PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   USB BT audio receiver transmitter (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=300385)

telefunken 01.10.2019. 11:25

USB BT audio receiver transmitter

Tremab BT audio receiver za spojiti na pojačalo pa onda da s moba puštam mjuzu na pojačalu (da glumi kućni BT zvučnik)
Gledao sam po ebay-u i ima BT 5.0 takav receiver:
https://www.ebay.com/itm/3-in-1-Blue....c100005.m1851

ono čega se plašim je kvaliteta zvuka: da li prijenos BT-om može uništiti dobar zvuk?
Ima li tko takav BT receiver i kakvi su dojmovi?
Ima li tko preporuku za bolje rješenje?

donkimizer 01.10.2019. 13:25

Za par dolara ti vrijedi probati, usporedi sa žičanom vezom i ak je ok ostavi. Ak oćeš 100% sigurno kvalitetan streaming onda ćeš trebati pljunuti malo više novaca.

xlr 01.10.2019. 17:12

Ako ti audiosustav ista vrijedi i planiras koristiti aplikacije koje dobro podrzavaju casting, Chromecast audio ti mogu toplo preporuciti. Duuugo vremena sam imao obicni Chromecast 2 i hendlao glazbu preko tva spojenog na zvucnike. Prije koji mjesec se pocastio CCAudiom. Nema opterecenja moba, nema blututa, samo wifi.

mcpala 01.10.2019. 18:48

Potpisujem ovo gore što je napisao kolega xlr. Imam Denonovu mini liniju M41 koja ima ugrađen bluetooth i stalno su bili neki prekidi u signalu, mob je munjevito trošio bateriju, kada bih primao poruke čulo bi se na zvučnicima, prekidi kad te netko nazove na mob... Po mom iskustvu, totalno nepraktično i prilično živcirajuće. Nabavio sam Chromecast audio, spojio ga preko optičkog izlaza, instalirao na mob Hi-fi cast i sad to sve funkcionira besprijekorno. Može se spajati i na lokalnu mrežu, pa slušam i glazbu s PC-ja a ne samo s moba. Mob tu služi samo daljinski upravljač, a sve ostalo radi Chromecast.

telefunken 02.10.2019. 08:22

Di ima najjeftinije CCAudio?

Citiraj:

Autor mcpala (Post 3342333)
Može se spajati i na lokalnu mrežu, pa slušam i glazbu s PC-ja a ne samo s moba. Mob tu služi samo daljinski upravljač, a sve ostalo radi Chromecast.

Na koji način se spajaš s PCjem? Imam NAS i užasno me nervira DLNA i to blesavo indeksiranje sadržaja i stvaranje nekakvog prikaza po nazivu benda i sl. jer nemam urednu bazu .mp3-ca već sam naučio pristupiti zdravoseljački preko SMB-a, da vidim normalno foldere i onda biram sadržaj - da li se to može podesiti u CCAudio da tako pristupam fajlovima?

xlr 02.10.2019. 08:43

Nakon pola godine do godinu kako sam pratio cijene tog nesretnog CCAudia, uzeo sam ga u neutrinu i bok. Nikad nije na nekoj akciji, a gledao sam vani, kod nas... sve ispod 300kn je ok cijena. Ako naletis na polovnjaka tim bolje al ni njih bas nema.

Edit:
Sad gledam, ni mall ni neutrino ga vise nemaju (imali do prije par mj). Bome slaba ponuda, valjda je to to sto se tice njegovog zivotnog ciklusa

mcpala 02.10.2019. 12:40

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3342463)
Di ima najjeftinije CCAudio?

Ja sam ga kupio preko mymemory . Vidim da su sada na akciji 2 za 42 funte i mislim da je to prava prilika za one koji misle kupit ovu sjajnu malu spravicu. Dostava s mymemory je 3 funte.

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3342463)
Na koji način se spajaš s PCjem? Imam NAS i užasno me nervira DLNA i to blesavo indeksiranje sadržaja i stvaranje nekakvog prikaza po nazivu benda i sl. jer nemam urednu bazu .mp3-ca već sam naučio pristupiti zdravoseljački preko SMB-a, da vidim normalno foldere i onda biram sadržaj - da li se to može podesiti u CCAudio da tako pristupam fajlovima?

Spajam se preko Hi-fi casta. Ne razumjem se previše, ali mislim da je to isto upnp/dlna jer tako u Hi-fi castu piše ;-). Mogu birati i po izvođačima, albumima, vrsti, a ja preferiram isto zdravoseljački s folderima koji se također vide. Mene osobno živcira što svi folderi moraju biti u Users/Music mapi na C disku i to ne uspjevam promjeniti, jer kada, recimo, preselim svu muziku na D disk, to više ne mogu pronaći preko Hi-fi casta. Vjerojatno negdje griješim, ali mi se ne da previše zamarati oko toga. C disk mi je SSD, pa bih volio da ga ipak manje trošim ;-) Ipak živim s tim i gledam kupiti neki jednostavni NAS da tamo preselim glazbu.

donkimizer 02.10.2019. 14:12

Ja kontroliram Kodi prek aplikacije za mob. Mogu i komp upalit tako ak je zgašen.

telefunken 03.10.2019. 09:21

Citiraj:

Autor donkimizer (Post 3342575)
Ja kontroliram Kodi prek aplikacije za mob. Mogu i komp upalit tako ak je zgašen.

zanima me kako si podesio to jer imam andoridbox koji sam htio da mi služi upravo i za takav setup, da se boota direktno u kodi i da onda biram muziku preko moba ili castam s moba no nisam uspio. Probleme koje nisam riješio su:
- ne znam kako podesiti da u Kodi-ju vidim foldere a ne onu preglupu bazu muzike koja se slaže po ne znam kojoj logici gdje mi se čini da on prikazuje uvijek skupa svu muziku bez obzira na foldere
- ne znam kako castati muziku sa samog moba ili s YT-a s moba kad sam već u Kodiju, odnosno kako pozvati YT na Kodiju i puštati s njega mjuzu

U globalu želio bih all-in-one rješenje da napravim slijedeće:
- upalim pojačalo
- po mogućnosti da ne moram posebno paliti uređaj za prijenos muzike (CCAudio kolik ovidim je automatski uključen, s druge strane A.Box moram posebno paliti)
- da s mobom mogu pristupiti NAS-u u kućnoj mreži i s njega mogu odabrati folder s muzikom
- bez puno muke (prebacim sam na drugu aplikaciju na mobu) pristupam i puštam mjuzu s YT-a (svejedno mi je da li je preko cast-a, BT veze ili nekog "13. protokola"..., bitno mi je samo da ne moram to raditi 15 minuta i ne moram moram imati ekran na uređaju s kojeg
Citiraj:

Autor mcpala (Post 3342544)
Spajam se preko Hi-fi casta. Ne razumjem se previše, ali mislim da je to isto upnp/dlna jer tako u Hi-fi castu piše ;-). Mogu birati i po izvođačima, albumima, vrsti, a ja preferiram isto zdravoseljački s folderima koji se također vide. Mene osobno živcira što svi folderi moraju biti u Users/Music mapi na C disku i to ne uspjevam promjeniti, jer kada, recimo, preselim svu muziku na D disk, to više ne mogu pronaći preko Hi-fi casta. Vjerojatno negdje griješim, ali mi se ne da previše zamarati oko toga. C disk mi je SSD, pa bih volio da ga ipak manje trošim ;-) Ipak živim s tim i gledam kupiti neki jednostavni NAS da tamo preselim glazbu.

ja imam nas i nemoj se nadat da je to jednostavnije rješenje. Problem pristupa podatcima je u aplikaciji kojom se pristupa a ne u sustavu gdje je glazba. NA sustavu (PC/NAS) odabereš koje sve protokole pristupa će sustav podržavati (npr SMB ili DLNA) a aplikacija na mobu je ta koja može ili ne može koristiti te protokole. Recimo mene DLNA ubija na NAS-u jer mora indeksirati glazbu a to ne radi baš super (QNAP NAS, inače odličan) pa hoće usporiti sam rad NAS-a. S druge strane, to indeksiranje uzrokuje kretensko miješanje svih pjesama i nisma skužio kako se pristupa pjesmama po logici foldera u koje su smještene. S druge strane SMB daje "klasičan" pristup folderima no s druge strane mnoge aplikacije za puštajne mjuze ne podržavaju, npr. Pi player ne podržava SMB...
Citiraj:

Autor mcpala (Post 3342544)
Ja sam ga kupio preko mymemory . Vidim da su sada na akciji 2 za 42 funte i mislim da je to prava prilika za one koji misle kupit ovu sjajnu malu spravicu. Dostava s mymemory je 3 funte.

za jedan komad s poštarinom bi to izašli 227kn. Jeftinije je za 40ak kn neg u Hrv... ima li tko zainteresiran da ubodemo dva pa da iskoristimo akciju?

xlr 03.10.2019. 10:21

E da si se javio jucer, mi uboli u uredu grupnu narudzbu. Hvala kolegi na linku!

Ne znam gdje ga gledas u hr, a da je dostupan, na nabavi je prvi dostupan 290kn + dostava na abrakadabri.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:07.