![]() |
Problem saa mailom
Pozdrav svima,
Dakle već sam lud pa eto tražim pomoć znalaca, problem je slijedeći. Prije 4 mjeseca slanje maila preko outlooka je počelo štekati, naime mail je stajao neko vrijeme u slanju, koji put minutu, pa 10, 20 min. pa je otišao, a ponekad iste sec. Problem se do danas naravno razgoropadio pa zna i ne otić uopće. Koristim Win7, i naravno outlook, antivirus je BD, koji je preuzeo sve od windovsa. Prima mailove bezprijekorno, u postavkama računa ima opciju testa koja radi bezprijekorno (pošalje i primi) no kad želim poslati mail (bilo tekstovni bilo prazan) odbija slati. Proban i Thunderbird ista stvar, napravio sam više mailova probnih od različitih davatelja, ista stvar. U postavkama pokušao sve premutacije opet ista stvar.Ugasio BD ista stvar. Moj davatelj usluga Vip odnosno sad A1 tvrdi da je s njihovim serverom sve u redu. Moram napomenuti da sam jedan od prvih korisnika Amis usluga na optici i sve je tada štimalo dok Vip nije kupio Amis. Dakle trebam nekoga tko kuži te sve veze i digitalne radnje, puteve koji se događaju kod slanja maila. Eto jednostavno upomoć!. |
Outgoing mail server
Koji ti je? |
mail.vip.hr i kako su rekli da napišem mail.a1net.hr ali i u jednom i u drugom slučaju, mail se jednako ponaša a test prolazi bez greške.
|
pusti ti test, tu MS zna biti pametan
https://www.a1.hr/c/document_library...oupId=10307706 ovo si isprobO ? PORTOVI mi jedino padaju na pamet dolazni je ok. ak primas probaj odlazne 25,576 starTTLS ili jednostavno odhebes sve to i odes na gmail ko i svi :D |
a probaj testirati preko androida/i divajsa ako si na drugoj mrezi (ne vip) pa vidi ima li razlike u slanju mailova
|
Ma jesam sve kombinacije, al neznam zašto kad je ispravna postavka stoje u outboxu. Odnosno ili odu odmah ili nakon minutu ili 5 ili pol sata ili uopće nežele otić. Dali je problem u Winsima, ruteru, vip serveru.
|
Vip je kupio metronet ... pa sad je sve to pod vipom ...
Vip dosta mijenja svoje rutere od kad je otišao na A1,a i mreža im nije baš previše stabilna ... Iliti čitaj stalno puca ... sve to je krenulo baš u vrijeme kad si spomenuo da je krenulo naopako ... Preostaje ti da pričekaš da srede mrežu,dosađuješ njihovom call centru i ... |
Doći če mi kum sutra pa ćemo sve to još jedanput
Navodno imam 100/100 vezu a danas nemogu postići 30/25 Ma ja sam bio među prvima kod Amisa optike i sve je funkcioniralo gotovo savršeno do prodaje Vipu odnosno ad A1. Toliko sam lud da bi promijenio davatelja !!! |
Mail i korisničko formata barabix@a1net.hr, serveri mail.vip.hr, IMAP 993 SSL i SMTP 587 TLS
Meni je tak proradilo. |
haha probati ću, ali ovo barabix je isključivo samo alias na ovom forumu.
nastavak maila mi je @net.amis.hr a user name je kako su mi ga oni postavili nakon preuzimanja amisa drugačiji od naziva ispred @, dakle mail i korisničko su mi različiti ali naravno idemo probati. nemogu mijenjati POP3 u IMAP |
Nema veze, samo stavi kak sam napisao.
I moj mail je od amisa pa sad radi ovak... |
neće se uopće logirati na server.
|
i disejblaj AV koji imas, da nebi i on usput davio porte
|
Meni nije radilo dok nisam stavio @a1net.hr i mail i korisničko makar su tvrdili da sa starom adresom mora..
|
eto nažalost kod mene ne prolazi
|
Ostaje ti jedino isprobati na drugom računalu (na drugom mjestu, ne kod tebe) da li mailovi odlaze. Jer po svemu što sam pročitao - problem je do Vipa.
|
Otvorio sam gmail i s njega sve glatko ide. Posslao službi za korisnike detaljan opis pa sad čekam da se jave...
Svakako hvala svima na prijedlozima. Javim što je bilo naravno kad se razriješi :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:40. |