![]() |
laptop zna kad sjedim ispred njega...
zvuči glupo , al evo... Gledam film online, ide bez greške , nema prekidanja... maknem se od njega, ( wc, pivica iz frižidera ...) vratim se nazad, a on u stendby. lupim enter, nastavi sa filmom gdje je stao. probao više puta. dok sam pred lapom ide bez greške, čim se maknem ( minutu , dvije ) ode u stendby.
nisam pametan.. da probam sa izolirkom na kameru ili štogod drugo... Filmovi su normalni SF, akcija, avantura... na više stranica i samo na filmovima. |
win 10 ?
desni klik na start ušteda energije i ubij ga :) |
Citiraj:
|
Provjeri da možda nema onaj famozni proximity senzor (bilo u Windows OS-u, bilo BIOS/UEFI-u), pa te na taj način zajebava.:) Skuži kad nikoga nema ispred i ode on na spavanac.
|
Jel stavis pauzu na film dok odeš do frizidera?
|
Da nisi mob spojio sa njim i namistio da se zakljuca kad se mob udalji
|
Citiraj:
|
Provjeri opciju unattended sleep timeout u power options. Inače je skriveno ali može se dodati preko registrija:
https://www.tenforums.com/tutorials/...s-windows.html |
Ima li ti laptop dual kameru ili proximity senzor? Ako nema provjeri power saving opcije.
|
Citiraj:
Stavi pauzu i sjedi par minuta pa vidi što će se dogoditi. Ali ovo je svakako zanimljivo :D nisam znao da su i laptopi počeli pratiti gdje si. https://www.irishtimes.com/polopoly_..._330/image.jpg ILI, još bolje, nabavi kartonskog Sanadera pa ga stavi ispred laptopa kad odeš AFK https://youtu.be/yvWZccB5gpo?t=115 |
Mozda laptop ima Motion Sensor, imam ga ja na monitoru i ako je ukljucen cim se mrdnem nekud ili zaspim pred njim, ode monitor u standby bez pardona....
|
Ma nema :D
Pauzu stisne i ode negdje :D |
Citiraj:
Nije baš tako, al nema veze. Kaže AIDA da nema ništa od motion senzora ili proximity senzora. Međutim, ponaša se kao da ima. laptop je : Procesor QuadCore Intel Celeron N4100, 2300 MHz (23 x 100) Naziv matične ploče Medion E3222 MD62450 Chipset na matičnoj ploči Intel Gemini Lake Sistemska memorija 3920 MB Tip BIOS-a AMI (06/27/2019) Konvertible. Ekran na dodir. Ima senzore položaja itd...možda ima i taj neki, a ja jednostavno ne znam za njega. U svakom slučaju, hvala na odgovorima. |
I dalje nisi napisao koji je model laptopa. Hardveraj nas ne zanima.
Moguće da ima nešto. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ok.
Znači, ti gledaš film na laptopu. Ne stisneš pauzu ili nešto treće, makneš se od laptopa (film i dalje radi) i on ode u sleep? |
Citiraj:
Imam 62 godine pa i nisam baš previše stručan . Zanima me zašto se to događa. Čisto iz znatiželje.. |
Onda se vraćamo na početak teme i (stari) Control Panel i popratne Power Options mogućnosti. Svakak provjeri kakva je situacija kod tebe i isključi sve kaj ne koristiš.
|
A bemu miša mladoga (62 :)), nisi u startu dobro opisao situaciju,
da ode u sleep onda bi se sve pogasilo (nebi radio ni zvuk), tebi se vjerojatno samo aktivira Screen Saver koji prvo "zacrni" / ugasi ekran. Sada dođemo i do pitanja sa kojim player - om gledaš filmove, većina (čitaj bolji) sami automatski onemoguće Screen Saver dok ide play filma. |
Koji program/browser koristiš za gledanje filmova?
|
Ama ljudi koj vam je :D pa nemre screensaver ili neka power opcija prepoznati kad je on digo guzcu sa kompa i oso :lol2:
Ako je to tocno tako kako veli, da se to dogadja cim se makne na ucestalo pisanje u tim godinama :D, onda ga mora prcat neki sensor pa kako god se isti zvao.... |
To te neko prca ko živi s tobom i sad čita komentare i umire od smijeha :D
|
Ok.Nema veze. Hvala svima na informacijama. Pokušat ću još malo prosurfat. Ne smeta me to, nego sam samo bio znatiželjan. inače, u Njemačkoj sam, živim sam. Može ključ.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:23. |