![]() |
Kloniranje MacOS-a (Riješeno)
Pozdrav, zanima me da li se može kako putem windows-a ili boot cd/dvd-a klonirat ssd/hdd na drugi hdd/ssd na kojem je MacOS i da naravno je bootabilan kasnije. Probao sam sa paragonom prva opcija mi kaže kao da nije prepoznao OS, drugu uspješno klonira, ali macbook neće prepoznat SSD. Acronis isto nešto prigovara. Pa me zanima s kojim programom odrađujete takva kloniranja.
Riješeno Formatirao ssd na mac-u i sa Carbon copy cloner-om klonirao 100Gb nekih sat vremena i sve uredno radi. |
|
Zašto ne odradiš kloniranje onako kako je zamišljeno, preko Disk Utilitya na OSX, ako već imaš macbook kao što piše?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Carbon copy cloner ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Macrium bi to trebao odraditi ali sporo Svakako je onda bolja opcija kako je već sugerirano, na Meku. |
Odradio je to meni paragon, ali nije bootabilan ssd bio. Probam za vikend na macu pa javim povratno jel sve ok.
|
Jedino Mac može to odraditi kak spada. Možeš raditi direktno iz OSX-a, ali preporučam da digneš Disk Utility odmah na bootu.
|
Ak bootaš acronis i s njim iskopiraš, to ti neradi isto?
|
Koliko znam, diskovi s APFS se mogu klonirati samo na Macu.
|
Meni je radilo preko Acronis True Imagea 2019, ali sam odabrao RAW copy pa probaj tako.
|
dd? Sljaka sa svim ostalim, nisam nikad Mac disk probao klonirat...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:45. |