![]() |
CSGO zamrzne PC
Naletio sam na problem koji mi se jucer i prekjucer nije dogodio dok sam igro CSGO. Stvar je upalim njihov "Battle Royale" gamemode i udjem u game. Sve ok dok za 15 sekundi zamrzne. Danas sam isto nedavno igro competitive i nije bilo problema. Ja sam poslije tog gamea competitivea danas undervolto graficku jer je bila strasno glasna i na 80+ Temp u nekim igricama. Stvar je ja nemogu ni ALT F4 iskoristiti nit ALT TAB ni nista. Moram na kucistu restartirat pc.
Specifikacije RX 480 8GB Reference Ryzen 3 2200g Curcial Memory 8GB DDR4 2666 SSD 240GB Kingston HDD 500 GB WD Caviar (na njemu je CSGO) MSI A320M PRO E Windows 10 Build 1909 Edit: Obicni competitive radi bez problema nekih 15 minuta pa i on zamrzne. Ali ovaj put me barem izbaci iz igrice koja nastavi se "igrat" ali ja nemam uvid na sliku ni nemogu alt tab iskoristit da udjem u cs |
Jesi li mijenjao što od hardvera na računalu u zadnje vrijeme?
Koje napajanje imaš? Kada se smrzne komp, na šta zvuči zvuk? Mogao biš malo to posnimat s mobitelom. |
Pratiti temperature i load CPU-a i grafe kada se igra.
Probati istestirati CPU i GPU s nekim dobrim software-om i vidjeti što se dešava. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Generalno pravilo je da na ispravnom računalu (dakle onom koje se ne pregrijava, ima dovoljno snage, nema neki problem s driverima ili nekom komponentom) user mode software (npr. igre) ne može izazvati smrzavanje, restartanje, BSOD i slično.
S obzirom da se smrazava, je ne bih rekao da se računalo pregrijava. Da se pregrijava, vjerojatnije bi se gasilo. Kada fali snage - kako kada, ponekad se gasi ponekad se smrzava. Obično kada se smrzne, recimo zbog problema s memorijom, smrzavanje poprati jedan nezgodan zvuk (pričamo iz zvučnika) koji zvuči kao da je djelić (recimo 0.2 sekunde) tog nečeg što se reproduciralo u trenutku smrzavanja zapelo na repeat. Zato pitam kako to izgleda/zvuči. Kad se skroz ovako smrzne, onda ne možeš ništa nego ugasiti računalo na gumb. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo video, jedino se cuju ventilatori i moje tipkanje po tipkovnici i misu (mis je senzitivan pa se zato cuje kao da lupam :D) stisnem space, WASD i nezeli. Odjednom Alt Tab i izbaci me van, cuju se zvukovi iz igrice ali ja stisnem na logo od CSa i nece me vratit unutra. Kako izadjem u srediini se vidi bijeli prozorcic. To bi trebao bit Radeon Settings koji ima cijeli izbornik po sebi ali u ovom slucaju se "izbijeli". |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sve što si drkario oko grafičke vrati na default pa probaj.
|
Citiraj:
|
Nista cudno u tome. P.s. csgo je cpu based igra.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:28. |