PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Memorije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=60)
-   -   DDR4 slotovi na MBO - WTF nema druge polugice? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=300937)

pogi 14.11.2019. 09:00

DDR4 slotovi na MBO - WTF nema druge polugice?

Jučer mi je stigla matična i na stolu stavljam procesor, hladnjak i RAM.

Ubacim RAM i vidim da na slotovima na Asrock B450M Pro4 postoji samo jedna polugica za vađenje RAM-a (na gornjoj strani gledano kad se matična postavi u kučište). Na donjoj nema ništa, samo vodilica. Na sva četiri slota isto.

Gledam kako ću danas-sutra izvaditi memoriju i naravno stiskanjem gornje polugice memorija izlazi samo na toj strani i ostane praktično blokirana u slotu.

Ploča mi je sad kod kuće a nisam slikao, sa slika na internetu sad više nisam siguran. Moram sve provjeriti kad stignem doma.

Ovo mi je prvi puta da imam mbo sa DDR4 pa pitam je li to normalno ili idem reklamirati ploču.

Još jedna stvar, jučer kad sam preuzeo MBO u trgovini vidim da je kutija otvorena i pitam zašto je tako? kaže prodavač da im sve mbo dolaze otvorene kutije. ?

iggi 14.11.2019. 09:06

To ti je danas standard. Izbaciš pločicu s jedne strane i ravnomjerno vadiš.
Nježno i s ljubavlju :D

pogi 14.11.2019. 09:10

zahebavaš se ili je to stvarno tako? Već sam zvao sina da slika i da reklamiram.

Nemogu vjerovat! Jesam malo stariji, ali onda je to tipičan primjer popravljanja nečeg što je dobro radilo. PA kolko su mogli uštedjeti na tome, na ta 4 bijedna komadića plastike?

buljo 14.11.2019. 09:18

Puta par milja ploča :D

The Exiled 14.11.2019. 09:24

Citiraj:

Autor pogi (Post 3354074)
zahebavaš se ili je to stvarno tako?

ASUS to već skoro deset godina fura na svojim pločama, dok su ostali kak to obično ide - pokrali, tak da je svakak postal standard. Kaj se otvorene kutije tiče, e to je već malo sumnjiva situacija ili oni u dućanu otvaraju sve kutije.

Pupo 14.11.2019. 09:27

Ček ček, ti nisi vidio specifikaciju ploče prije kupnje? Bio na službenim stranicama?

pogi 14.11.2019. 09:34

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3354079)
Ček ček, ti nisi vidio specifikaciju ploče prije kupnje? Bio na službenim stranicama?

Pa jesam naravno, ali da sam baš gledao polugice na RAM slotovima ... mislim o čemu pričamo.

A baš da se to spominje u specifikacijama.... i ne baš.

Zapravo ne kužim pitanje.

Chuxonja 14.11.2019. 10:13

To je već dugo tak, niš novo. Nisam nikad vidio neki problem u tome osobno niti imo poteškoća sa tom pojavom :)

pogi 14.11.2019. 10:17

OK. Sad znam da je to fićur. Prilagoditi ću se, što drugo :) Glavno da ploča može u kučište.

maXonja 15.11.2019. 21:44

Sa te strane gdje nema plastične kopče je unutra plehić koji drži ram

Lewis 15.11.2019. 22:32

Citiraj:

Autor pogi (Post 3354074)
zahebavaš se ili je to stvarno tako? Već sam zvao sina da slika i da reklamiram.

Nemogu vjerovat! Jesam malo stariji, ali onda je to tipičan primjer popravljanja nečeg što je dobro radilo. PA kolko su mogli uštedjeti na tome, na ta 4 bijedna komadića plastike?

Nije to do ustede nego kako RAM slotovi sad stoje okomito na PCI-E slotove kad ustekas graficku sa backplateom u prvi PCI-E sloto onda nebi mogo izvadit RAMove bez da vadis grafu jer bi ta druga kvacica udarala u backplate od graficke i nemozes je stisnuti do kraja.

Zato je ta strana sad (vec neko vrijeme) samo slide in bez kvacice.

P.S. u slucaju tvoje ploce nebi smetalo jer prvi PCI-E slot nije 16x size pa nemozes ustekati grafu u njega ali nece oni pravit sad posebno dvije vrste slotova kad mogu jednu koja onda ide na sve modele :).

Inovator 16.11.2019. 22:09

Takvu foru s DIMM utorima vidjam godinama. Nekako se covjek oskeca sigurnije s dvije kopce, ali ovo je tako napravljeno da ne mozes pogrijesiti.

Gašpar 16.11.2019. 23:21

problemcic moze nastati jer ta druga strana bez polugice nema jasan "klik", jedno vrijeme sam komp vozio bez aktivnog drugog ram modula jer nije do kraja sjeo na toj strani, za par dana vidim u task manageru fali pola ram kapaciteta whaaat

Inovator 16.11.2019. 23:46

Imao si sreće da nije izgorio.

Garro 17.11.2019. 12:15

Citiraj:

Autor Gašpar (Post 3354846)
problemcic moze nastati jer ta druga strana bez polugice nema jasan "klik", jedno vrijeme sam komp vozio bez aktivnog drugog ram modula jer nije do kraja sjeo na toj strani, za par dana vidim u task manageru fali pola ram kapaciteta whaaat

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3354852)
Imao si sreće da nije izgorio.

To se meni dogodilo na s.754, potpuno nova LanParty-ica otišla na vječna lovišta zbog DDRa koji nije dobro sjeo.

Wiz3m4n 14.01.2020. 11:22

Masa micro atx ploča sa svim kvačicama zadaju glavobolju pri mjenjanju rama jer prvo vadi grafičku pa onda rame pa vračaj nazad, doduše ni taj fiksni dio nekad ne pomaže, kada se sjetim dfi mikro z97 ploče kojoj je pcie slot tako blizu rama da kartica sa backplate nije mogla ni sjesti, popi**** sam... sve u svemu neka su to izbacili.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:56.