PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Joystic (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29663)

Kerber 13.12.2005. 10:18

Joystic

Treba mi joystic za avio-simulacije.
Koji da kupim a da ima force feedback?
Nisam vidio ni jedan s pedalama.
Molim prijedlozi.

Konan 14.12.2005. 22:00

Ja imam logitech wingman FF i ok je košta oko 380 kn-toliko sam ga je platio. A i pedale ti nisu bitne.

Kerber 16.12.2005. 13:16

kupio sam Logitech Wingman Force 3D Pro Joystick i on se moze u zglobu zakretati desno i lijevo sto mijenja pedale

Brain32 17.12.2005. 01:47

Da to je tzv. "rocker rudder" ali ak je simulacija fakat zahtjevna(Pacific Fighters 4.0+) zna bolit ruka od toga:(
A jel zna netko di kupit samo pedale?

Kerber 19.12.2005. 09:52

Ja sam probao pedale od volana i mogu se koristiti u kombinaciji s joysticom

JC Denton 27.12.2005. 23:08

Buduci da na podforumu"Ostalo" nitko nista ne odgovara, ubacit cu svoj post ovdje....

Koji Joystick do max. 250kn?

Dakle, kao sto naslov kaze, koji joystick uzeti za max. 200-250kn?

Razmisljam o toj kupovini i nekako su mi za oko zapela dva modela od Logitecha:

Logitech Wingman Attack 3

ili

Logitech Wingman Extreme 3D Pro

(kao ono, Logitech je pouzdan i trajan...)

Sad, iskreno, mislim da je meni dovoljan i prvi sa manje buttona, bez HAT-a i ruddera ako se ne varam(ako sam dobro vidio). E sad, ono sto mene brine je sto sam za Attack3 vidio puno slucajeva na netu gdje se masa ljudi zali da im potenciometri odu u roku 3-4 mjeseca i da se ne mogu vise kalibrirat. Zato sam poceo razmisljat o skupljem modelu, ali onda sam i za njega poceo nailazit na slicna iskustva sa problemom kalibracije (doduse, nesto su rijeđi problemi, ali opet dosta česti mi se čini)

E sad.. ja vise nisam pametan sta uzet Ja bi htio uzet jojstick da mi potraje bar 2-3 godine, moze i vise ako nije problem

Inace, joystick bi primarno koristio za povremeno igranje Sturmovika, LockOn-a i tu i tamo mozda nesto poput NFS:U i slicno.

Dakle... trazim vase misljenje cijenjeno pucanstvo..a i pokoje iskustvo ne bi skodilo

Kerber 28.12.2005. 00:53

Ja bi uzeo Logitech Wingman Extreme 3D Pro
i sve sto sam uzeo je od Logitecha( mis, tipk, volan, joystic) super radi i dobra je podrska.

Brain32 28.12.2005. 02:48

Citiraj:

E sad.. ja vise nisam pametan sta uzet Ja bi htio uzet jojstick da mi potraje bar 2-3 godine, moze i vise ako nije problem
Evo ja cu ti kao IL2 freak preporucit Saitek Cyborg EVO, istina dodje 300Kn, no mozda i manje tolko sam ga ja platio prije godinu i pol dana, uglavnom nakon tih 1,5g brutalnog divljanja u IL2FB+AEP+PF joystick je još uvijek čvrst i precizan kao kad sam ga donio doma!!!
Ako ti je 300-tinjak Kn bash previse, pogledaj si u Linksu Thrustmaster-ove joysticke, ekipa veli da i do 2g rade savrseno, ali s njima nemam osobnog iskustva...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:08.