PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Steam, prelazak sa Win7 na Win10 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=294974)

pogi 12.10.2018. 13:09

Steam, prelazak sa Win7 na Win10

Valjda sam pogodio PDF.

Planiram preći sa Win7 na Win10. E sad imam tri fizička diska sa po jednom particijom (C, D i E).

Planiram kupiti novi SSD i na njega instalirati Win10. Ako napravim backup na Steamu (win7) i napravim restore na win 10 hoće li to biti dovoljno da bi igre radile? Igre su inače instalirane na HDD-u (E:\Steamlibrary)

Sad sam skužio da ako imam istovremeno oba SSDa spojena da će mi se poremetiti logička imena diskova....

Hmmm... kako to obaviti? U konačnici bi sadašnji SSD sa Win7 izvadio iz kompa ili ga u konačnici formatirao i dodijelio mu slijedeće slobodno logičko ime (slovo)

John Creasy 12.10.2018. 13:46

Citiraj:

Autor pogi (Post 3237970)
Valjda sam pogodio PDF.

Planiram preći sa Win7 na Win10. E sad imam tri fizička diska sa po jednom particijom (C, D i E).

Planiram kupiti novi SSD i na njega instalirati Win10. Ako napravim backup na Steamu (win7) i napravim restore na win 10 hoće li to biti dovoljno da bi igre radile? Igre su inače instalirane na HDD-u (E:\Steamlibrary)

Sad sam skužio da ako imam istovremeno oba SSDa spojena da će mi se poremetiti logička imena diskova....

Hmmm... kako to obaviti? U konačnici bi sadašnji SSD sa Win7 izvadio iz kompa ili ga u konačnici formatirao i dodijelio mu slijedeće slobodno logičko ime (slovo)

Uvijek je bila fora da se steam folder s igrama kopira zajedno sa steam.exe, i onda to samo staviš na drugi disk gdje hoćeš, pokreneš samo steam.exe i on sam sve obavi, poskida šta mu treba.. tako sam godinama radio.. pogledaj samo koji je folder s igrama..
što se tiče diskova, onaj na kojem su windowsi će biti C, a ovi ostali će se pomicati za jedno slovo gore.. Ako će imati 4 diska, to će biti C, D, E, F.

btw možeš sve diskove iskopčat, ostavit samo novi na koji ćeš instalirati winse, i onda kad bude gotov sve pokopčaš

Mario92 12.10.2018. 13:52

Ja sam isto tak radil, na C:\Program Files mi je Steam, na D:\Mario\SteamLibrary su mi igre.

Novi Winsi, instaliram Steam, stavim default library kao lokaciju SteamLibrary-ja i to je to.

pogi 12.10.2018. 13:56

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3237977)
Uvijek je bila fora da se steam folder s igrama kopira zajedno sa steam.exe, i onda to samo staviš na drugi disk gdje hoćeš, pokreneš samo steam.exe i on sam sve obavi, poskida šta mu treba.. tako sam godinama radio.. pogledaj samo koji je folder s igrama..
što se tiče diskova, onaj na kojem su windowsi će biti C, a ovi ostali će se pomicati za jedno slovo gore.. Ako će imati 4 diska, to će biti C, D, E, F.

btw možeš sve diskove iskopčat, ostavit samo novi na koji ćeš instalirati winse, i onda kad bude gotov sve pokopčaš

Da. ako bude imao dva SSD diska istovremeno, trenutni E: sa steamlibrary će postati F: i vjerojatno neću moći raditi sa dualboot opcijom u prelaznom razdoblju kako sam planirao.

Ovo vezano za steam.exe, on mi je instaliran na C:, a library je na E:\Steamlibrary. sada mislim da na novom SSD sa win 10 (sa iskopčanim SSDom sa win7) uredno nanovo instaliram Steam kao aplikaciju i u postavkama mu kažem da mu je librari na E: disku. Ne bi trebao ništa kopirati. D i E HDDovi će u konačnici ostati...

pogi 12.10.2018. 13:57

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3237979)
Ja sam isto tak radil, na C:\Program Files mi je Steam, na D:\Mario\SteamLibrary su mi igre.

Novi Winsi, instaliram Steam, stavim default library kao lokaciju SteamLibrary-ja i to je to.

To te ja pitam. Je li radio kakav "update/download" igara u librariju?

Pupo 12.10.2018. 14:20

Taj steamlibrary folder možeš podesiti u opcijama steama, tak da ti slova neće pravit problem. Samo promjeni i to je to.

Mario92 13.10.2018. 16:31

Citiraj:

Autor pogi (Post 3237982)
To te ja pitam. Je li radio kakav "update/download" igara u librariju?

Instalira DirectX i Visual C++ Redistributable ako igra zahtjeva, ali to je to.

https://i.imgur.com/XTQDhzV.png

Night 13.10.2018. 17:17

Citiraj:

Autor pogi (Post 3237981)
Da. ako bude imao dva SSD diska istovremeno, trenutni E: sa steamlibrary će postati F: i vjerojatno neću moći raditi sa dualboot opcijom u prelaznom razdoblju kako sam planirao.

Možeš diskovima mjenjati na kojem su slovu kako ti padne na pamet preko Computer Management u Control Panelu.

BTW, ako ti trebaju još Win7 za vraćati stvari iz njih možeš ih eventualno konvertirati u virtualni stroj i podizati kroz VirtualBox ili VMWare Player na Win10.

T0mB1ll 14.10.2018. 19:13

ja kad selim diskove samo iskopiram steamapps folder, instaliram novi steam na frugom kompu, i vratim taj steamapps gdje sam instalirao novi steam... pri pokretanju igre skine nešto sitno i radi sve

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:44.