![]() |
Racunar nece da se upali
Pozdrav, racunar nece da se upali, evo sve detaljno da vam ispricam...
Upalio sam racunar i usao u igricu i igrao 10 min i onda se pojavila plava slika sa nekim tekstovima i racunar se ugasio, nakon toga nekoliko puta sam ga pokusao upaliti ali svaki put kada pritisnem dugme za paljenje racunar se pokrene i sve unutar kucista radi lepo i kada treba da se zacuje ono biiiip i da se prikaze slika na monitoru on se ugasi i sam od sebe opet pokusa da se upali, ako moze pomoccccc molim vas |
Odi serviseru
Nesto ti je krepalo Ram, gpu, hdd |
Vjerojatno napajanje [napojna jedinica (PSU)].
Low tech komponenta. Probaj staviti drugo napajanje i probaj upaliti komp. poz |
Izvadi i vrati ram.
Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk |
Evo uradio sam ono sto sam trenutno mogao, a to je da izvadim i vratim ram, i sada kada pritisnem dugme za paljenje kompjuter se pokrene i on je u fazonu kao da je vec upaljen ali nema slike na monitoru, mogao bi raditi 24h, al nikako da se cuje biiiip
|
Sistem eliminacije. Ako imas graficku ubodenu u plocu a postoji integrirana,prebaci se na integrusu a ovu skini za probu.
Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk |
Debug card bi ti možda mogo više reći, ovako možeš samo isprobavat jednu po jednu komponentu jer je teško uperit u bilošta i bit siguran. Možda krenut od grafičke, napajanja ili ploče.
|
Clear cmos napravi, mozda su memorijski tajminzi spojebani pa se rusi.
|
Još da je napisao koje su komponente u pitanju...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:00. |