostao sam sa 3 wordova dokumenta, oko 50 wma, 100 jpg-a.

Partition Magic NIKAD VISE!!

greg SE 30.11.2002. 12:32

Citiraj:

Puno hvala, međutim, upravo sam razočarano ustanovio da Easy rec. ne može ništa. To je obično tako kad ja nešto sredim. Nema spasa. A ništa, ipak je to samo 20GB svega i svačega.
probaj s programom, mislim da se zove R-studio FAT
meni je rijesio stvar i kad ER nije mogao..........

Raven_1 30.11.2002. 18:26

Citiraj:

Originally posted by greg SE
probaj s programom, mislim da se zove R-studio FAT
meni je rijesio stvar i kad ER nije mogao..........

Možeš probat i Revival.Ako ga ne nađeš na net-u poslat ću
ti na mail(manje od 1Mb).

gpremec 30.11.2002. 23:34

Ako se dobro sijecam, DOS verzija PM7 Pro ima nesto sto se zove "Recover Partition" (ili tako nekako) i radi. Da ne povjerujete. Jednostavno vrati zadnju particiju. Frendu je to spasilo puuuuuuuuuuuuuuuuuuuno vremena, a i meni nekoliko puta.

Jednostavno i pred nosom.:gringo:

Rivi 01.12.2002. 00:01

A, odavno je već format uzeo svog maha. Više ni Bog ne bi vratio podatke.

gpremec 01.12.2002. 00:14

Citiraj:

A, odavno je već format uzeo svog maha. Više ni Bog ne bi vratio podatke.
Zacudio bi se.
Citiraj:

...R-studio FAT...
...ili s R-studio NTFS, ovisno kakva je bila particija. Opasno dobra stvar, vratio sam jedan .doc dokument s particije preformatirane dvadesetak puta.

greg SE 01.12.2002. 16:35

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Zacudio bi se.
...ili s R-studio NTFS, ovisno kakva je bila particija. Opasno dobra stvar, vratio sam jedan .doc dokument s particije preformatirane dvadesetak puta.

ma znam da ima i NTFS verzija ali koliko sam skapirao on je na FATu........
vraca sve i kad je 100 puta formatirano samo ga je ultra tesko naci na netu crackanog..... :)

Elven 03.12.2002. 11:52

Citiraj:

samo ga je ultra tesko naci na netu crackanog..... :)
Jel ovo neko crackove spominje na forumu...? :D

igsablja 03.12.2002. 12:25

Citiraj:

Originally posted by elven
Jel ovo neko crackove spominje na forumu...? :D
Ček malo, pa nije rekao da si ovaj skine CRACK, niti je rekao da su CRACovi legalni, nije čak ni dao link za CRACK, a nedo bog, pa nije mu ni poslao CRACK, (bar ne javno ;) )Daklem nevidim razloga da ozren intervenira, osim možda komentara da CRACkovi nisu legalni, i da i ti autori moraju dobit neke novce za svoj trud i uloženo znanje.
Mada po meni, i oni ljudi koji su CRACKali program, moraju isto imati više nego solidno znanje i iskustvo, pa su i oni zaslužili da ih se sjetimo po koji put!(makar preko astalaviste ;))

Elven 03.12.2002. 15:54

Citiraj:

Originally posted by igsablja
Ček malo, pa nije rekao da si ovaj skine CRACK, niti je rekao da su CRACovi legalni, nije čak ni dao link za CRACK, a nedo bog, pa nije mu ni poslao CRACK, (bar ne javno ;) )Daklem nevidim razloga da ozren intervenira, osim možda komentara da CRACkovi nisu legalni, i da i ti autori moraju dobit neke novce za svoj trud i uloženo znanje.
Mada po meni, i oni ljudi koji su CRACKali program, moraju isto imati više nego solidno znanje i iskustvo, pa su i oni zaslužili da ih se sjetimo po koji put!(makar preko astalaviste ;))

ma nisam mislio da mu napravi ban na forum, ali ako se ne varam, rijec "crack" nije dozvoljena na forumu, ili sam ja samo prerigorozno shvatio pravila. Mislim nije ni bitno, samo malo cjepidlacim Gregu. Nista osobno. A sto se tice (VIC) crackera mislim da je lijepo od njih sto nam omogucavaju da koristimo (skupe) programe iako nemamo love za njih, ali mislim da bi bilo bolje za njih da to znanje iskoriste konstruktivnije.

greg SE 03.12.2002. 20:06

Citiraj:

Originally posted by elven
ma nisam mislio da mu napravi ban na forum, ali ako se ne varam, rijec "crack" nije dozvoljena na forumu, ili sam ja samo prerigorozno shvatio pravila. Mislim nije ni bitno, samo malo cjepidlacim Gregu. Nista osobno. A sto se tice (VIC) crackera mislim da je lijepo od njih sto nam omogucavaju da koristimo (skupe) programe iako nemamo love za njih, ali mislim da bi bilo bolje za njih da to znanje iskoriste konstruktivnije.
ma nisu me banali ni kad sam se trudio da to naprave :)
inace kako bi mogli zabraniti rijec crack....tko zna, mozda netko tako zove tastaturu i punicu recimo.........

Rivi 04.12.2002. 07:05

Punica bi više bila kao bug u programu žena (sve verzije), a patch još nije izdan.

RAK 04.12.2002. 09:42

Citiraj:

Punica bi više bila kao bug u programu žena (sve verzije), a patch još nije izdan.
Je, izdan je. Zove se toljaga.

igsablja 04.12.2002. 10:01

Citiraj:

Ma ja protiv svoje punice nemam ništa
konkretno! :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:29.