![]() |
Spašavanje podataka compa, s neispravnim windowsima ?
Imamo comp na kojemu se ne mogu podiči windowsi a na njemu su datoteke koje bi trebalo spasiti. Probali smo repair s originalnim windowsima ali ne ide.
I sad bi trebalo napraviti nekakav boot USB kojim bi mogli uči na HD i izvuči te podatke na externi HD Koliko vidim dosta se spominje "Hirens bootCD" koji ima ugrađeno mnoštvo alata ali mene zanima da li postoji mogućnost da u njega ubacim i neke svoje (portable) programe Sjećam se da sam prije 10-tak godina vidio negdje da ima neki način za napraviti to Ima li ko da zna šta o tome |
Aj ti prvo spasi podatke Live Linuxom (digni linux sa USB-a i prebaci bitne podatke na drugi disk ili USB (ovisi koliko bitnih podataka imaš) pa se potom igraj sa ubacivanjem svojih portable aplikacija u Hirens.
|
Ok uspjelo je sa Linux mint USB stikom, spasiti podatke ali me i dalje zanima kako da umetnem još neke aplikacije u Hirens bootCD ili u taj Linux mint
Ima li ko da zna |
Ima tu posla i ljudima generalno neda pisat / objašnjavati.
Upravo se ovih dana "igram" sa WIN10PE projektom, sa tim ili sl. je napravljen noviji Hiren's. |
Koji Hiren's si skinuo? Za verziju 15.1 i stariju je lako, jednostavno snimiš na isti USB stick što god trebaš od portabilnih aplikacija, a možeš mijenjati i postojeće verzije pa se igrati s njihovim izbornikom, ali nema potrebe. Ako je ovaj novi baziran na WinPE, onda ide teže jer moraš DISM-om mountati image, dodati što želiš i onda spremiti image. Za DISM postoji hrpa uputa na netu pa potraži.
|
Skinuo sam HBCD 15.2 i odpakovao sam taj ISO fajl i dobio ovo:
HBCD (folder) autorun.inf changes.txt HBCD.txt HBCDMenu.cmd Gdje bi sad trebao ubaciti neku portable aplikaciju Ovde sam našao nešto, neznam ima li to kakve veze s mojim pitanjem |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:35. |